Petr Kieler životopis

česká

Životopis

Mgr. Petr Kieler je absolventem Právnické fakulty Masarykovy univerzity v Brně. V roce 2005 absolvoval praxi na kontrolním a právním oddělení Úřadu práce v Benešově a od února 2007 do listopadu 2011 pracoval na oddělení správních činností na Ministerstvu práce a sociálních věcí (od roku 2010 jako zástupce vedoucího) jakožto odvolacího orgánu proti rozhodnutím Úřadu práce ČR (do 31. 3. 2011 úřadů práce). Od prosince 2012 do června 2015 byl vedoucím právního odboru Oblastního inspektorátu pro hlavní město Prahu.

Od června 2015 je vedoucím oddělení odvolání a správních činností v oblasti zaměstnanosti Ministerstva práce a sociálních věcí.

V rámci své činnosti se zaměřuje zejména na problematiku zaměstnanosti (evidence uchazečů o zaměstnání, podpora v nezaměstnanosti, zaměstnávání osob se zdravotním postižením a zaměstnávání zaměstnanců ze zahraničí), správního trestání v oblasti zaměstnanosti a v oblasti pracovněprávních vztahů.

Je členem II. senátu rozkladové komise Ministerstva práce a sociálních věcí.

Ve své publikační a přednáškové činnosti se zaměřuje zejména na oblast zaměstnanosti a správního řádu. (zdroj životopisu: https://www.ucetni-portal.cz/petr-kieler-263-z.html)

Ocenění