Nessie72 Nessie72 komentáře u knih

☰ menu

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Tak tohle je jízda… přečteno za den a půl a svého francouzského buldočka oslovuji ,,ty můj draku….

21.04.2024 5 z 5


Jedovatá stopa Jedovatá stopa Colleen Cambridge (p)

Možná o malinko horší, než první díl. Trošku pomalejší spád, nebo pár nevysvětlených věcí. Ale stejně mám při čtení téhle série pocit, jako když se vracím domů, k lidem, které mám ráda. Detektivka, u které se usmívám a vím, že se k ní jednou vrátím a chci ji mít doma. O té božské obálce a ořízce ani nemluvím. Těším se na další díl a doporučuji.

20.04.2024 5 z 5


Ztracený v pustině Ztracený v pustině Jane Harper

Já bych tuto knihu rozhodně neoznačila jako thriller, je to rodinné drama, kde povahy jednotlivých členů rodiny a jejich traumata výrazně umocňuje prostředí, kde žijí. To, co je blíže civilizaci řešitelné, pokud nastane v této pustině, vede ke strašným koncům.

10.04.2024 4 z 5


Bodyguardka Bodyguardka Katherine Center

Tohle bylo moc příjemné, oddechové čtení. Místy vtipné, místy dojemné. Doporučuji.

03.04.2024 5 z 5


Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Pomocnice to nebyla. Pro mě příliš mnoho věcí nedávalo příliš smysl, o náhody tady opravdu není nouze a kromě kočky mi postavy k srdci nepřirostly.

29.03.2024 3 z 5


Vyvolali jsme bouři Vyvolali jsme bouři Vanessa Chan

Velmi silný příběh. Život ženy, která sklízí následky svých činů a rozhodnutí v životech a budoucnosti svých dětí. Při čtení cítíte vůni mentolu, pot, prach, zkažené jídlo a stoku,kvetiny a parfémy žen. Výborně napsané.

28.03.2024 5 z 5


Jak si najít zámožného manžela snadno a rychle Jak si najít zámožného manžela snadno a rychle Sophie Irwin

Tragicky málo děje. Od plesu k dalšímu a dalšímu a dalšímu, všichni víme, jak to dopadne a když se něco začne dít, tak všechno najednou a na pár stránkách. Navíc hlavní hrdinka je urputná, jako dobrman a příliš sympatií nevzbuzuje.

19.02.2024 3 z 5


Dámy na zabití Dámy na zabití Deanna Raybourn

Zábavné, odpočinkové čtení. Myslím, že by podle této předlohy mohl vzniknout vážně skvělý film. Já si v duchu rozhodně sestavovala obsazení

18.02.2024 5 z 5


Hory zpívají Hory zpívají Nguyen Phan Que Mai

Jsem přesvědčena, ze tohle by měli učitelé češtiny na středních školách využívat, jako nabídku povinné četby. Už vzhledem k naší vietnamské menšině. Často se stále bohužel setkáváme s tou odpornou nadřazeností, se kterou se Češi k Vietnamcům chovají. Pokud by se historie Vietnamu, třeba pravě touto formou dostala do širšího povědomí, zcela jistě by to, alespoň některým, ukázalo, jak silný a zároveň pokorný, životaschopný a statečný je Vietnam a jeho lidé.

10.02.2024 5 z 5


Až najdu klíč Až najdu klíč Alex Ahndoril (p)

Za mě ne. Postavy se chovaly zvláštně, celé to nějak postrádalo atmosféru, víceméně mi bylo jedno, kdo co kdy spáchal a proč. Dočetla jsem to jen proto, ze je kniha krátká. Určitě v sérii pokračovat nebudu.

24.01.2024 2 z 5


Poslední gambit Poslední gambit Jennifer Lynn Barnes

Opět skvělé, jsem si jistá, že si všechny tři díly brzy znova přečtu. Je to typ knihy, kde možná na druhé přečtení teprve docenim všechny detaily.

