rasputin rasputin diskuze u knih

☰ menu

Opuštěná společnost Opuštěná společnost Erik Tabery

gladya: Stále nemohu souhlasit s termínem jednostranný. Z.Emanova či Burešova interpretace lehce ověřitelných faktů, která sklouzává od malých pravd či polopravd vytržených z kontextu k demagogickým lžím a populistickým výkřikům, mě nemůže přesvědčit o tom, že je to plnohodnotný názor, který by se měl tvářit jako opoziční či chcete-li druhostranný. Je to jen ohýbání pravdy, zákonů a ústavy ku svému osobnímu prospěchu či ku prospěchu jistých skupin, které rozhodně na ostatní občany této země z vysoka kašlou. Když se budou dohadovat či diskutovat pravicová strana s levicovou např. o návrhu nového zákona či rozhodnutí pak je jisté, že je potřeba si vyslechnout oba tábory a jejich názory. Ale číst cosi, co je jisté, že ani autor sám nenapsal (Okamura), když ani není schopen vyslovit souvislou větu, nehledě na to, že se snaží diskutovat o tématu, které je mu naprosto cizí a nic o něm neví, nebo číst propagační brožuru oligarchy, který mění názory a rozhodnutí podle průzkumu veřejného mínění a momentálně rozjíždí volební kampaň na základě nesplnitelných slibů či dokonce machistický, jednotlivcem pohrdající pamflet senilního proruského a komunismem prorostlého pomstychtivého starce zdevastovaného alkoholem, který si v devadesátých letech před zrcadlem recitoval Nietzeho a vlastního syna málem dohnal k sebevraždě, to mi přijde opravdu, ale opravdu jako veliká ztráta času. Díla těchto tří "velikánů" naší doby, kterým jakákoliv lež není cizí, rozhodně nemohu považovat za kvalitní oponenturu a v nich obsažený "druhostranný" názor.

08.05.2018 5 z 5


Opuštěná společnost Opuštěná společnost Erik Tabery

jan7940: Vy věříte, že tu knihu opravdu napsal Okamůra sám? :-) Vždyť neumí ani mluvit.

03.05.2018 5 z 5


Opuštěná společnost Opuštěná společnost Erik Tabery

KejmlP: Mám k Vašemu rozboru několik dotazů. Co to je jednostranný pohled? Jak mám rozumět definici: jednostranná názorová brožura? Komu všemu se zdáli/y knížky alkoholika Gottwalda aktuální a výstižné? ......Myslím, že vždy je na dané téma několik názorů a je čistě na Vás, který názor přijmete i za svůj vlastní. Myslím však, že každý názor na historii by měl být podložen fakty. Přestože obecně historii píší vítězové, tak se nám z dob vzniku našeho státu dochovalo mnoho písemností (i kriticky objektivních) o životě a smýšlení např. Masaryka či Beneše a iDnes máme spoustu objektivních kritik na oligarchu Babiše. Jen zaslepený Babišovec či jeho zmanipulovaný zaměstnanec může nevidět všechno to, co tady páchá a nemyslím, že by se objektivní kritice mělo říkat jednostranná.

02.05.2018 5 z 5


Kosmonaut z Čech Kosmonaut z Čech Jaroslav Kalfař

Myslím, že obsah knihy vystihuje jednoduchá zkratka, kterou už dneska každý jistě zná. WTF!

23.01.2018 2 z 5


Vaříme s Láďou Hruškou Vaříme s Láďou Hruškou Ladislav Hruška

Je to o tom, co nám podsouvají média. To samozřejmě souvisí i s inteligencí každého jedince a schopnosti ignorovat tyto tv masáže. Dokáže někdo z těch, co si koupili tento návod na chemickou sebevraždu, vyjmenovat tři nositele nobelovy ceny za literaturu za poslední tři roky? Asi jich moc nebude. Oni to totiž na Nově neříkali.

10.02.2015