Manželé odvedle

Manželé odvedle https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/329780/bmid_manzele-odvedle-Ga3-329780.jpg 4 4964 1469

Vaše sousedka nechce, abyste vzali své šestiměsíční dítě na slavnostní večeři. Nic osobního, ale rušilo by pláčem. Váš manžel prohlásí, že to nevadí. Bydlíme přece hned vedle. Zapneme dětskou chůvičku a každou půl hodinu ho přijdeme zkontrolovat. Vaše dcerka spala, když jste ji viděli naposledy. Teď stoupáte po schodech do svého mrtvolně tichého domu a vaše nejhorší noční můry se naplnily. Je pryč. Nikdy předtím u vás nebyla policie. Teď prohlížejí celý váš dům a kdoví, co tam všechno najdou…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Couple Next Door , 2016


více info...

Přidat komentář
kniznidenik
kniznidenik
25.03.2024 odpad!

Prvoplanove, predvidatelne, nudne, postavy ploche. Ja nechapu ja tohle mohl byt bestseller.

sarkafarka1900
sarkafarka1900
24.03.2024 2 z 5

Kniha sice obsahovala čtivé a napínavé pasáže z hlediska líčení děje, na druhou stranu, jak tady zaznívá v komentářích, jiné pasáže byly plytké, taková "vata", kdy jsem si říkal, už aby byl konec knihy. Také k postavám si člověk nemá důvod vytvořit nějaký bližší vztah, jsou buď takové unylé nebo jejich vylíčení autorkou je odbyté. Konec knihy je po zdánlivém relativním happy endu skutečně nečekaný, ale připadal mi takový samoúčelný. Rovněž se připojuji k názorům, že text, co se týká podoby vět, volby slov a slohu, je mírně řečeno nepropracovaný. Je otázkou, jestli to je problém už autorky, nebo překladatelky nebo se na tom podílely obě. S přimhouřením oka 2,5 hvězdičky


marrie5227
marrie5227
20.03.2024 3 z 5

Skvělá myšlenka a ne úplně skvělé zpracování. Podruhé jsem sáhla po knihe od Shari Lapeny a jsem ještě smutnější než naposled.

Necháme naši dceru samotnou v postýlce a půjdeme vedle k sousedům na oslavu narozenin. Vezmeme si s sebou i chůvičku. Vždyť co se může stát?

V knize Shari Lapeny se dozvídáme, že to nejhorší. Malá Cora z postýlky mizí a svět rodičů se obrací vzhůru nohama.

Achjo.

Mé okolí se dělí na dva tábory - ale větší polovina sdílí můj názor, že tohle taky není ono.

Kniha mě velmi zaujala svou anotací a já se těšila na příběh plný napětí a zvratů, jak ostatně hlásí recenze na titulní stránce. No. Jako ne.

Prvních 120 stran se vlastně neděje vůbec nic kromě zmizení miminka, což čteme již v anotaci. A poslední 3 kapitoly jsou nacpané všemi možnými zvraty.

Jsem ráda, že jsem knihu měla jen z knihovny a nekupovala si je podle plánu. Nejspíš dám šanci ještě nějakému příběhu, ale mezitím to bude chtít něco záživnějšího, protože jsem akorát ještě zklamanější než z “Jeden z nás.

*2,5

Miška74
Miška74
16.03.2024 3 z 5

Moje první knížka autorky. Kniha je celkem dobrá, zajímavý příběh i zápletka, ale něco mi tam prostě chybí. Pro mne je kniha prostě málo napínavá. Určitě dám ale šanci i dalším.

kalache
kalache
09.03.2024 4 z 5

...je to jako v životě.Nikdy nevíte,kdo tahá za provázky...

dominika2585
dominika2585
07.03.2024 3 z 5

Neurazila, nenadchla.

IvaBor33
IvaBor33
05.03.2024 odpad!

Predvidatelne od zacatku do konce. Nudne, postavy jedna jak druha.

Čmeláček
Čmeláček
19.02.2024 5 z 5

Co se stane, když si zajdete k sousedům na večeři a svoje malé mimčo necháte doma samotné? No tak zaprvé se nemusí stát vůbec nic, což je asi ten nejobvyklejší scénář. Jenomže to by potom nevznikla žádná kniha, proto tady v téhle dítko zmizí a podezřelou se stává jeho vlastní máma...
Bylo to zase vynikající čtení, tahleta paní spisovatelka prostě psát umí a dobře ví, jak na nás! :))) A i když to byla její prvotina a nebyla tak vymakaná jako knížky, co napsala pozdějc, vidím to na pět a howgh! :)

Verunka289
Verunka289
15.02.2024 3 z 5

Tak tohle mě docela dost nudilo, ke čtení jsem se musela spíš přemlouvat a vlastně mě ani moc nezajímalo, jak to dopadne. Nevím, čím to bylo způsobené.... Jestli jsem četla těch thrillerů už moc a jen tak něco mě nenadchne nebo jestli nebyla zrovna ta správná konstelace hvězd? Těžko říct, ale za mě teda bohužel nic moc. Byla to moje prvotina od autorky, takže možná mi prostě jen nesedne její styl psaní. Ještě tomu ale dám šanci a zkusím nějakou její lépe hodnocenou knihu.

