José Silva životopis

americká, 1914 - 1999

Životopis

José Silva byl parapsychologem a autorem Silvovy Methody a "Silva UltraMind ESP System".

Jose Silva se narodil v roce 1914 v Laredo, Texasu. Společně se svou starší sestrou a mladším bratrem byl vycováván svou babičkou. Silva podporoval svou rodinu již od raného dětství prodáváním novin, čištěním bot a dalšími různým prácemi. Nikdy nechodil do školy a číst a psát se naučil, když sledoval své sourozence, jak psali své domácí úkoly.

Silva studoval korespodenční kurz a nakonec se vyučil holičem.
V patnácti letech začal opravovat rádia a vybudoval si tak úspěšný obchod. Jako teenager jedné noci náhodou dosáhl "Alfa".

Podle Silvy může být jeho metoda velmi nápomocna při léčení učení apod. Je založena na meditativních technikách, které umožňují lidem zvyšovat jejich IQ a pomáhají jim zlepšovat své pracovní výkony. Silva věří, že je možno dosáhnout úspěchu ve vnějším světě společně s úspěchem ve vnitřním (duchovním) světě. Klíčovým pravidlem, které nemůže být porušeno při pobytu na relaxovaných hladinách mysli, je nemožnost konat zlo na těchto hladinách. Aby bylo možno se na tyto relaxované hladiny dostat, je třeba snížit mozkovou aktivitu. Poté je mozek schopen pracovat s informacemi efektivněji. Již pouhý pobyt v hladině Alfa má podle Silvy léčivý účinek.
V období 25 let investoval do svého výzkumu přes půl milionu dolarů.

Silva zemřel v únoru 1999. Silvův UltraMind System byl jeho posledním výtvorem a byl dokončen krátce před jeho smrtí (zdroj životopisu: http://knihy.abz.cz/obchod/autor-silva-jose-silva)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.