rubit rubit komentáře u knih

☰ menu

Hra s ohněm Hra s ohněm Tess Gerritsen

Děj, odehrávající se v současnosti, je přitažený za vlasy, ale ten druhý, odehrávající se v Itálii během druhé světové války, mě velmi chytl za srdce. Tess Gerritsen je opravdu výborná vypravěčka. Pustila jsem si i její skladbu k této knize Incendio (viz komentář kolacky) a musím napsat, klobouk dolů autorce za její talent, neskutečně krásná skladba, která dotváří jedinečnou atmosféru ke knize a ději z Itálie.

28.01.2018 4 z 5


Dům na samotě Dům na samotě Michaela Klevisová

M. Klevisovou mám z každou knížkou radši a radši. Moc mě baví její propletené příběhy plné postav, kde detektivní zápletka hraje spíše vedlejší roli. Jen mě trošku mrzí, že některé dějové linky nejsou kolikrát dotaženy do konce, ale to je maličkost. Moc se mě to líbilo.

28.01.2018 4 z 5


Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Knihy Jojo Moyes mám moc ráda, první díl Než jsem tě poznala byl prostě Top. Bylo jasné, že pokračování nemůže první díl překonat, ale mohl se vyrovnat jiným knihám této spisovatelky, to se bohužel nestalo. Tady mě trošku vadilo, že zde není pořádný děj a to, co se Luise dělo, bylo dost přitažené za vlasy (např. pád ze střechy). Kniha si tak nějak plynula a najednou byl konec...Prostě Jojo Moyes to umí i lépe...

28.01.2018 3 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Dívka v ledu o něco lepší než Noční lov. Ale pro mě stále takový průměr, nenadchne, neurazí. Styl psaní Roberta Bryndzy mě moc nezaujal, já mu to prostě nevěřím, chování Eriky Fosterové mě přijde nesmyslné, neadekvátní situacím. Od těchto knih jsem čekala více.

22.11.2017 3 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Hodně mě to bavilo, dokonce mě bylo i líto, že už je konec. Po přečtení prvních 3 kapitol jsem byla vyloženě nadšená, pak to nadšení mírně pominulo, neustále přibývá příběhů, postav a nedotažení některých dějů nakonec knize trošku ublížilo. Někdy je méně více. Ale dobrý, pobavilo a jsem ráda, že jsem knihu četla.

13.11.2017 4 z 5


Oběti ráje Oběti ráje Kristina Ohlsson

Na knihu jsem se těšila, ale bohužel mě zklamala, moc mě to nebavilo. Kdyby bylo více kapitol z letadla a méně z různých schůzek a jednání ze země, možná by to dopadlo lépe. Ani motiv, proč letadlo bylo uneseno, mě nepřesvědčilo. Za mě průměr.

13.11.2017 3 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Nečtu moc české autory a žánr fantasy už vůbec ne, zde jsem udělala výjimku opět jen díky Čtenářské výzvě a vůbec nelituji, naopak jsem nadšená. Určitě si nenechám ujít další díl. Před autorkou smekám. Říkám si, že není od věci občas zabrousit do jiných žánrů, než je člověk zvyklý.

24.10.2017 4 z 5


Zlodějka příběhů Zlodějka příběhů Michaela Klevisová

Pěkná česká detektivka. I když je zde stále propletenec lidských osudů, na kterých jsou knihy M. Klevisové založeny, je zde více detektivního příběhu, než v první knize Kroky vraha. V Zlodějce příběhů mě autorka přišla vyzrálejší, než ve své prvotině, líbila se mě více.

17.10.2017 4 z 5


Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Nesbo je prostě čtivý, ať napíše cokoliv. Od knihy se nelze odtrhnout. Tentokrát je děj průměrnější, už to není taková pecka, jako byl Sněhulák nebo Levhart, ale stále lepší, než většina detektivek z poslední doby, co jsem četla. A velmi jsem si oblíbila vedlejší postavy, ať už kladné, nebo záporné, bez nich by to nebylo ono :-)

16.10.2017 4 z 5


Ocelový polibek Ocelový polibek Jeffery Deaver

Nudnější knížku, a ještě o tolika stránkách, jsem už dlouho nečetla. Knihu jsem do poslední stránky dala s vypětím všech sil a jen kvůli mým oblíbeným postavám Lincolna a Amélie, i konec byl pro mě předvídatelný. Holt né vždy se povede vysoce nastavenou laťku předchozími díly překonat. Nevadí, i když tentokrát jen za dvě hvězdičky. Přes to se už teď těším na další díl a budu doufat, že dopadne daleko lépe.

06.09.2017 2 z 5


Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Tentokrát nesdílím nadšení ostatních, pro mě pouze průměrná kniha s průměrným dějem. Nebavilo mě to, nedokázala jsem se pořádně začíst, nesedl mě autorův styl psaní, přišlo mě to strašně jednoduché a předvídatelné. Zklamaní. Holt každému sedí něco jiného. Zkusím ještě Dívku v ledu a uvidíme, zda mě alespoň ta přesvědčí :-)

21.08.2017 3 z 5


Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Na prvotinu velmi dobré a pro mě spíše psychologický román, než detektivka. Trošku mě na konci vadilo, že autorka rozehrála spoustu vztahových zápletek a finální rozuzlení bylo v podstatě o něčem jiném, také mě mrzelo, že jsme se nedozvědeli, jak některé osoby dopadli, kam se jejich život ubíral. Pro mě tak mezi 3-4 hvězdičkami, za to, že je to od českého autora, dávám 4.

