Louise Allen životopis

britská, 1949

Životopis

Žije v Anglii, ve vesnici na severním pobřeží Norfolku se svým manželem. Není si jista, zda mu bude lichotit, nebo bude zděšen, kdyby mu někdo řekl, že je inspirací pro všechny mé romantické hrdiny! Baví ho však všechny mé výzkumné cesty, ať už v zahraničí, zkoumání ulic Londýna s příručkou 1808 v ruce.

Doufám, že pokud jste zde, znamená to, že si čtete historickou romantiku stejně jako já ji ráda píši ...

Mým předsevzetím pokaždé, když se pustím do nové zápletky, je pečlivě si ji naplánovat, nejprve si udělat velké poznámky a disciplinovaně a řádně psát spoustu konceptů. To, co se nevyhnutelně stane, je to, že se mi příběh začne psát v myšlenkách, dokud se úplně nedokončí - mezitím se moje studovna stane mořem otevřených knih, tisků a map a já jsem byla přistižena sedět v autě při semaforech a mumlat si dialog . V tom okamžiku musím začít psát, dobře vím, že hrdina a hrdinka převezmou a ovládnou všechny mé pokusy o disciplínu. Je to koneckonců jejich příběh.

Období regency je moje vášeň. Považuji to za nekonečně fascinující éru plnou kontrastu a změn, nebezpečí a elegance, luxusu a špíny. Ženy měly svobody, které by šokovaly jejich viktoriánské vnučky, přesto žily v sociálních kodexech, které nás nyní inspirují i ​​děsí. Muži ve společnosti mohli v průběhu dvaceti čtyř hodin vyhrát štěstí v kartách a přijít o život v nebezpečí duelu. Je to všechno tak odlišné, s leskem minulosti, který ji pozlacuje - a přesto se zdá, že se postavy nyní natahují a dotýkají se nás.

Moji silní hrdinové se setkávají s hrdinkami, které se mohou více než postavit za sebe při setkáních, která jsou okořeněna nádechem humoru a spoustou vášně. Většina mých knih je zasazena do „dlouhého“ regentství, ale já jsem se pustila i do 40. let 16. století a psala jsem o místech tak vzdálených jako Indie, Anatolie a Korfu.

Píšu také literaturu faktu - procházky po pozdním viktoriánském a regentském Londýně, knihy o cestování dostavníkem, Great North Road, prvních turistů na bitevním poli ve Waterloo a nejnověji příběh o vývoji anglických přímořských letovisek v průvodci. (zdroj životopisu: https://www.louiseallenregency.com/meet-louise/)

Ocenění