Hrůzostrašné povídky

Hrůzostrašné povídky https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309396/mid_hruzostrasne-povidky-cim-309396.jpg 3 29 10

V anglicky mluvících zemích dobře známý a oblíbený spisovatel Dan Angus, přezdívaný skotský Stephen King, se českému čtenáři poprvé představuje se svou knihou Hrůzostrašné povídky. Milovníci hororového žánru nebudou zklamáni.

Přidat komentář

jprst
25.11.2021 1 z 5

Jedna hvězda za českého autora, ale jinak to bylo slaboučké a za přečtení to rozhodně nestálo, škoda času.

ivca84
28.07.2019 5 z 5

kniha obsahuje 10 ruzných povídek nejvíce mne zaujala povídka o Kiltemském masakru každá z povídek má určité poslaní o lidském vnímaní jistých věcí kolem sebe


Nightstalker
05.02.2018 odpad!

Tragédie. Ztracený čas a vyhozené peníze, které jsem raději měl dát bezdomovcům na krabičák. Prý skotský spisovatel (v tom případě jsem Joe Hill). Psáno stylem dvanáctiletého puberťáka. A to jsem vášnivý milovník hororů, ale tohle je slaboduché. Počítám, že kladné recenze mohli dát je příbuzní autora. Vyhněte se této sbírce.

Holanka
19.09.2017 5 z 5

Kniha byla dobře napsaná. Nevyděsila jsem se, tak jsem měla, což říká název knihy, ale bylo příjemné přečíst něco jiného a zároveň klasického. Kniha dostala pět hvězd z pěti a zcela po právu si je zaslouží.

Jia
02.06.2017 5 z 5

Povídky se mi moc líbily. Nízké hodnocení mohli dát jen ti čtenáři, kteří nepochopili.. Knížka se totiž nedá zhltnout na posezení/poležení na dece, během rušného odpoledne na koupališti. Povídky jsou plné úvah, pocitů a hlubokých myšlenek, dotýkají se i spousty problémů současné doby a stejně jako při jejich psaní přemýšlel autor, musí se zamyslet i čtenář, pokud si je chce vychutnat a porozumět.
Opět musím vyzdvihnout krásně plynoucí barvitou češtinu (na rozdíl od kostrbatých výrazů některých autorů) a zase jsem nadšená i pobavená skvělými nápaditými přirovnáními (kam na ně chodíš, emsí ;-)?
Zatímco někteří spisovatelé píší "na jedno brdo", u této knížky čtenář nikdy neví co za překvapení může očekávat na další stránce. Každá povídka je jiná, naprosto odlišná, z jiného prostředí, na jiné téma, s různými postavami.
K některým povídkám se hodí autorův přívlastek hrůzostrašné, ale ty, kde neřádí vlkodlaci ani nemučí mimozemšťané, ale jsou "ze života"; jsou přímo mrazivé.
Na mě udělaly největší dojem čtyři poslední a slzy do očí mi vehnala asi nejsmutnější závěrečná..
Doufám, že autor už zase pilně střádá nové nápady a hledá další inspirace :-)
P.S. moje maličká poznámka: příště bych se přimlouvala za pravé hezké české jméno a Dana A. bych nechala žít a tvořit ve Skotsku (... jo, já vím, máš pro to svůj důvod ;-)

KarinzKaplice
04.04.2017

Tato knížka je EPICKÁ !!!!! Já mám ráda horory a tohle je přesně pro mě líbí se mi ta Markétka a spisovatel mě hodně zaujal tím že je píše něco ze svého života a něco z fantazie taky píšu knihu ale a je to z mého života.

JanBezzemek
17.01.2017 5 z 5

Myslím si, že je to perspektivní autor, ačkoliv se představil jako skotský Stephen King přesto, že za sebou nemá ještě ani zlomek toho co napsal pravý King, musím uznat, že na druhou stranu, povídky mají zajímavé a originální nápady, jsou čtivé a dobře propracované. Jsem zvědav, co napíše příště!

buldozer5
04.01.2017 4 z 5

Trochu mě na autorovi zklamalo, že se výdává za někoho jiného, než dooporavdy je. Dan Angus ze Skotska?! No ale teď něco ke knížce samotné. Některé příběhy nestály podle mě za nic, třeba hned ten první, Višňový dortík nebo jak se jmenoval... Na druhou stranu mě zaujal příběh s názvem vlkodlak a tramval číslo 13. Tyto příběhy mě přesvědčily, abych knihu ohodnotil čtyřmi hvězdičkami.

Mikik
06.10.2016 2 z 5

Nesedl mi moc ani styl autora ani povídky. Že se autor vydává za někoho jiného, to je pochopitelné, že si k tomu vymyslí omáčku to taky beru, ale označit se za skotského Stephena Kinga? To už je trochu moc. Povídky nejsou zase až tak špatné, věřím, že někomu tyhle "horory" sednou a počte si. Ale King je někde jinde...

axikola
05.10.2016

V anglicky mluvících zemích dobře známý a oblíbený spisovatel Dan Angus, přezdívaný skotský Stephen King, se českému čtenáři poprvé představuje se svou knihou Hrůzostrašné povídky.
Obávám se, že tento autor je v anglicky mluvících zemích úplně neznámý. Jde o českého autora Jana Opatřila, autora dvou povídkových knih a tvůrce kapříka Metlíka z pohádek pro děti...