Anna Burdová životopis

česká, 1985

Životopis

Narodila se 23. října 1985 v Roudnici nad Labem. V podřipské metropoli žila až do předvečera svých 31. narozenin, kdy se přestěhovala do krásného města na soutoku Labe a Vltavy – do Mělníka.

Už od dětství trávila spoustu času kreslením a psaním - tvořila si vlastní knížky a časopisy a snila o tom, že jednou vydá vlastní knížku. Od její záliby ji neodradila ani těžká nemoc, která ji připravila o zrak.

Láska k psaní ji dovedla až ke studiu žurnalistiky, již vystudovala na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze. Po ukončení bakalářského studia v roce 2010 se zhruba rok jako absolventka snažila získat praxi, a tak externě spolupracovala s několika kulturními, lifestylovými a zpravodajskými weby (Kultura21.cz, Webmagazin.cz, Novinky.cz atd.). Dnes působí jako copywriterka a externí redaktorka několika periodik.

V roce 2011 se jí otevřely dveře do světa literatury, když začala spolupracovat s literární agenturou MÁM TALENT, s. r. o. spisovatelky a scenáristky Markéty Dočekalové. Zprvu zde pracovala jako redaktorka (četla a posuzovala rukopisy), dnes v agentuře působí na pozici vedoucí autorského oddělení.

Sama začala sklízet literární úspěchy v roce 2016, kdy jí vyšly hned dvě knížky pro děti - jednalo se o tzv. osobní knihy pro vydavatelství ELTISK. Další dvě personalizované knížky jí vyjdou (nebo již vyšly) v letošním roce.

V listopadu 2017 vyšla u nakladatelství Fragment její prvotina, knížka pro děti s názvem BĚTKA A VOJTÍŠEK - JAK SE TĚŠILI NA JEŽÍŠKA. U téhož nakladatelství se na srpen 2018 připravuje vydání souboru pohádek KDO V PŘÍRODĚ ČARUJE - POHÁDKY OD JARA DO ZIMY, z něhož sedm pohádek v únoru 2018 odvysílal Český rozhlas v pořadu Hajaja (večerníčky v režii Josefa Kačmarčíka načetla herečka Eva Hacurová). (zdroj životopisu: aburdova.cz/o-mne/)

Ocenění