misatrix misatrix komentáře u knih

☰ menu

Kdyby Ogden uměl česky Kdyby Ogden uměl česky Ogden Nash

Precteno kvuli vyzve. Libi se mi napad originalu a ceskeho prekladu a musim uznat, ze cesky preklad je opravdu povedeny. Kazdopadne anglicky original je hruzostrasny. Autor si nelame hlavu s gramatikou a ikdyz bezne ctu knihy v anglictine, zde jsel mela problem textu porozumet.

16.01.2024 1 z 5


Zaprodaný cit Zaprodaný cit Ella Trobok

Prvni polovina me vazne bavila, ale pak to slo vsechno do kytek. Pribeh nedava smysl, je to prekombinovane, postavy ztratily sve charaktery… poslednich 30 stranek jsem jen cekala az bude konec, protoze jsem nechtela knihu nedocist… Vyvrcholeni knihy mi bylo uplne jedno, nevyvolalo to ve me zadne emoce a konec me vylozene nastval, protoze to jednani mi nedava smysl.

18.10.2022 2 z 5


Deník průměrné zamilované blbky Deník průměrné zamilované blbky Júlia Matulová

Celé je to takové milé, něžné a krásné, az na El, ktera by zasloužila par facek. Nemyslim si, ze je to dobra kamaradka, navic je naprosto iracionální a nechape co bisexualita znamena, jinak by Sam nerekla, ze si vybira orientaci, jak se ji to zrovna hodi. Kdyz jsem tohle cetla, tak jsem byla fakt naštvaná. Spousta lidi si mysli, ze bisexualove jsou jen znudeni hetero, nebo homosexuálové, kteri to nechteji priznat. Proto me mrzelo, ze se tento nazor objevil i v této, jinak feel good knize.

12.06.2022 2 z 5


Ostrov ztracených vzpomínek Ostrov ztracených vzpomínek Jóko Ogawa

Knihu jsem odlozila nekde za pulkou. Jednani postav mi nedava smysl, nevidim mezi postavami zadne vazby, je to ploche, nudne a nelogické. Napad je super, ale to provedeni..

14.04.2022 odpad!


S láskou, Eloise S láskou, Eloise Julia Quinn

Nechapu co ma byt na vztahu Eloise a Phillipa romanticke. Eloise se chova jako kaca, hlavne tim jak Phillipa ospravedlnuje a ze v tom vztahu zustava a Phillip? Naprosty narcista, ktery sere na svoje deti, prehlizel deprese prvni zeny a mentalne sukanuje Eloise... Tohle neni romantika, to je hnus. Zatim vsechny knihy, co jsem od teto autorky cetla, jsou problemove. Ale toto je pro me za hranou unosnosti. Eloise by si zaslouzila dalsi knihu, kde by dostala sve "stastne az na veky".

02.04.2022 odpad!


Jal Jal Veronika Kutičková

Svet Jalu je poutavy, libi se mi vysoky pocet vedlejich postav, bohuzel co se hlavnich postav tyka, oproti Steph mi Lily pripada nerozpracovana a velice povrchni. Dlouho jsem byla z knihy naprosto unesena a videla ji na 5 hvezdicek. Bohuzel posledni tretina knihy byla dosti uspechana a posledni kapitola az trapna. Stacila jedna kulka a dalsi dil by nebyl treba... Mam pocit, ze se autorka rozhodla zmenit stand alone na prvni dil serie az posledni kapitolou...

30.01.2022 4 z 5


Beton a hlína Beton a hlína Viktorie Hanišová

Příjemné čtení o tom, jak clovek muze byt "vice eko". Pri cteni na me nedopadal pocit marnosti, ale prave naopak, rozsiril mi povedomi u různých iniciativach a ikdyz nektete rozhodne sama provozovat nebudu (preba vcelarstvi), jsem rada, ze se tomu nekdo venuje. Navic forma rozhovoru poskytla nahled na danou tematiku z ruznych stran, nejednalo se pouze o nazory autorky, pri cteni tedy dostanete vice podmetu k přemýšlení. Myslim, ze kniha stoji za precteni i pokud nemate zajem o komunitni zahrady, ci renovaci nabytku. Uz jen to, ze budeme vice vnimat prirodu kolem sebe je dobry zacatek.

29.11.2021 4 z 5


Sedm sester Sedm sester Lucinda Riley

Pokud si chcete knihu precist, NECTETE si "upoutavku" na zadni straně. Jedna se totiz o vypis vsech zvratu v knize. Knihu jsem nedocetla, odlozila jsem ji po 300 strankach (a porad jsem se nedostala za vyspoilerovanou cast). Pribeh nemuzu hodnotit, prisel mi celkem fajn, ale nechapu, kdo napsal/schvalil text na zadni strane. Pokud ma kniha 450 stran a je vyspoilerovano vice nez 300, nedokazu se zacist a pro pribeh se nadchnout.

