Luccy78 Luccy78 komentáře u knih

☰ menu

Velitelovo děvče Velitelovo děvče Pam Jenoff

Tak to mě se silný příběh hodně líbil. Tato kniha se autorce opravdu povedla, četla se doslova jedním dechem a i když je smutná, protože vypráví o smutné době, četla se vážně dobře. A chytla mě natolik, že se hned jdu vrhnout na druhý díl..

12.02.2023 5 z 5


Tohle je kočičí svět... Vy v něm pouze žijete Tohle je kočičí svět... Vy v něm pouze žijete Justine A. Lee

Tak tohle je vážně skvělá záležitost. Pro mě byla tato kniha velká pomocnice a rádce. Dozvěděla jsem se věci, které jsem netušila a to velmi jednoduchou, čtivou a navíc vtipnou formou, takže jsem ani neměla pocit, že bych četla odbornou literaturu. Navíc je psaná veterinářkou a hrdou majitelkou kočiček v jednom, takže vážně doporučuju přečíst, já byla nadšená.

12.02.2023 5 z 5


Světla zimní noci Světla zimní noci Pam Jenoff

Za mě, rozhodně lepší příběh než Zapomenuté dívky z Paříže. Rozhodně propracovanější, čitelnější. I když zas ten konec.. Ach jo.. Moc smutné a bolestivé ale uvěřitelné. A jdu na další dílo autorky..

12.02.2023 4 z 5


Zapomenuté dívky z Paříže Zapomenuté dívky z Paříže Pam Jenoff

Ono je kolikrát lepší se na na knihu moc netěšit a pak být příjemně překvapená než očekávat to "whau", které se pak nekoná.. Neříkám, příběh byl zajímavý, kdyby byl dotažený, tak jsem nadšená. Ale něco tam chybělo.. Příběh Grace se mi líbil, Marie pro mě byla zklamáním. Chyběl mi víc propracovaný děj, víc detailů, víc emocí, asi víc všeho. Ale autorce ještě šanci dám.

04.10.2022 3 z 5


Ztracená manželka Ztracená manželka Alyson Richman

Po dlouhatánské době kniha s tématem, který mě sice hodně láká, ale zároveň jsem ji odkládala a neměla tu správnou náladu číst. Nicméně asi již uzrál ten správný čas a přišla řada i na ní.. A jsem jedním slovem nadšená. Kniha mě vtáhla do děje, doslova jsem hltala stránky a moc dobře se mi četla. Chvílemi ukápla nějaká slzička, ale tak je to správné.. Tohle je bohužel realita, naše historie, varování a snad i poučení. Konec knihy sice není moc reálný, ale nevadí. Alespoň malý záblesk světla na konci tunelu bolesti a utrpení, takže já jsem maximálně spokojená a knihu doporučuji k přečtení, stojí za to..

16.12.2021 5 z 5


Zmatené stopy Zmatené stopy Michael Buckley

Na to, že je kniha určena poměrně daleko mladším čtenářům než je moje maličkost, tak jsem vážně hodně naštvaná nad otevřeným koncem.. Omg.. Nesnáším to.. Opravdu mě oba díly Grimmovek chytly, moc dobře se četly a doufám, že se dočkám i dalšího pokračování.. A pevně doufám, že to bude co nejdříve..

08.04.2021 4 z 5


Zločin v říši pohádek Zločin v říši pohádek Michael Buckley

Příjemné čtení zaměřené spíše na mladší čtenáře, ale moc dobře se četla a i mě bavila.

04.01.2021 4 z 5


Prokletý tanzanit Prokletý tanzanit Monika Wurm

Druhý díl je bohužel o malinko horší než první, zachraňuje ho příběh otrokyně Ashanti. Nebýt jí, tak nevím, nevím.. Takhle mě to přinutilo přečíst knihu až do konce, ale taková ta absolutně nepravděpodobná náhoda a rozuzlení bylo hodně okaté a divné, až mi to vadilo.

05.08.2020 4 z 5


Nesmíš mě milovat Nesmíš mě milovat Monika Wurm

Moc příjemné čtení, ve kterém se prolíná současnost, a díky záznamů ze starého deníku, i minulost. Některé věci z období kolonizace, které se děli černochům při násilném zabrání jejich země a jejich následné zotročování, jsem ani neznala. A neni špatné se občas zamyslet nad zlem, které se páchalo a není to až tak dávno.. Knihu doporučuji a jdu se vrhnout na druhý díl..

05.08.2020 5 z 5


Velká hra znamení Velká hra znamení Dagmar Kludská

Zajímavě a poutavě napsané, autorka má velmi příjemný styl psaní.

