Vesmich Vesmich diskuze u knih

☰ menu

Detektiv Detektiv Arthur Hailey

Všechno se podrobně dozvíme, jak to tak u té policie chodí, jak už to tak u autora bývá - po přečtení Hotelu se jeden mohl zrovna stát hotelovým někým, po Letišti a tamtom o to přistání, bych si bývala troufala státi se vedoucím letového provozu, o hladkém přistání obřího letadla, kde je všem hodně a moc blivno, ani nemluvíc. Takže tady se cítím být připravena vyrazit něco u nás ve vsi vyšetřovat. Čestně, samosebou. Ne, že by mi tady ten Detektiv byl nějak extra sympatický. Dumala jsem, čím to. Myslím, že tím to, jak on se pohyboval v příliš těžko uvěřitelných a uchopitelných extrémech. Taky mi nějak hlava nebrala, co je na něm tak sexy, že jakmile se k němu jen přiblížila jakákoliv dominantní žena, už se nemohla udržet a hupsy hupsy...no prostě tamto. Možná nějak dobře vypadal, to se těžko vyčte. Tedy ono se to někdy vyčte lehko, ale tady teda ne. Co se čtení týče, autor je zárukou, že text plyne, aniž by klouzal po povrchu a je zkrátka uživatelsky velmi příjemný.

23.09.2023 5 z 5


Bílá Voda Bílá Voda Kateřina Tučková

To, že MÁ KNIHA VYJÍT 20.4. a proto ji nelze komentovat, protože ještě nevyšla, je čirý nesmysl a praktická zvůle. Kniha samozřejmě vyšla a kdo si jí objednal včas v předprodeji, tak ji prostě mohl číst po 12. dubnu, když ji nakladatelství začalo distribuovat. Takže mě kniha normálně dorazila jako normální zásilka , stejně jako každému, kdo si o ni napsal 14.dubna a proto nechápu, proč je můj komentář smazaný. Proč máme "využít diskuse"?, když knihu lze normálně mít a normálně číst?

18.04.2022 5 z 5


Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

AudioReader:dospělí lidé, kteří se nezajímají o politickou historii, zřejmě nebudou číst Orwella. Může se to stát mladý lidem, kteří knihu čtou jako doporučenou školni četbu, a to i proto, že je to kniha útlá. Jestliže učitel četbu doporučí, potom o ní musí vést diskuzi a nabídnout souvislosti. Moje zkušenost je taková, že textu dobře rozumějí i deváťáci, kteří s ním pracují jednoduše jako s bajkou, neboť Ezop je moc nebere. Někteří při rozboru zcela odhlédnou od kontextu, ve kterém Orwell text psal, přesto velmi přesně analyzují celý autorem popsaný kruh moci, vzpoury, naděje a vystřízlivěni a pokládají otázky, které pátrají po smyslu a zákonitostech lidského soužití jestli a proč to musí probíhat takto, jestli to tak probíhá nutně a co je tím faktorem, který může průběh změnit? Někteří samozřejmě nepokládají žádné otázky, ale bývá to tím, ze svět vstřebávají a přijímají přes něco jiného, než je literatura.

14.08.2017 5 z 5


Cizinci před branami Cizinci před branami Zygmunt Bauman

Ad newtory: jestliže neco nedokážete změnit, nepřísluší vám se tím trápit, protože jinak se rozpadnete na kusy. Mnoha lidem pomáhá zmínit svůj strach tím, ze lépe porozumi tomu, čeho se obávají. To je standardní terapeutický postup. V mem komentáři není nic, co by někoho mistrovalo nebo jim pohrdalo. Na změny, ktere nutne provazeji životy všech lidi, se lze dívat různě a kniha nabízí úhel pohledu, který je užitečný. Jestliže vám k zmírnění vlastního strachu nepomáhá četba, zkuste prostě něco jiného.

14.08.2017 5 z 5