Kristýna Freiová životopis

česká, 1988

Životopis

Kristýna Freiová (*17. 8. 1988) - mladá česká autorka, absolventka Filozofické fakulty University Karlovy obor Kulturologie a Literární akademie Josefa Škvoreckeho obor Tvůrčí psaní a publicistika. V minulosti působila jako redaktor, publicista a novinář. Nyní dává přednost tvůrčímu psaní. Za její literární prvotinu lze považovat román na hranici reality s názvem Galilejec (Fortuna Libri, 2017). Mezi její koníčky patři řízení automobilů, chov psů a toulky ve vyšších sférách, kde čerpá inspiraci.

Kristýna píše své knihy s cílem, přimět čtenáře dívat se na svět odlišným způsobem s myšlenku, že možné je opravdu cokoliv. Její poutavé a čtivé texty často polemizují se zavedenými pravdami a přimějí čtenáře k zamyšlení. Ráda provádí rešerše, pátrá a čte, ale nejzásadnější inspirací pro její tvorbu je její fantazie a vnuknutí, které přichází z míst, které běžnému vnímání zůstávají většinou utajena.

Věnuje se meditacím a často usedá ke psaní s vědomím, že vlastně neví, co bude psát. Nechává se však zcela přirozeně unášet spirituálním vedením. Její osobitý rukopis a vypravěčský talent pak dává vzniknout literárním textům, které čtenáře nejen vtáhnou do děje, ale přinášejí také odpovědi na různé otázky života, které si možná klade každý z nás.

Ve vzácných okamžicích odpoutání od svého, na hmotu, vnější život a sebekontrolu zaměřeného vědomí, vnímá své prostoupení energiemi multidimenzionálních informací. Díky channelingu nebo chcete-li inspiraci z vyšších sfér, je tak schopná komunikovat i s nefyzickými bytostmi a přinášet nám jejich sdělení. Možná i proto se mnoho čtenářů k jejím textům rádo vrací, jakkoliv se její knihy čtou většinou jedním dechem. (zdroj životopisu: http://kristynafreiova.cz/)

Ocenění