Barbora Steinlauf Vráblová životopis

česká, 1991

Životopis

JUDr. Barbora Vráblová, MA, je absolventkou Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. V roce 2017 získala titul MA v oboru Medical Ethics and Law na King’s College London. V roce 2018 absolvovala studijní program The Sherwin B. Nuland Institute in Bioethics organizovaný pod záštitou Yale School of Medicine. V roce 2020 dokončila doktorát, v rámci něhož se věnovala právním otázkám souvisejícím s poskytováním paliativní péče.
V praxi se specializuje na oblast medicínského práva. Zabývá se případy náhrady újmy na zdraví, řeší spory o úhradu zdravotních služeb, a to jak mezi poskytovateli zdravotních služeb a zdravotními pojišťovnami, tak mezi pojištěnci a zdravotními pojišťovnami dle § 16 zákona o veřejném zdravotním pojištění.
Je přední specialistkou na právní otázky související s poskytováním péče v závěru života. Poskytuje právní konzultace k problematice dříve vyslovených přání, nakládání s tělem po smrti, včetně darování částí těla pro vědecké účely, paliativní sedace, limitace léčby, včetně pokynů DNR nebo ukončování přístrojové podpory vitálních funkcí, zástupného rozhodování o poskytování péče v závěru života apod.
Je autorkou připravované publikace Právo v paliativní medicíně a spoluautorkou komentáře k zákonu o zdravotních službách a zákonu o specifických zdravotních službách. V současné době se podílí na tvorbě komentáře k zákonu o náhradě újmy způsobené povinným očkováním.
Věnuje se rovněž přednáškové činnosti. Přednáší na Právnické fakultě a 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze, na European School of Business and Management a pod Institutem postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví. Pravidelně vystupuje na odborných konferencích věnovaných medicínsko-právní tematice. (zdroj životopisu: https://holubova.cz/cs/pravnic...)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.