Dědic Impéria zajímavosti

Dědic Impéria https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60486/star-wars-dedic-imperia-60486.jpg 4 274 35

Od událostí popsaných v Epizodě VI Návrat Jediho uplynulo pět let: povstalecká Aliance zničila novou Hvězdu smrti, porazila Dartha Vadera a císaře a zahnala zbytky imperiální flotily do vzdáleného kouta galaxie. Princezna Leia a Han Solo očekávají narození jediských dvojčat a Luke Skywalker se stal prvním z řady nových rytířů Jedi. Avšak tisíce světelných let daleko se velení nad poraženými zbytky imperiální flotily ujímá poslední z císařových nejvyšších velitelů velkoadmirál Thrawn, který je dokáže stmelit a připravit k válce vedené přímo proti křehkému srdci Nové republiky. Díky dvěma důležitým objevům se tomuto temnému válečníkovi může podařit zničit vše, co se odvážní muži i ženy povstalecké Aliance s takovým úsilím snaží vybudovat. Strhující příběh plný akce, dobrodružství a mystického tajemství tvoří začátek trilogie, která plným právem patří do zlatého fondu románů o Hvězdných válkách. ... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Heir to the Empire


více info...

Zajímavosti (4)

Jeden z mála Star Wars románů, který v ČR vyšel v pevné vazbě. (V.Skywalker)


Postava velkoadmirála Thrawna byla použita i v seriálu star wars povstalci (V.Skywalker)


První české vydání této trilogie neobsahovalo některé techniku popisující pasáže a bylo tak zkrácené. (V.Skywalker)


DĚDIC IMPÉRIA odstartoval v roce 1991 masové vydávání knižních příběhů ze světa STAR WARS. V zahraničí bylo doposud vydáno kolem 200 románů a sám Timothy Zahn jich má na kontě už 16. (V.Skywalker)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (2)

Všichni lidé touží po moci. A čím víc jí mají, tím víc jí chtějí. (Thrawn)


Očekával jste snad, že dám rozkaz k všeobecnému útoku? Že se budu snažit zakrýt naši porážku záchvatem falešného a marného hrdinství? (Thrawn)