Petr Dresler životopis

česká, 1978

Životopis

Mgr. Petr Dresler, Ph.D., je odborným asistentem působícím na Ústavu archeologie a muzeologie FF MU v Brně.

Narodil se v Novém Jičíně v roce 1978. V roce 1997 započal studium archeologie na Masarykově univerzitě, které ukončil úspěšným obhájením magisterské diplomové práce zaměřené na bádání v problematice esovitých záušnic. Po svém absolvování plynule navázal studiem doktorského studijního programu na ÚAM FF MU a k obhajobě dizertační práce přistoupil v roce 2008. Od tohoto roku pracuje jako odborný asistent a pedagog výše zmíněného pracoviště. Od roku 2009 zastává pozici lektora klíčové aktivity OPVK „Vzdělávání v moderních metodách archeologické praxe“, a od roku 2012 lektora klíčové aktivity OPVK „Inovace výuky archeologie a muzeologie pro praxi v kontextu mezioborové a mezinárodní spolupráce“.

Od roku 2003 je součástí výzkumného týmu pracujícím na vědeckém průzkumu velkomoravského hradiska Pohanska u Břeclavi. V rámci své pedagogické činnosti přednáší na téma geografické informační systémy, prostorové modelování, výpočetní technika a geodézie v archeologii, vede závěrečné práce posluchačů studijních programů a podílí se na publikování výsledků výzkumů nejen z lokality Pohansko. Stal se řešitelem projektu „Hospodářské zázemí centra nebo jen osady v blízkosti zázemí centra?“ probíhajícího v letech 2012-2014, a na řadě dalších projektů spolupracoval.

V soutěži o nejlepší práci v oboru archeologie autorů do 36 let pro rok 2009 obsadil 2. místo a získal cenu Janu Rulfa. (zdroj životopisu: https://www.muni.cz/fi/people/16433)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.