Lucifer a Markétka

Lucifer a Markétka https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/437732/bmid_lucifer-a-marketka-TKF-437732.jpg 3 25 16

Galilejec série

< 3. díl

Už je tomu sto let, co Laurent de Angeloure, známý především jako nesmrtelný hrabě de Saint-Germain, opustil švédský královský dvůr. Díky této zkušenosti se naučil vystupovat pod různými falešnými jmény. Bez přátel, bez jediné živé bytosti, s níž by mohl sdílet své tajemství, putuje Evropou i vzdáleným Orientem, avšak ani Laurentova samota netrvá věčně. Píše se rok 1748 a ve Frankfurtu nad Mohanem se schyluje k důležité události. Městskou branou přijíždějí dva cizinci, jedním z nich je právě Laurent a druhým je muž, jehož přítomnost by nikdo neočekával. Laurentovým novým přítelem a učitelem totiž bude sám Lucifer. Ten dává našemu hrdinovi novou identitu a představuje ho jako Karla Johanna Fausta, filozofa, učence a alchymistu. Společně s Luciferem se Laurent stává středobodem společenského života starého říšského města, seznamuje se s krásnou Markétkou a podléhá kouzlu Elizabety, provdané za císařského radu Johanna Caspara Goetha. Volné pokračování druhého románu české autorky Kristýny Freiové Nesmrtelný hrabě nevšedním způsobem vypráví příběh rodičů Johanna Wolfganga von Goetha, a postav, které jednoho z největších autorů světové literatury možná inspirovaly k napsání jeho nesmrtelného díla o doktoru Faustovi... celý text

Přidat komentář

smuma
14.06.2023 odpad!

Taková zvláštní směsice filozofie, fikce a historických záblesků. Četla se špatně, nejasné označení , která postava mluví, kde zrovna je. Nekonsistentnost vytvořeného světa.

katka134
06.06.2023 4 z 5

Zpočátku jsem chtěla při čtení přeskakovat, ale naštěstí mě osudy všech postav zaujaly a s napětím jsem knihu dočetla.


dana_vrana
25.12.2022 3 z 5

Tento poslední díl trilogie byl pro mě nejzajímavější, respektive měl asi nejvíc děje. Chvíli jsem dokonce cítila napětí. Pohled na postavu Lucifera mi místy připomínal stejnojmenný seriál (se kterým jinak samozřejmě dějově nemá nic společného). Jinak stejně jako u předchozích knih- pár zajímavých myšlenek o smyslu života, smrti a o něčem mezi tím. Ale sečteno podtrženo, nejspíš už knihy podruhé číst nebudu.

renefer
18.08.2022 1 z 5

Těžko se mi píše hodnocení. Nebyl to ani historický román, ani červená knihovna, ani filozofický traktát. Byla to taková směska, která mě popravdě moc nebavila. Některé myšlenky byly zajímavé a za to jednu hvězdu, jinak asi nic dalšího od této spisovatelky číst nebudu.

Rud.Suchánek
15.03.2022 5 z 5

Další skvělé čtení od Kristýny Freiové. Poutavě vyprávěný příběh, s lehkostí a bravurou mixující historické reálie s romantikou, magií a kupodivu i špetkou humoru. Propracované charaktery (jak jinak), včetně vztahových linek (přátelství Lucifera s Laurentem bezkonkurenční). Klasické faustovské téma zpracováno neotřelým, originálním pohledem.

Morisius
06.07.2021 1 z 5

Tato kniha má zajisté své čtenáře, ale po mnoha pokusech nedočtena. Autorka využila několika zajímavých nápadů. Bohužel při čtení mi nebylo jasné, která postava zrovna mluví. Také přeskakování z místa na místo. Nedalo se přesně určit kde se postava nachází, až po několika řádkách mi došlo, komu se text věnuje a kde se nalézá.
Jednu hvězdu dávám za autorčin psaný text.
Formulaci vět a snaze drobně využít krásný jazyk říznutý s filozofií, což plyne z mého názoru ze studia na filozofické fakultě.

senbja
03.05.2021 5 z 5

Velmi zajímavě pojaté téma. Už dlouho jsem žádnou knihu nepřečetla skoro jedním dechem. Určitě si přečtu i další knihy této autorky.

