knihomolka525 knihomolka525 komentáře u knih

☰ menu

Kořeny Kořeny Miika Nousiainen

Do knihy jsem se musela nutit.Spíš šlo o geniální zápletku, kterou ještě nikdo nevymyslel.Podle které se poznají dva bratři.A následuje kolotoč historek z jejich bývalého a současného života.

11.03.2024 2 z 5


Útěk na venkov Útěk na venkov Julie Caplin

nenáročné čtení spíš pro pejskaře

11.03.2024 1 z 5


Pěstitelka růží Pěstitelka růží Charlotte Link

nezaujalo ani příběhem a už vůbec ne zpracováním.Autorka se svým postavám věnovala až hnidopišsky. Až je upozaděn ústřední motiv.pokud knihu odkládáte a po určité době se k ní vrátíte asi bete mít problém ,jako já ,se zorientovat v ději

11.03.2024 2 z 5


Žádný sex a žádný spánek Žádný sex a žádný spánek Pat Fitzpatrick

S náladou při čtení to bylo jako na houpačce.Chvílemi úsměvné a chvílemi,ke konci, už nuda. Kniha se nedá číst normálně na jeden zátah,pak opravdu začne nudit.

22.02.2024 1 z 5


Sesterstvo sobotního sauvignonu Sesterstvo sobotního sauvignonu Gill Sims

Na obsahu knihy mě nezaujalo vůbec nic.Zpovykané děti,které terorizovaly matku neustálým se domáháním něčeho . Neurotická matka a manžel šiml na kterém rajtovala jeho firma.....

14.02.2024 odpad!


Chlap na roztrhnutí Chlap na roztrhnutí Liane Mars

kniha si své specifické čtenářky najde.Ale mě už přišlo otravné neustálé řešení těhotenství. Už když si Emílie nainstalovala do PC virus, aby mohla nalákat souseda na návštěvu.Vadily mi jména Emílie a Leonie.Na jménech není nic špatného , ale pojmenovat tak hlavní protagonistky mi přišlo přitažené za vlasy. Svatba erozvedených rodičů s novými partnery ve stejný den a zakomponovat do toho opět vsuvky s těhotenstvím.A nakonec příběh s inkubátorem to by nevymysleli ani Francouzi. No nic.

01.02.2024 odpad!


Než přišla bouře Než přišla bouře Susea McGearhart

příběh o odvaze,velké lásce :vlastně o dvou láskách, k moři a muži.Bolesti a začátku nového života..A samozřejmě úporná snaha žurnalistů vytlouct z toho kapitál......

24.12.2023 3 z 5


Žena s mateřským znaménkem Žena s mateřským znaménkem Håkan Nesser

Další příběh ,kdy jsem měla pocit že je inspirován Až nezbyl žádný.Po dlouhé době jsem si početla.Děj plynul lehce,žádná extra divočina.Fajnová zápletka.

24.12.2023 5 z 5


Let bocianov Let bocianov Jean Christophe Grangé

Docela zamotaný děj odehrávající se ve více světadílech. Grangé dokonce objevil i Česko. Scény z Afriky byly docela frustrující. A že k čemu poslouží čápi jsem tušila od první chvíle, kdy se zmínily diamanty

23.12.2023 5 z 5


Ríša vlkov Ríša vlkov Jean Christophe Grangé

Za mě celkem zklamání.Roztříštěný děj a asi dosti náročný na překlad.Kniha Říše vlků vyzdvihla laťku hodně vysoko.

13.11.2023 2 z 5


Jeden den Jeden den David Nicholls

Další zklamání.Přeskakování v časových úsecích života aktérů sem a tam.Až promiskuitní život Emmy a Dextra.Prostě v polovině mě to přestalo bavit číst.Obzvlášť, když není čas nad tak objemnou knihou sedět

30.09.2023 2 z 5


Malá bubenice Malá bubenice John le Carré (p)

Bohužel ,jako první jsem viděla miniserii.Tam bylo vše podstatné.V knize je spousta myšlenkových pochodů postav což děj knihy natahuje.Do obří váhy encyklopedie.Když jsem se ,po otlačeném břiše a vykloubených obou palcích na ruce ,konečně prokousala na konec, tak jediný silnější zážitek z knihy byly místy vtipné hlášky Charlie.Plus zfilmování byl taky v tom, že postavy v knize dostaly tváře.

