todilka todilka diskuze u knih

☰ menu

Dcera Dcera Kiera Cass

Zdravím, pokud by někdo chtěl opravdu vědět, jak to dopadne, napište mi do zpráv, četla jsem Korunu v Aj. Ale abyste pak nelitovali ;-)

21.09.2016


První První Kiera Cass

loverofbooks: Já ho četla, stojí to za to, četla jsem v angličtině i Elitu a První, než se dočkaly českého překladu a i novely pojící se s příběhem. Přehled všech knih je k vidění na stránkách autorky www.kieracass.com....chystám se právě na Happily ever after, kde mají být kromě všech novel i "vystřižené" scény z prvních tří dílů...angličtině v těchto knihách není těžké, tak střední úroveň, sem tam nějaké neznámé slovíčko, ale jde to :-)
Pokud bys chtěl(a) o The Heir (čtvrtý díl) něco vědět, napiš mi soukromou zprávu, nechci tu nic vyzrazovat :-)

18.12.2015 5 z 5


Vidořád Vidořád Samantha Shannon

Přátelé jasnovidci ;-) Také jste se někdo zamýšlel nad tím, jak je možné, že Jaxon je na jednou dávným přítelem Nashiry a spojenec Sargasů, když od nich v prvním díle vysvobozoval Paige a tím v podstatě pomáhal ve vzpouře proti Prvnímu Šeolu? Nevím buď to všechno hrál a nebo mi to přijde lehce nedomyšlené...Co myslíte?

25.11.2015 5 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Podle mého se tedy jedná o dystopii...i když netypickou, ale své prvky má. Odehrává se v budoucnosti, v novém státě, který se zformoval po rozpadu těch, které známe dnes (USA, Čína, Rusko) a který navazuje vztahy s jinými smyšlenými ale i "přeživšími" státy. Funguje na systému kast, které lidé téměř nemohou opustit, přičemž jejich rozdělení do nich není spravedlivé, ale dle zásluh jejich předků při formování státu a vládne tam monarchie, která se k moci dostala ne úplně čistě a vládne lehce tyransky.
Není to typické sci-fi ani fantasy, nejsou tam smyšlené nadpřirozené bytosti, ani stroje či jazyk apod., ale jisté prvky to má.
Románové čtivo pro slečny se podle mě odehrává na reálném místě a reálném čase, což ale ani není důležité, a děj se točí výhradně kolem onoho románku...tady se dozvídáme, byť bohužel jen namátkově, i o společnosti, systému a jeho nedostatcích...

25.11.2014 5 z 5


První První Kiera Cass

Jolilinka: Přece ale nevíš, kdo bude nakonec První ne? :)

La Fiera: Ano četla jsem jí, sleduju stránky autorky, tam jsou i nějaké spoilery, které bych možná raději ani nevěděla :-) Ale asi to bude spin off, myslím, že se tím nastartuje nová série, tentokrát ale z pohledu jiného pohlaví :-) Jsem na to docela zvědavá....také i na to, jestli to tedy bude pokračovat nebo ne...a také jestli tam bude ta noc :-) (nechci moc spoilovat), asi tušíš jaká :-D

20.11.2014 5 z 5