23.04.2019


Miluj pouze jednou Miluj pouze jednou Johanna Lindsey

Příjemná a romantická "oddychovka". Nic složitého a komplikovaného, ale na pozdní večery jako stvořená.

18.08.2018 4 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Whau.. Úžasně napsaná kniha! Takhle jsem se dlouho do nějaké nezakousla.. Opravdu mě dostala, moc dobře se četla, děj svižný, vraždy promyšlené, děsivé.. Faakt dost dobrá kniha, doporučuji..

07.07.2018 5 z 5


Rok kohouta Rok kohouta Tereza Boučková

Po přečtení tohoto velmi silného příběhu vím jedno.. Já bych tohle nikdy nezvládla. Ani bych to zvládat nechtěla. Nemám v sobě tolik trpělivosti a ani bych jí nechtěla mrhat na něco, co je, v mých očích, ztráta času. Upřímně.. Smekám, paní autorko.. Máte můj neskonalý obdiv, že jste to takhle, jako rodina dali a ustáli se zdravým rozumem. Kolikrát jsem byla naštvaná, že jste si všechno tohle nechali líbit. Ale ono se to dobře říká.. Co se týče samotné knihy, některé nezáživné části jsem vynechávala, zajímali mě především příběhy synů. Ale každopádně musím konstatovat jediné.. Je to marné, je to marné, je to marné.. Až na velmi slabé výjimky, nikdy nebudou jiní..

01.07.2018 4 z 5


Antibohyně Antibohyně Kendare Blake

Vcelku zajímavý děj, ale tak trochu se neubráním zklamání.. To, že mi po přečtení schází odpovědi na spoustu otázek, přičítám tomu, že se jedná o 1.díl několikadílné série. Dobrá.. Za to autorka nemůže a já to docela chápu, čtenáře to aspoň naladí na koupi dalších dílů.. Ale nějak jsem se nemohla sžít s pocitem, že nesmrtelní, moudří, oduševnělí bohové jsou převtěleni do těl mladých teenagerů..? Ale no tak.. Řeckou mytologii mám moc ráda, ale tohle fakt nene.. Očekávala jsem víc.. Daleko víc..

12.05.2018 2 z 5


Romantické zásnuby: Námitky Lady Joanny / Zásnuby na Vysočině / Zasnoubení ve třetím dějství Romantické zásnuby: Námitky Lady Joanny / Zásnuby na Vysočině / Zasnoubení ve třetím dějství Terri Brisbin

Opravdu milé romantické čtení, všechny tři příběhy moc hezké, příjemně se četli.

18.03.2018 4 z 5


Hlas srdce Hlas srdce Lisa Kleypas

Na tento díl jsem se hodně těšila a jsem opravdu ráda, že nezklamal. I ten, kdo si myslí, že k lásce jeho srdce není stvořené a že po velmi krušné a bolestivé minulosti ani milovat neumí, se může mýlit. A zrovna Nickovi jsem to opravdu přála.. Skutečně velmi krásný příběh, rozhodně doporučuji k přečtení!

26.02.2018 5 z 5


Milenec lady Sophie Milenec lady Sophie Lisa Kleypas

Druhé pokračování ze série Bow Streer Runners. Moc příjemné romantické čtení na dlouhé zimní večery..

20.02.2018 5 z 5


Záhadná kráska Záhadná kráska Lisa Kleypas

Moc krásná kniha, opravdu příjemné počtení. Byla to pro mě nejen romantická nálož, kterou jsem zrovna potřebovala, ale s tou kriminální zápletkou to nebyla žádná hloupoučká naivní červená knihovna. Parádní příběh, který doporučuji k přečtení.

07.02.2018 5 z 5


Krok do neznáma Krok do neznáma Ann Maxwell

Poslední díl ze série St. Kilda. Vcelku zajímavá kniha, ale úplně mě nenadchla. Ano, nechyběl v ní opět kousek romantiky, "napnelismu" a podívala jsem se tentokrát do světa umění, ale něco tomu chybělo a já se už nemohla dočkat konce..

26.01.2018 3 z 5


Zlatá klec Zlatá klec Ann Maxwell

První díl ze série St.Kilda. Hodně zajímavá a napínavá kniha o převážně nezáživné činnosti jako je sestavování rodokmenu jedné rodiny. Hlavní hrdinku nejspíš ani nenapadlo, že může narazit na dávné rodinné tajemství, jehož odhalení nebude někomu po chuti a je odhodlaný kvůli tomu i zabíjet.. Opravdu jsem si čtení užila.

10.01.2018 4 z 5