SPOILER - ta druhá vražda mě až zabolela, prostě jsem si tuto hrdinku ze všech postav nejvíce oblíbila, sžila se s ní, fandila jí a vůbec by mě nenapadlo, že nedožije konce knihy. To autorce neodpustím :-)

14.08.2017 4 z 5


Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Jednou za čas slaďárna neuškodí a pokud je to od JoJo Moyes, tak se to dá i část :-) I když tento žánr běžně nevyhledávám, tak tuhle spisovatlku prostě můžu, mám ráda její styl psaní, její příběhy nejsou tak tuctové. Dávám 4 hvězdičky, jednu jsem strhla za ten až moc přeslazený konec, ale bylo to dobrý, určitě stojí za přečtení.

04.08.2017 4 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Děj byl zajímavý, vtáhlo mě to do knihy, ale ten styl psaní...to mě nesesdlo vůbec. Po prvních pár stránkách jsem dokonce díky tomu chtěla knihu odložit, musela jsem si na to hodně zvykat. Jinak ano, dá se, jako odpočinková kniha dobrý, ale jsou daleko lepší knížky.

27.07.2017 3 z 5


Smrt v zádech Smrt v zádech Harlan Coben

Po hodně dlouhé době detektivka (thriller), která mě opravdu dostala. Četla jsem již Chybíš mi a Cizince, všechny 3 knihy byly velmi čtivé, s originálními a neobvyklími zápletkami, ale ty dvě předchozí pro mě měly klasický standartní konec, až zde jsem musela říct - wow, konec mě dostal do kolen, nečekala jsem to. Za mě super.

27.07.2017 5 z 5


Zeď vzpomínek Zeď vzpomínek Anthony Doerr

Ke knize jsem se dostala opět díky čtenářské výzvě (kniha od autora Pulitzerovy ceny. Světla jsem četla před rokem, tak jsem šáhla po této ) a musím říct, že i když povídkové soubory moc nečtu, tato kniha byla příjemným překvapením a padla mě do noty. Povídky jsou sice vesměs smutné, melancholické, ale nemusí být každá kniha veselá nebo končit dobře, tyhle povídky jsou spíše k zamyšlení a tak je nutné k nim přistupovat. Některé povídky se mě líbily více, nekteré méně a tak to má být, každý se najde v tom svém.

09.07.2017 4 z 5


Já jsem smrt Já jsem smrt Chris Carter

Už to byla několikátá kniha, kterou jsem od C. Cartera četla a musím se přiznat, že mě to tentokrát moc nebavilo, dokonce jsem byla ráda, že jsem konečně na konci. Zase stejná šabolona. Sice vraždy jsou jiné, ale jinak vše stejné, jako v předchozích dílech, ani hlavní postavy se nijak nevyvíjí a nikam neposunují. Budu si muset od tohoto autora asi dát pauzu. Chtěla jsem dát dokonce dvě hvězdy, ale aspoň konec překvapil. Ani né tak vrah, jako spíš propojení děje s dějem Červa, to jsem nečekala, tak o hvězdičku více. Když si vzpoměnu, jak nadšená jsem byla z Dvojitého kříže, který jsem četla jako první, tak tady prostě ne.

14.06.2017 3 z 5


Kulka Kulka Mary Louise Kelly

Pro mě takový lepší průměr, z edice Světový bestseller jsem četla už lepší knížky, ale taky daleko horší. Líbil se mě námět, čtivost, ale něco tomu trošku chybělo.

05.06.2017 4 z 5


Lovec očí Lovec očí Sebastian Fitzek

Knihu jsem si přečetla jen díky čtenřáské výzvě (autor ze sousedícího státu). Již jsem četla Sběratele očí, ale ten mě moc nenadchl, tak jsem nepředokládala, že dám další díl. Když jsem Lovce očí uviděla v knihovně, napadlo mě, že mohu zahrnout do čtenářské výzvy a dala jsem tak autorovi druhou šanci. A vůbec toho nelituji! Super! Pro mě o moc lepší, než první díl a co mě vadilo tam, tak tady mělo smysl. Velmi dobře se to četlo a byla jsem napnutá až do konce.

SPOILER - trochu mě vadilo, že konec v podstatě popřel pointu prvního dílu, i když překvapení to teda bylo. Na druhou stranu dávám plusové body za tu poslední "neholywoodskou" kapitolu, která se ke knize dobře hodila, ačkoliv byla pro mě dost smutná.

24.05.2017 4 z 5


Dokonalý cizinec Dokonalý cizinec Renée Knight

Pro mě je kniha průměr, měla jsem větší očekávání. Spíš psychologický román, než thriller. Do poloviny mě to hodně bavilo, nevěděla jsem, kam se děj bude posouvat, ale pak to postupně nějak vyšumělo. Některé linky příběhu mohly být více propracované, spoustu věcí nakouslých, ale nedotažených do konce. Škoda. Nebylo to špatné, ale znám lepší knihy a thrillery.

14.05.2017 3 z 5