Radoslav Selucký

česká, 1930 - 1991

Populární knihy

/ všech 7 knih

Nové komentáře u autorových knih

Západ je Západ Západ je Západ

Útlá knížečka stará přesně šedesát let. Jakoby ji autor ale dopsal včera. Neztratila nic ze své tehdejší aktuálnosti. Vtipné využití úplně celého přebalu knihy je rozhovor s autorem na rubu přebalu knihy. Hvězdu navíc za odkaz na knihy Prospera Mériméeho (Mateo Falcone). „Poznání cizích zemí je nejlepší prostředek proti provincialismu a proti sebeuspokojení. Nutí člověka, aby kladl na svoji vlast světová měřítka, aby střízlivěji posuzoval jak její úspěchy, tak i její nedostatky. Myslím, že tento užitek z cestování je k nezaplacení.“... celý text
Petra1323


Západ je Západ Západ je Západ

S odstupem času, lze dílko zhodnotit jako velmi trefné s vysokou mírou výpovědi. Pan Doc. má literární talent a Jiří Šlitr dar od Boha.
Lac


Západ je Západ Západ je Západ

Ve své době odvážná knížka. Pozoruhodné jsou krásné ilustrace Jiřího Šlitra, díky Seluckému jsem objevila Šlitra/ grafika.
helena8303



Západ je Západ Západ je Západ

Zajímavý, s odstupem času občas úsměvný až obočí nadzvedající, avšak čtivě podaný pohled českého občana s možností cestovat na počátku 60. let
ZuzanaK.


Člověk a jeho volný čas Člověk a jeho volný čas

Zrovna jedna z těch, které bych nikdy nečetla, nestudovat to, co studuji. No, snad ji podruhé už číst nebudu. Jednou a dost.
Dandulka