Tři mušketýři zajímavosti

Tři mušketýři https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91205/bmid_tri-musketyri-l95-91205.jpg 4 467 57

Dva díly v jednom svazku. Dobrodružství čtyř nerozlučných přátel v neklidných časech vlády Ludvíka XIII. Děj se odehrává za vlády Ludvíka XIII. s hrdiny d'Artagnanem, Athosem, Porthosem a Aramisem. Mladý d'Artagnan touží po jediném – stát se královským mušketýrem. Za svým snem se vypraví do Paříže, kde je přijat za člena královské stráže a má přislíbeno, že pokud se osvědčí, může se stát i mušketýrem. Při potyčce s vojáky kardinála Richelieu se spřátelí s mušketýry Athosem, Porthosem a Aramisem, a také pozná krásnou Constance Bonacieuxovou, služebnou královny Anny. Tehdy však ještě neví nic o tom, že královna bude muset brzy tvrdě soupeřit s kardinálem Richelieuem, který se dozví o jejím tajném ctiteli, anglickém vévodovi z Buckinghamu. Podaří se královským mušketýrům zachránit čest královny i přes nástrahy proradného kardinála a jeho vojáků? A splní se d'Artagnanovi jeho sen stát se mušketýrem? 23-100-78... celý text

Literatura světová Dobrodružné Historické romány
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Les Trois Mousquetaires , 1844


více info...

Zajímavosti (3)

Nakladatelství Fragment čtenářům ušetří energii při čtění, tím že román z 600 stran vyškrtalo na pouhých 175. (chaera)


Všechny tři romány o mušketýrech napsal Alexandre Dumas starší, stejně jako většinu svých nejznámějších děl, ve spolupráci s profesorem historie Augustem Maquetem. Jako podklad jim posloužily fiktivní d'Artagnanovy paměti Les Mémoires de Monsieur d'Artagnan, capitaine lieutenant de la premiere compagnie des Mousquetaires du Roi (1700, Paměti hraběte d'Artagnana, kapitána-lieutenanta první setniny královských mušketýrů, česky 1930) francouzského spisovatele Gatiena de Courtilz de Sandrase (1644-1712). (chaera)


Kniha je veřejně přístupná online jako digitální dokument Národní knihovny ČR zde: http://kramerius4.nkp.cz/search/i.jsp?pid=uuid:ff344360-5092-11e4-a830-005056827e51 (sandymathews)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.