27.09.2023 3 z 5


Černá linie Černá linie Jean Christophe Grangé

Na rozdíl od Snoubenek, tato kniha byla s minimem dialogů ale jen vyprávěná,popisná hlavně akty zabíjení.Opět jsem, ani ne po polovině ,neustále knihu odkládala a zase brala do ruky.Ztratila jsem zájem o to,jak vše dopadne.Jednoduchý děj ale příšerně roztahaný :opět pomalu do 600 stránek.Velké zklamání.

22.09.2023 2 z 5


Snoubenky smrti Snoubenky smrti Jean Christophe Grangé

Na knihu jsem byla dosti natěšená ,ale velké zklamání.Pár prvních stránek se ještě dalo ale pak se děj vlekl až nudně,nezáživně.Děj byl veden spoustou dialogů.Pomalu 600 stran už bylo až nad míru mnoho.Možná záleží na překladu?

22.09.2023 2 z 5


My My David Nicholls

Kniha se četla dosti těžce.Je velmi popisná,minimum dialogů.Vypravěč Douglas se často vrací vzpomínkami na začátek vztahu s Connie ,během jejich cesty po Evropě,kdy jejich vztah definitivně skomírá na úbytě.Můžeme se divit Connie že pouští k vodě chlapa jako je Douglas?Který na sobě nechává štípat dříví a podrobuje se jejím vrtochům?

09.09.2023 5 z 5


Poslední lov Poslední lov Jean Christophe Grangé

Ač, ještě do nedávna, jsem byla silně naladěna na severskou tvorbu,která mě už nudí svojí jednotvárností,jsem sáhla po tomto, pro mě neznámém, autorovi.Chytil mě do pasti hned při prvních řádcích a četla jsem ,mimo dvou hodin spánku, v jednom kuse.Zaujal mě příběh policajta ,který s kolegyní vyšetřuje zdánlivě banální vraždu Francouze v Německu.Rozvine se to do obludných rozměrů.Kde je použita historie plemena psů roetken,zbraní a motorek norton café.Pokud autor použije příběhy z minulosti ,tak jen v pár řádcích, a ne v celých kapitolách jako seveřani.Srozumitelně osvětlené rodové linie aby se čtenář vyznal v souvislostech.Kdo ,s kým a proč....Velice sofistikovaná detektivka s výborným překladem.Když se kniha jakoby podvolila a ochotně se rozložila do dvou polovin (tzn.nejdřív ji držíte silou napravo a po polovině vázání nalevo),mi bylo líto ,že už to věstí brzký konec příběhu.Nestává se mi to často!V poslední době téměř vůbec.

26.08.2023 5 z 5


Maestra Maestra L.S. Hilton

Děj se silně erotickým podtextem.Knihu mám ,zakoupenou za pár korun,doma možná víc jak rok.Nějak se mi do ní nechtělo a právem.Tohle není téma pro mě.

25.07.2023 odpad!


Stále spolu Stále spolu Sophie Hénaff

,,... je to se vším stejné...."Podívej se na nosorozčí roh.Jednou nějakej blbec uviděl nosorožce řekl si:,Páni,skvělý,chci taky takovej,možná stačí ho roztlouct a spolykat,abych byl postelovej borec´´, a od těch dob zvadlí fíci celýho světa nosorožce vyhlazujou,jen aby toho svýho dostali do pozoru." A víc takových hlášek vás povznese ze špatné nálady.Nebo strana 207 akce s poníkama....já jsem se skvěle pobavila.Nic pro sebe zde nenaJdou čtenáři kteří dávají přednost vážnějším tématům.Řešení témat kolem vražd je jakoby okrajouvé ,spíš se tady popisují individuální vztahy jednotky uvnitř.Paní překladatelka si zřejmě práci užívala :-)))

21.07.2023 5 z 5


Smršť Smršť Johan Theorin

Vůbec se mi nelíbil styl psaní.Přesouvání do minulosti kdy mě ta minulost ani nepřijde zajímavá,ale spisovatel se potřeboval od něčeho odrazit ?Asi už jsem dospěla do stadia, kdy už jsem severské literatury přesycená.

16.07.2023 1 z 5


Červený pokoj Červený pokoj Kerstin Signe Danielsson

Kniha mě moc nezaujala .Rozvleklý děj ,klasicky přeskakující v dobách.Naprosto zbytečně vsunutý příběh motorkářů Svena a Mánse.Spisovatelé s námi hrají kličkovanou.

10.07.2023 3 z 5