possekre possekre diskuze u knih

☰ menu

Den Trifidů Den Trifidů John Wyndham (p)

Reaguji na popisek nahoře. Nevím, kdo by to mohl opravit :)

28.03.2019 5 z 5


Den Trifidů Den Trifidů John Wyndham (p)

Lector: máte částečně pravdu, meteor je opravdu děj v atmosféře. Pozemšťané ale v románu nesbírali žádné meteority (což jsou "kameny", které dopadnou až na zem), ale pozorovali tyto děje v atmosféře. Co je meteorický roj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Meteorick%C3%BD_roj

28.03.2019 5 z 5


Den Trifidů Den Trifidů John Wyndham (p)

Roj meteoritů? Nic takového neexistuje, jen roje meteorů...

27.03.2019 5 z 5


Darwinie Darwinie Robert Charles Wilson

Ještě musím dodat, že komentář Ivana F. nechápu. Pokud se děj románu odehrává na počátku 20. století, pak asi "archaické" zpracování je na místě, ne?

27.12.2018 5 z 5


Jantarové oči Jantarové oči Vilma Kadlečková

Tak mám za sebou 4 díly Mycelia. Po počátečním nadšení jsem velmi rychle ochladla. Příběh samotný je originální a to já moc ráda :). Je i velmi dobře psaný. Drobné nedomyšlenosti bych autorce odpustila - ono 2000 stránek je 2000 stránek. Jenže v tom to právě vězí. Mnoho slov, málo děje. Čtenář se mnohdy nudí a prokousává se nezáživným textem jen proto, aby se už konečně dozvěděl, jak to dopadlo. Já to zatím nevím. Pátý díl mám objednaný a snad dorazí brzy. Po různých experimentech s audioknihami jsem zvolila textovou formu knihy, protože ta mi dovoluje rozvláčné psychologické vhledy a niterní hnutí hrdinů přeskočit. Nicméně krutým zklamáním pro mě bylo zjištění, že pentalogie pátým dílem nekončí a já se ani teď nedočtu, jestli je větší bídák Lukas nebo Aš-šád. K tomu všemu šestý díl stále ještě nevyšel... Podle mě jsou podobné praktiky nečestné a nesportovní :(.

06.11.2018