Teredo Teredo diskuze u knih

☰ menu

Faja Faja Petra Stehlíková

Já si myslím, že to budou spíš lidé z druhé strany, ale bylo by zajímavé, kdyby to byli sklenaři. Ale zase na druhou stranu nasterey hledají nějaké brusiče, kdyby to byli sklenaři, našel by se mezi nimi aspoň jediný ne?

07.06.2019 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Janičta, Marylaa: A jo, holky, máte pravdu :D:D takže už tak by bylo divný, kdyby měla navíc "babičku Podfodovou" a "dědečka Joela" :D

31.05.2019 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Janičta: Přesně :) Mě se navíc i líbí, že je "čistokrevná" sklenařka, že není výjimečná tím, že ve skutečnosti pochází z nížin :) Navíc dává i víc smysl, že má lepší schopnosti než většina brusičů/naslouchačů, pokud by její předci byli všichni sklenaři, než kdyby měla i krev lidí z nížin :)

31.05.2019 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Jinačta: Aha, to jsem asi nějak nepostřehla :D Ale taky si to myslím, předpokládám, že v nížinách jsou podrobné zdravotnické záznamy o všech obyvatelích, natož o kapitánovi.

31.05.2019 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

R.E.M.: V knížce je popisován jako světlovlasý s oříškovýma očima.
A ještě mě tak napadlo, jak jsme se bavili, jestli jsou Ilan a kapitán nějak příbuzní... Nezjistilo by se to při testech v nížinách?

31.05.2019 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Marylaa: Mě byli sympatičtí všichni z 25 (možná kromě Jorta kvůli tomu pití), ale kapitán mi jako postava přijde taková nejkomplexnější, má svoje klady i zápory a o to je pro mě zajímavější.
R.E.M.: Mě se nezobrazuje ani Raven :D Joela mám taky v představách jiného, nevím proč, ale vidím ho spíš s tmavými vlasy :D

30.05.2019 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Janičta: Asi by mě překvapilo, kdyby byl kapitán otcem dítěte, ale vyloučit se to nedá :) Pokud by pak byla Ilan jeho potomek, pak bych sázela na Vargase :D
Jinak pro zajímavost, autorka dříve přispívala na web Bez hranic, zde: http://www.bez-hranic.cz/articles/povidky-od-bflmpsvz/
Jsou tam i nějaké její jiné příběhy, navíc jsou tam i fotky, jak by postavy měly vypadat :D

29.05.2019 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Marylaa: Co vím, tak autorka sleduje, na kolikátým žebříčku je knížka umístěna, ale jestli kouká i na diskuzi, to nevím :D já něco napsat, tak to sleduju :D Ale i tak na mě tyhle knížky působí, že má autorka všechno dopředu naplánované :)

28.05.2019 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Marylaa: Tak to jsem pochopila špatně já, předpokládala jsem, že myslíš, že je Podfodová je Ilaninou matkou, ne babičkou (nebo prababičkou?). Mě to i z knížky vyplynulo, že hledají dítě, takže jsem měla za to, že to není tak dlouho, co Podfodová porodila :D

28.05.2019 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Marylaa: Dělali jí testy, ale sám Vargas jí řekl, že u sklenařů se nikdy neví, protože mají takové mutace, že být hermafroditní asi není nic neobvyklého.
Jako je mezi nimi věkový rozdíl, ale to by pak asi kapitán nemohl být s nikým, když on byl ten, kdo udělal ze sklenařů otroky. Pochybuji, že by v nížinách byl někdo, kdo by se mu věkem vyrovnal.
A já nevím, nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že ten jejich vztah k něčemu, co má blízko romantiky směřuje, i když je Ilan třináct. Navíc za dva roky by ji normálně šoupli do bordelu, nebo ne?
Taky mě napadlo, že by mohla být Ilan potomkem Podfordové, ale zase proč by si Heda brala k sobě další hladový krk a riskovala, že ji kvůli tomu zabijí její dva syny?
Navíc mi přijde zvláštní, jak Ilan nikdy nenapadlo, že by Podfordová mohla být kapitánovou milenkou, že ji brala jako jeho mentorku. A úplně se nabízelo, aby se ho zeptala, jestli je to dítě jeho.
Možná musí meče něco probudit, nebo třeba musí být blízko retey, nebo tak něco. Možná je musí Ilan nějak vybrousit, aby padly kapitánovi do ruky.

27.05.2019 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Ahoj všichni, kdo si tuhle sérii zamilovali stejně jako já. Koukám, že se tu rozjela zajímavá diskuze, a tak bych ráda přispěla svou troškou od mlýna.
Co se týče romance, já doufám, že až Ilan dospěje, zamiluje se do kapitána a nemyslím si, že by to nějak poškodilo příběh. Věřím, že to autorka zpracuje nenásilně, aniž by to odsunulo hlavní dějovou linku do pozadí.
Jinak koukám, že se tu vůbec neprobírali duvalské meče. A tím nemyslím meče pětadvacítky, ale meče z modrého sklenitu. Co si pamatuju, tak by mělo být pět párů a to mě vede k otázce, komu myslíte, že budou patřit? Ty ukryté po Amárií budou sto pro pro Ilan, meče v LaPodu podle mě kapitána, ale co zbytek? Další můj tip je nějaký vůdce nastareií, ale nevím nevím :)

27.05.2019 5 z 5


Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Nevíte někdo, jestli to má být poslední díl nebo kolik dílů celkově autorka chystá? Díky.

24.05.2019 3 z 5