Archibald Joseph Cronin

skotská, 1896 - 1981

Diskuze (4)

Přidat příspěvek

PetrLüftner
19.05.2021

Díla pana Cronina jsou naprosto fenomenální. Našli jsme pár jeho knížek v knihovně po prababičce a ty, které jsem neměl, jsem dostal od mamky k Vánocům. Mrzí mě, že už mi jich mnoho k přečtení nezbývá. Jeho knížky jsou úžasným společníkem. Děkuji, že mě neminuly.

anna7042
03.05.2016

Ceněná stálice mých oblíbených spisovatelů. Četla jsem všechny / až na Kaleidoskop /, některé i opakovaně, ráda bych aspoň dala někdy Hrad mistra kloboučníka. Nebo Očistec. Vlastně i Zelená léta bylo skvělé dílko...


Renava
10.10.2012

Od prvej Croninovej knihy, ktorá sa mi dostala do rúk (Labutí kaštieľ) sa tento autor zaradil medzi moje najobľúbenejšie literárne stálice. Jeho knihy sú nadčasové, majú čo povedať každej generácii, sú to lahôdky pre čitateľskú dušu. Jednoducho klasika, ktorá sa nikdy nezunuje. Pokiaľ ste tohto autora doteraz neobjavili, o veľa ste prišli.. ale nikdy nie je neskoro :-)

Ječmínek
22.12.2011

A. J. Cronin patří mezi mé oblíbené spisovatele. Jistě to taky znáte: u některých autorů se při čtení nadřete, dokonce někdy přeskakujete řádky či celé odstavce! Tohle u Cronina nehrozí, nenudí nás ani stránky tzv. "o ničem", věty do nás plynou jako po másle. Kdo máte chuť na úžasně lidský a milý a romantický příběh, pusťte se do Croninových knih: "Klíče království nebeského", "Zelená léta", "Labutí zámek", "Příběhy z černého kufříku", "Další příhody z černého kufříku". To jsou mé nejoblíbenější. Ale je jich samozřejmě mnohem víc a dobré jsou všechny. Jak tak koukám, myslím, že jsem specialista na Cronina - četl jsem skoro všechny jeho knihy.