Twoo
Twoo
14.02.2024 4 z 5

Od autorky jsem cetla uz Jeji konec, a proto me ocekavani bylo nizke. Manzele od vedle me ale prekvapili prijemne. Precetla jsem to za dva dny a fakt me to docela udrzovalo v napeti, jak to teda vsechno je. Zaver samozrejme mimo uveritelnost, ale to je v zanru standardem. Za me dobry!

MaLoMe
MaLoMe
01.02.2024 2 z 5

S veľkým sebazaprením 2 hviezdičky. Slabé, veľmi slabé. Postavy, dej, zvraty, všetko povrchné, nedôveryhodné. Toto bola moja druhá kniha od Shari, ale asi už aj posledná.

JanaŠamšová
JanaŠamšová
17.01.2024 5 z 5

"Všichni něco předstírají, všichni si hrají na něco, co nejsou. Celý svět stojí na lžích a klamu."
Manželé jdou k sousedům na večírek a nechají šestiměsíční dceru doma a kontrolují ji přes chůvičku. Ona však zmizí.
Kniha plná zvratů a překvapení. Nemůžete v ní věřit nikomu a ničemu. Každá stránka překvapila, žádná zbytečná slova, prostě naprostá pecka. Napětí, spád a pár postav, které autorka velmi dobře popsala.
Jen ten konec!?

krevetka79
krevetka79
28.12.2023 5 z 5

Za mě skvělá knížka .
Smutné téma únosu miminka, nezodpovědné chování rodičů, narušená psychika .
Čtení jsem si užila od začátku do konce.
Výborně propracovaný příběh, skvěle zamotané a víceméně uvěřitelné.
Překvapilo mě celkem nízké hodnocení.
Sama za sebe mohu jen doporučit.

Tereza0107
Tereza0107
29.11.2023 4 z 5

(SPOILER) Moje druhá knížka od autorky, tentokrát poslechnuta jako audiokniha, která mě utvrdila v tom, že se ze mě fanynka Shari Lapeni nejspíše nestane.
Jak v "Manželé odvedle", tak v "Někdo cizí v domě", mi hodně chybělo napětí, což je dle mého způsobeno hlavně tím, že nás autorka připraví o ten mocný moment mrazivého odhalení. Postava nám totiž na sebe všechno vyzradí sama a to ještě hned skoro na začátku knihy. To přeci úplně zkazí napínavou atmosféru, když Marco cca ve třetí kapitole propálí, že svou dceru unesl z domu on.
A to raději ani nezmiňuji tu absolutně zbytečnou a otravnou poslední kapitolu.

Rapeh
Rapeh
29.11.2023 4 z 5

Zamotany napínavý příběh, který má neočekáváne rozuzlení.

nereidka
nereidka
28.11.2023 3 z 5

Knihu jsem přečetla za dva dny a fakt jsem se těšila, jak příběh bude pokračovat a jak se vyvrbi. Pak už jsem se začala trochu nudit, vadily mi opakující se pasáže a konec mi přišel úplně vycucany z prstu.

jefff
jefff
12.11.2023 4 z 5

Fakt mě to bavilo. Od začátku až do konce. Celý příběh byl promyšlený, zamotaný a i přes maličkosti vlastně uvěřitelný. Postavy byly propracované a práce s psychologií rovněž dobrá. Jasně, tématikou je to mířeno spíš na ženy, ale nemyslím si, že by to bylo určeno výhradně jim. Povedená kniha.

TerkinKnižnySve
TerkinKnižnySve
07.11.2023 5 z 5

Výborná kniha , výborný dej.

Veľmi sa mi páčilo ako sa príbeh rozvíjal a ako má dokonalé miatol a keď už som si bola na sto percent istá bolo to inak a potom opäť a opäť a opäť . už som mala pocit, že možno za všetko môžem ja

Nie vážne táto kniha bola výborná a tým, že tam išlo malé dieťa tak som bola ako na ihlách celý dej od začiatku až do konca.


Ďakujem za knihu v štafete

Štafeta č. 54

HančaŠ
HančaŠ
31.10.2023 5 z 5

Nikdy nevíte, kdo bydlí vedle vás. Nevíte, jací jsou lidé za zavřenými dveřmi. Někdy dokonce neznáte ani člověka, vedle kterého denně spíte. A právě o tom je tato kniha. Velmi dobře napsaná kniha, plná zvratů.
Moc se mi to líbilo, do poslední chvíle jsem netušila, kdo všechno má tajemství a jaké.

_Michelle_
_Michelle_
26.10.2023 4 z 5

První cca polovina knihy mi přišla pomalá a příliš mě neupoutala. Potom se vše změnilo a já hltala každou stránku, přičemž jsem byla zvědavá, kam se případ posune. Jsem ráda, že jsem si knihu konečně přečetla. Měla jsem ji totiž v hledáčku několik let.