senbja
03.05.2021 5 z 5

Přestože jsem předcházející knihy této autorky nečetla a nejsem fanouškem fantasy literatury, tuto knihu jsem přečetla jedním dechem. Nikoli jako fantazii, ale jako téma o životě a smrti, o kterém toho stále moc nevíme, protože se mu vyhýbáme, i když ho žijeme. Určitě si seženu další knihy z této série. Saint Germaine patří k postavám, které mě zajímají. Nadchl mě autorčin pohled na Lucifera. Postava, která také stojí za hlubší úvahu. Naučili jsme se šmahem odsuzovat, místo abychom se snažili pochopit. A to autorka rozhodně zvládla. Alespoň v této knize.

alnahu
27.04.2021 3 z 5

Tak tato kniha mě dala docela zabrat do 100 stránky jsem se s dějem docela potýkala, ale pak se příběh nesmrtelného hraběte de Saint-Germai. a jeho nerozlučného přítele Lucifera rozvinul. Nakonec jsem ho dočetla i když žánr fantasy nemusím, Kniha k zamyšlení - zda něco mezi nebem a zemí existuje. Ke knize mě přilákala pěkná obálka, ale čekala jsem něco jiného.

crazyslunicko
04.04.2021 5 z 5

Velice smutný romantický příběh. Lucifer a Markétka, jak asi takové spojení může dopadnout... Není to jen příběh o lásce, ale o životě a pohled na něj z jiné perspektivy. Jak k nám promlouvá osud a co všechno lze nebo nelze ovlivnit naším jednáním, protože vše je dané a nezměnitelné. Jak matka obětuje svůj život a lásku ve prospěch svého dítěte, aby mohlo žít a byl výjimečný. Jak otec obětuje svůj život, aby mohlo žít i za cenu, že ho nikdy nepozná...

"Jen se na něj podívej, je opravdový. I kdyby si jeho jméno neměly připomínat generace, i kdyby nedošel lidského uznání a slávy, i když prožije docela všední život bez zástupu obdivovatelů, bude to můj syn, můj a její a to stačí."

ZUZANA-123
17.03.2021 5 z 5

Další osudy nesmrtelného hrabĕte de Saint-Germain,tentokrát spojené s narozením Johanna Wolfganga Gotha.

Mája873
16.03.2021 5 z 5

Lucifer a Markétka....kniha, která se mi líbila podle anotace, právě jsem měla rozečtenou zeměplochu a úplně dočtenou sérii o Cizince. Myslím, že jsem vůbec nesáhla vedle. Upřímně jsem knížku od českého autora nečetla nikdy, takže moje překvapení o tom, že kniha je velmi čtivá bylo o to větší. Název v podstatě obsahuje dokonale děj knihy. Lucifer si udělá prázdniny a poznává lidi a cestuje ve společnosti Laurenta, kterého představuje jako Karla Johanna Fausta. O proti knihám co jsem četla před tím to byla změna, na první pohled nejvíc viditelná na tloušťce :-)... A možná i proto jsem se po přečtení okamžitě rozhodla koupit předchozí díl ( díky Ježíšku ), abych zjistila co se událo předtím.

ivan1538
18.10.2020

Poutavý příběh na faustovské téma, ve kterém se mimo jiné vypráví o pozadí zla v našem světě. Ve čtenáři vyvolává otázky o skutečné povaze naší reality. Volné pokračování knihy stejné autorky Kristýny Freiové Nesmrtelný hrabě.

Diana372
01.10.2020 5 z 5

Lucifer a Markétka byla po dlouhé době první kniha, u které jsem netrpělivě čekala na den, kdy konečně dorazí na pulty knihkupectví a hned jsem se pustila do čtení. Výborný námět, krásně a především originálně ztvárněné faustovské téma s ještě originálněji zapracovanými historickými událostmi a postavami a především nemálo 'informačních klenotů' mezi řádky :):). Kniha pro ty, kteří chtějí znát PRAVDU.

Helena82
01.10.2020 5 z 5

Poutavý příběh se zajímavým vyústěním, romance, humor a navíc něco k zamyšlení. Přečetla jsem jedním dechem!

Mirka496
01.10.2020 5 z 5

Kniha má naprosto strhující děj od první stránky až po poslední . Pokud Vás zajímá náhled na život jinak , rozhodně si tuto knihu pořiďte . Vřele doporučuji a těším se na další dílo :-)

Autorovy další knížky

Kristýna Freiová
česká, 1988
2017  72%Galilejec
2019  73%Nesmrtelný hrabě
2020  66%Lucifer a Markétka
2023  80%Syn draka
2022  47%Temnota

Kniha Lucifer a Markétka je v

Právě čtených4x
Přečtených31x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce79x
Chystám se číst38x
Chci si koupit11x