AllyKumari AllyKumari diskuze u knih

☰ menu

Vejce a já Vejce a já Betty MacDonald

Milá paní/slečno Pilarkoo. Pokud nevidíte ony problematické body (i když ten rasismus je v knize tak do očí bijící), které jsou zmiňovány, hádat se s vámi nebudu. Pokud se Vám kniha líbila (mně také, asi do třetí kapitoly), nemám s tím problém. Na druhou stranu si myslím, že není nutné napadat jiné jen proto, že nechápete jejich názor.

18.04.2018 1 z 5


Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Došla jsem k názoru, že jistá slečna Domina není nic jiného než účet založený k provokaci ostatních, a nikoliv "skutečný" uživatel. Nemám problém s tím, že hodnotí tuto knihu jednou hvězdou, ale s tvrzením, že profesor Tolkien opisoval od paní Rowlingové, která se mimochodem v době vydání Hobita ještě ani nenarodila. Nechce se mi věřit, že by někdo byť jen s polovinou mozku mohl něco takového vypustit do světa. Takže "Domina" je dle mého jen podařený podvod k naštvání ostatních čtenářů :D

21.10.2017


Maus – Souborné vydání Maus – Souborné vydání Art Spiegelman

victhoros09: To jsem samozřejmě pochopila :), ale ty kresby působily mnohdy strašně divně, když byly spojeny s lidskou anatomií, že mne to rušilo.

16.09.2017 4 z 5


Bible Bible neznámý - neuveden

Vždy mne "baví", že se najdou lidé, kteří napadají náboženské knihy s argumentem, kolik zla podnítily. Lidé, kteří v sobě nosí zlo, existují v každém náboženství - a také v ateismu. Kdo chce páchat zlo, vždycky si najde důvod a záminku. To už jsme na poli filozofie, kde se hádáme, zda je lidskou přirozeností zlo či dobro. Jako křesťanka jsem si naprosto vědoma, kolik zla se napáchalo ve jménu křesťanství, a jiných náboženství. Ale jsem si i vědoma zla, které páchají lidé bez vyznání - a není o nic menší.

Proč se však nikdy nikdo nepozastaví nad tím, kolik dobrého a krásného tato kniha inspirovala? Jak obrovské civilizační zásluhy má? Naše "svobodomyslná" Evropa dneška stojí na světě, který z této knihy vycházel. Pokud nejste věřící, vnímejte Bibli jako historickou studii. I tak je nesmírně cenná a zaslouží si úctu. To je vše, co bych chtěla do této diskuze říci.

12.07.2016 5 z 5