24.09.2021


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

(SPOILER) Příběh je zajimavy, koncept tamniho sveta strhujici, hlavni hrdinove sympaticti... tak proc mi bylo jedno co se hlavnim hrdinum stane? Navic jsem mela problem s jejich laskou. Jelikoz jsme s hrdiny (obema zaraz) byli tak zridka, musela jsem si nekolikrat pripominat, ze spolu ctvrt roku bydleli a meli tak cas se poznat. Presto vsechno me to tahne ke druhemu dilu, ktery asi zkusim jako audioknihu.

20.09.2021 4 z 5


Sluha dvou pánů Sluha dvou pánů Carlo Goldoni

Jelikoz jsem prvne videla zaznam divadelniho predstaveni, cteni mi prislo celkem nezazivne. Presto se jedna o jednu z mych nejoblíbenějších her.

20.09.2021 3 z 5


Sběratel motýlů Sběratel motýlů Dot Hutchison

Toto je ma treti kniha z tohoto zanru, nejsem tedy zadnym odbornikem. Pro me byla kniha velice ctiva a napínavá, se zatajenym dechem jsem se docitala o osudech nekterych motylu, o zahrade a o Mayne zivote. Myslim, ze uz si nebudu moci precist dila E. A. Poea, aniz bych si vzpomnela na tuto knihu.

17.09.2021 3 z 5


Meta Meta Pavel Bareš

(SPOILER) At jsem od knihy cekala cokoliv, vse bylo jinak. Pribeh je velice dobre napsan, vzdy kdyz uz jsem se bala, ze pribeh bude nudny, nastal nejaky zvrat, Lenny je skvělá, Debi me obcas stvala (ale to se da prezit) hlavni i vedlejsi dejove linky jsou pekne propracovane a celkove do sebe zapadaji. Jen z vysledneho rozuzleni jsem "v depresi". Cekala jsem, ze jeji svoboda bude omezena, ale ze se na nej bude muset divat a jeste ho poslouchat...

13.09.2021 4 z 5


Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Ma prvni kniha ze serie a s odstupem casu jsem z ni takova rozpacita. Popis Islandu se mi libil, vedeni hotelu a urcite zmeny mi prisly naivni, ale budiz. Co se mi ale opravdu nelibi, je hlavni romanticka zapletka, ktera mi s odstupem nepripada romanticka. Lhat se nema.

13.09.2021 4 z 5


Čajovna v Tokiu Čajovna v Tokiu Julie Caplin

Pro me zatim nejlepsi dil serie, i po dvou mesicich po precteni si vybavuji popisy nekterych mist a urcite zapletky. Jednoduse krasa! Mam velkou chut se vydat do Tokia.

13.09.2021 4 z 5


Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Moje treti kniha z teto serie a musim rict, ze me neprestava prekvapovat, jak prijemne tyto knihy jsou. Autorka opet nabidla romantickou zapletku s cestovnim prozitkem, ktery si v dobe pandemie muzeme doprat vsichni.
Ackoliv pro me Brooklyn neni tak zajimavy jako jina mista o kterych autorka pise, vynahradila mi to romanticka linka.

13.09.2021 4 z 5


Půlnoční slunce Půlnoční slunce Stephenie Meyer

Diky teto knize je Bela konecne zajimava! Pocet stranek je monstrozni, musela jsem si misty vypomoci s audioknihou.
Pro doplneni pribehu z Forks, stoji za přečtení, ale jednou stacilo.

13.09.2021 3 z 5


Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Osud Elisky byl silny a zaroven nebyl. Po precteni jsem si chtela precist dalsi Hanisovou, jelikoz me zaujaly jeji namety, jeji styl psani. S odstupem casu vsak musim rict, ze me dojmy vyprchavaji a nyni (asi mesic po precteni) bych dej shrnula dvema vetama: "Kdyz jsou lide unaveni, nebo psychicky nemocni, mohou udelat neco nemyslitelneho. Ale vic o tom bohuzel nevim."

13.09.2021 4 z 5


Koralina Koralina Neil Gaiman

Jelikoz jiz nejsem cilova skupina, bylo pro me misty narocne ze začíst. Presto jsem si pribeh uzivala (domnivam se, ze zejmena diky delce knihy).
Ackoliv filmove zpracovani se mi libi vice, nemohu rict, ze by pro me kniha byla zklamanim. Jiz jsem precetla tri knihy od Gaimana a bohuzel pouze tato ma pro me uspokojivy konec.

13.09.2021 3 z 5


Kniha hřbitova Kniha hřbitova Neil Gaiman

Na autoruv "bezemocni" styl psani jsem si musela zvykat a nemuzu rict, ze by mi uplne vyhovoval. Avsak pribeh Nika, ten se mi libil. Jedna se o velice originalni napad, ktery vsak nemel odpovidajici konec. Nevadilo by mi, kdyby kniha mela o nekolik stran navic a celkove rozuzleni tak dostalo vice prostoru.

13.09.2021 3 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Ikdyz je to uz nekolik dni, co jsem knihu docetla, stale mi vyskakuji různé udalosti z knihy pred ocima. Myslim, ze pribeh Hany, Miry a jejich rodiny se mnou zustane jeste dlouho.

13.09.2021 5 z 5