Nathaniel Wonderful životopis

česká, 1990

Životopis

Nathaniel Wonderful a Theodora Stonewall jsou literární pseudonymy transsexuální manželské dvojice, která od listopadu 2020 žije trvale v Kostarice (Střední Amerika). Autoři jsou česko-maďarského původu a dělí je od sebe 14 let. Společně tvoří od poloviny roku 2019 a svůj literární debut „Nevyzpytatelné jsou cesty osudu“ publikovali v dubnu 2020.

Nathan pochází z Českých Budějovic, avšak jeho srdce vždy patřilo a bude bít pouze pro Japonsko, kde jako dospělý několik let žil. K psaní se dostal až s koncem základní školy, kdy měl možnost usednout poprvé za počítač. Netrvalo dlouho a sám se naučil kouzlu psaní deseti prsty, protože psaní rukou vždy nenáviděl.

Jeho první pokus o román inspirovaný tvorbou Anne Rice (jejíž knihy Nathan četl od svých 13 let v originále a bez znalosti jazyka čili s papírovým slovníkem v ruce) zaujal jeho učitele a nejbližší okolí, avšak sečtělá redaktorka velmi hravě změnila názor většiny a postavila je proti mladému a nezkušenému autorovi. Zpětné vazby a odborné pomoci, kterou Nat hledal mezi porotci literárních soutěží, se mu nikdy nedostalo a po osobním seznámením s těmito lidmi se raději rozhodl odjet do Japonska, kde se mohl v přátelském kolektivu věnovat studiu jazyků. (zdroj životopisu: https://laughingbeasts.blog...)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.