Jan Stejskal životopis

česká, 1980

Životopis

prof. Ing. Jan Stejskal, Ph.D. (*1980 v Moravské Třebové), ekonom, VŠ pedagog, děkan Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice. Zabývá se propojením podnikatelského a veřejného sektoru se zaměřením na moderní nástroje podpory růstu a rozvoje zejména v oblasti regionů, specializuje se na veřejnou ekonomii a její jednotlivé části (daňová teorie, nestátní neziskové organizace a jejich management, ekonomika a účetnictví).

doc. Ing. Jan Stejskal, Ph.D. působí na Fakultě ekonomicko-správní Univerzity Pardubice. Orientuje se na problematiku veřejné ekonomie a ekonomiky, veřejných služeb, managementu veřejného sektoru, dále pak oblastí nestátních neziskových organizací, konkrétně jejich ekonomiky, daňové a účetní problematiky. Vyučuje předměty Veřejná ekonomie, Ekonomika veřejného sektoru, Veřejné služby a Neziskové organizace. V rámci výzkumu se zaměřuje mj. na efektivitu poskytování veřejných služeb, ekonomiku a optimalizaci zdanění nestátních neziskových organizací a spolupracuje i na výzkumech realizovaných v zahraničí.

Je autorem několika monografií, více než desítky odborných knih a několika desítek publikací v odborných časopisech, resp. sbornících z mezinárodních vědeckých konferencí. Je stálým přispěvatelem časopisu UNES (Účetnictví neziskového sektoru). (zdroj životopisu: https://www.kosmas.cz/autor/56687/jan-stejskal/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.