Zaprodaný cit

Zaprodaný cit https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490902/bmid_zaprodany-cit-lgF-490902.png 3 7 3

Příběh z doby dávno zapomenuté, kdy peníze vládly světu a z lásky se stalo tabu. Historická fikce o třech zbloudilých duších, které prahly po jednom, avšak každá z nich o tom měla jinou představu. Příběh se odehrává v zemi zvané Myosoté, kde „zamrzl čas“ mezi 18. a 19. stoletím. I přesto se mezi místními najdou i moderně smýšlející lidé. Jedním z nich je Vanessa Smithová, blízká známá hraběnky, které dělá společnost, když hrabě odjíždí do ciziny hájit zájmy země. Přestože byl Vanessin otec velice bohatý muž, rodinný majetek po jeho smrti padl do rukou jeho nejstaršímu synovi. Ve Vanessině zájmu by tak mělo být uzavření sňatku se zámožným ženichem a zajištění si vlivného místa ve společnosti. Jejím nastávajícím má být její bývalý kamarád z dětství, sir Filip Holm. Ten je sice společností uznávaný, nelíbí se mu ale Vanessiny ostré feministické názory. Věci se začnou dávat do pohybu, když do země přijíždí Filipův dávný přítel Sebastian, který má na její vyjadřování zcela odlišný pohled než Filip.... celý text

Přidat komentář

vendy6619
23.04.2023 4 z 5

Nádherný příběh pod nádhernou obálkou. To vám můžu zaručit u Zaprodaného citu od autorky Elle Trobok!
Dostáváme se do země zvané Myosoté. Žije zde i naše hlavní hrdinka Vanessa. Vše se změní po příjezdu dávného přítele jejího nastávajícího.
Už u anotace jsem věděla, že to bude krásná kniha! Chvíli mi trvalo se začíst. Ale postupně mi přišlo, že čtu takovou kombinaci Bridgertonů a Rebelek z Oxfordu a to je za mě super!
Mám strašně ráda historické knihy se silnými hrdinkami.
A tady se autorka vůbec nebála dat knize množství tabu témat o kterých se hodně lidi především žen boji mluvit nebo je jen otevřít!
Líbí se mi jazyk jakým si autorka dokázala pohrát.
Stejně tak i postavy byly skvěle napsané. I když v některých chvílích mi přišla Vanessa zvláštní a její chování mi bylo proti srsti. Filip je skvěle napsána manipulativní postava.
Vim, že já bych chování a celkově některé situace v knize opravdu nejspíš nezvládala. Ale tahle doba to měla jinak.
Vážně jsem se bavila. Možná by šla knížka zkrátit o některé popisy a situace, ale přesto se díky kratším kapitolám četla dobře a svižně. Konec se mi už trochu vlekl, ale i tak jsem byla zvědavá na závěrečné stránky! A nezklamaly ani ty! Naopak. Byla jsem překvapena. V některých ohledech hodně. V některých vůbec!

I přesto doporučuju se na cestu do Myosoté připravit! Nebude to jednoduchá cesta!

marianamik
23.02.2023 2 z 5

Musím povedať, že som čakala úplne niečo iné. Nie je to historická romanca na aké som zvyknutá. A ten koniec, to som teda vôbec nečakala, ten ma dobre naštval.


misatrix
18.10.2022 2 z 5

Prvni polovina me vazne bavila, ale pak to slo vsechno do kytek. Pribeh nedava smysl, je to prekombinovane, postavy ztratily sve charaktery… poslednich 30 stranek jsem jen cekala az bude konec, protoze jsem nechtela knihu nedocist… Vyvrcholeni knihy mi bylo uplne jedno, nevyvolalo to ve me zadne emoce a konec me vylozene nastval, protoze to jednani mi nedava smysl.

Autorovy knížky

2022  66%Zaprodaný cit