Ďáblové jsou tu přehled

Ďáblové jsou tu https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520063/bmid_dablove-jsou-tu-qWL-520063.jpg 5 117 117

První večer v Paříži se Gamachovi sejdou jako rodina na večeři s Armandovým kmotrem, miliardářem Stephenem Horowitzem. Když jdou pak společně domů a s hrůzou sledují, jak kdosi Stephna srazí k zemi a těžce zraní, což, jak Gamache ví, není nehoda, ale úmyslný pokus o vraždu. Když se u Stephena najde podivný klíč, vyšle Armanda, jeho ženu Reine-Marie a Jeana Guye Beauvoira do pařížského archivu. Ponoří se tak hluboko do tajemství, která střežil po celá desetiletí. Kvůli hrůznému nálezu ve Stephenově pařížském bytě je pak jasné, že tajemství jsou mnohem temnější a nebezpečí mnohem větší a bezprostřednější, než si uvědomovali. Brzy je celá rodina zapletena do sítě lží a podvodů. Aby se Gamache dopátral pravdy, bude se muset rozhodnout, zda může věřit svým přátelům, kolegům, instinktům i vlastní minulosti. Dokonce své vlastní rodině...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

All the Devils Are Here , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ďáblové jsou tu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (35)

mataj
04.05.2024 5 z 5

Celá série s Gamachem patří mezi k mým oblíbeným, a tenhle zatím poslední díl považuji za jeden z nejlepších. Děj se přesouvá do Paříže, kde se potkává celá rodina a chtějí si užít společné chvíle před narozením vnučky. Cestou ze společné večeře je napaden Armandův kmotr, miliardář Stephen Horowitz, který upadne do bezvědomí a hrozí mu smrt. Gamache nevěří, že se jedná o nehodu a pustí se do hledání motivu pokusu o vraždu. Zjišťuje, že Stephen sám pátral po nějakých důkazech a informacích, které chtěl následně odhalit. Jak se zdá, protivník je tentokrát mnohem silnější a je velice odhodlaný udržet vše v tajnosti. Gamach si sáhne na samotné dno a při snaze ochránit svou rodinu nemůže věřit nikomu. Vynikající, a i když mi chyběla má oblíbená vesnička Three Pines a jeho obyvatelé, čtení jsem si neuvěřitelně užila.

Aleen
21.04.2024 5 z 5

Je až dojemné, kolik z nás, čtenářů, pociťuje jako "NAŠE Three Pines" a "NÁŠ Gamache"! Louise Pennyová vytvořila svět, který je naprosto uvěřitelný a přitom poeticky přitažlivý pro většinu lidí, kteří někdy přečetli alespoň jednu její knihu.
A přitom je každá trošku jiná, tato de facto špionážní a ještě navíc se zapojí celá rodina Gamachových. Armand vyšetřuje jako o život a vlastně mu o jeho život i životy jeho bližních jde. Ačkoliv je mimo svůj revír a vlastně ani není ve sboru, přistupuje ke všemu profesionálně a s genialitou sobě vlastní. Cítila jsem spolu s ním úzkost, když nebylo vůbec jasné, komu je možné věřit a komu ne.
Naplňuje mě spokojeností, že její knihy dopadají většinou dobře a končí, když ne happy endem, tak alespoň nadějí!


Jiparis
12.03.2024 5 z 5

Podle mě nejlepší kniha od L. Penny. Osvěžující přesun postav do Paříže, aby nakonec zjistily, že doma je nejlíp. A samotná zápletka, kde až do konce nevíme kdo je na jaké straně, je perfektní.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Hlubina, Dotek temnoty a další knižní novinky (45. týden)

05.11.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ďáblové jsou tu v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených157x
ve Čtenářské výzvě35x
v Doporučených6x
v Knihotéce132x
v Chystám se číst87x
v Chci si koupit34x
v dalších seznamech4x