Luccy78 Luccy78 diskuze u knih

☰ menu

Hospoda Jamajka Hospoda Jamajka Daphne du Maurier

Přesně.. Kniha má svoje kouzlo a "mrazení", které jen tak nějaká nemá..

28.04.2017 5 z 5


Babička Babička Božena Němcová

Co člověk, to názor.. A každý máme svobodnou vůli říct nebo napsat to, co si myslíme. A dle mého je potřeba k některým knihám dozrát nebo zažít něco, co třeba změní náš dřívější pohled na věc. Rozhodně bych si ale nedovolila rovnou odsoudit nějakou knihu jenom proto, že zrovna já ji nerozumím.. A tak (jak jsem již psala v komentářích), i když ani mě Babička v dětských letech, kdy byla jako povinná četba, nezaujala, teprve teď můžu s klidným svědomím napsat, že jde skutečně o literární skvost. Ano, spoustu lidí nezaujme nikdy, ale pořád je to dílo plné životních hodnot (možná dneska pro někoho naivních), naděje a víry v lepší dny a lidi.

28.04.2017 4 z 5


Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

eva-lupen: Ano, české filmové zpracování je takové ponuré, taky mě moc neoslovilo. Možná je to i tím, že je v černobílém provedení. Za sebe doporučuji shlédnout verzi z roku 1996 a ani to poslední, z roku 2011, není špatné. Ale upřímně.. Kniha je kniha.. Ta nezklame nikdy..

25.04.2017 5 z 5


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Děkuji za skvělý tip mi.sa ! Dneska jsem si u tohoto knihkupectví objednala všech 6 dílů a už se nemůžu dočkat, až mi dorazí.. ;-)

21.03.2016