16.01.2024 5 z 5


Ďáblové jsou tu Ďáblové jsou tu Louise Penny

Je důležité říci, že tuhle sérii miluju. Vlastně bych se obešla i bez těch vražd, mám ráda každou postavu, prostředí, dohledávám si reálné budovy a historické události a postavy, které se autorka rozhodne využít. Ale tento díl je podle mého jakousi formou truchlení. Autorce zemřel po těžké nemoci manžel, to se odrazilo už, tuším,v posledních dvou pokračováních. Ale Ďáblové jsou něčím, jako deníkem, který by si truchlící psal a pak probíral s terapeutem, nebo se k němu sám vracel. Všechny druhy bolesti a strachu. Ale příběh? Tohle by se vážně takhle stát nemohlo. Nemá smysl vypočítávat, co všechno by nebylo možné, kde jaký včasný zásah náhody a jaké vnuknutí v poslední minutě je absurdní. Autorka umí psát. Brilantně. Takže, jestli něco tahle kniha umí, tak přenést na vás tu silnou emoci truchlení a hledání naděje. Ale dobrá detektivka to není.

11.01.2024 3 z 5


Návrat domů Návrat domů Kate Morton

Nebylo to vůbec špatné. Jen se mi asi netrefila úplně do nálady. Místy jsem měla pocit, ze tohle už jsem v té knize četla třikrát, ze se točí v kruhu, stále stejná atmosféra, stále stejné tempo. Několikrát jsem ji odložila, přečetla si něco jiného a opět se vrátila.

29.12.2023 4 z 5


Nestoudná zvědavost Nestoudná zvědavost Lynn Messina

Vynikající. Chytré, nepřeslazené. Vtipné, k Austenové se odkazující, ale nekopíruje.

29.12.2023 5 z 5


Vánoce v knihkupectví Vánoce v knihkupectví Jenny Colgan

První kniha od autorky, kterou jsem četla. A určitě nebude poslední. Mám obvykle problém najít romantiku, která mě baví a zajímá. Většinou víte, tak od strany pět, s kým, kdo, pak je ten problém, který se vyřeší, pak komplikace, někdy před koncem, konečně si promluví a je to. Tohle bylo komplikovanější, vztahů, které se řešily více a to prostředí. Nádhera! Opravdu moc a moc doporučuji.

28.12.2023 5 z 5


Sváteční vražda Sváteční vražda Ada Moncrieff

Bohužel, není to nic moc. Vraha i motiv odhadnete záhy, napsané je to prapodivně, snaha o humor, snad lépe nekomentovat. Krásná obálka.

26.12.2023 2 z 5


Vražda v anglické zahradě Vražda v anglické zahradě Katie Gayle

Asi nejlepší klasická detektivka, kterou jsem tento rok četla. Promyšlená, velmi sympatické postavy, skvěle popsaná atmosféra a způsob života malé vesnické komunity. Nemám co vytknout. I překlad se mi líbil, ve srovnání s jinými. Jediné minus, jsou chyby v tisku. Těch je skutečně dost a protože velmi doufám, že u nás brzo vyjdou i další díly této série, snad to příště bude, v tomto směru, lepší.

13.12.2023 5 z 5


Vražda v kryptě Vražda v kryptě Irina Shapiro

Velmi dobré. Uvěřitelné postavy, které se potýkají z mnoha problémy svých životů, stejně, jako každý z nás. Asi je celkem snadné odhadnout, ke komu vedou nitky případu, pokud mate klasické detektivky načtené, ale mně to v nejmenším nevadilo, protože stejně zajímavý je i vývoj ostatních postav. Už se těším na další díl a věřím, že u nás vyjde celá tato brilantní série.

08.11.2023 5 z 5


Ostrov čarodějnic Ostrov čarodějnic Carolyn Jess-Cooke

No já tedy nevím. Tohle byl přesně ten případ, kdy koupíte knížku kvůli obálce. Ta je nádherná. Navíc mám slabost pro knihy, které mají něco společného s majáky. Tak to máme 2 hvězdy. Za obálku a maják. No, další, za příběh už nepřidám. To bylo tak, ale tak strašně hloupé! Škoda.

01.11.2023 2 z 5


Ledoborec Ledoborec Kristina Ohlsson

Opět výborně vykreslené prostředí. V tomto ohledu je autorka opravdu jednou z mála, která se neopakuje, dokáže popsat atmosféru, tíživou, radostnou, místy až děsivou. Postavy, které jsme si zamilovali v prvním díle, dostávají další rysy, větší hloubku. Ledoborec se četl výborně, až na to, že právě proto, jak autorka umí psát, jsem se často ke čtení trochu nutila. Bolelo mě číst o zanedbavaných dětech, traumatech, která se jim dějí každý den, nejen v souvislosti s aktuálním případem. Ale dá se říci, že přesně to, jak tato linka příběhu působí naprosto věrně, je tím důvodem, proč je kniha tak skvělá.

27.10.2023 5 z 5