Neopouštěj mě zajímavosti

Neopouštěj mě https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/371957/bmid_neopoustej-me-5qZ-371957.jpg 4 896 170

Kathy je odmala spolu s kamarády Ruth a Tommym vychovávána na uzavřené venkovské škole Hailsham. Studenti jsou zde odříznuti od světa a je jim neustále zdůrazňováno, že jsou výjimeční a že o sebe musí ze zdravotního hlediska mimořádně pečovat. Postupně se v náznacích dozvídají, že se připravují na budoucnost dárců, jako dospívající děti si však neuvědomují, co je opravdu čeká. Napínavý a hluboce procítěný dystopický román Kazua Ishigura, nositele Nobelovy ceny za rok 2017, zaujme především detailním líčením adolescentní psychologie a pečlivě promyšleným alternativním světem. Román byl roku 2010 úspěšně zfilmován Markem Romankem podle scénáře Alexe Garlanda (Ex Machina, Anihilace).... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

Never Let Me Go , 2005


více info...

Zajímavosti (4)

Recenze David Jirsa - Na potítku
https://www.youtube.com/watch?v=MarnjUy-SLs (Malýmedvěd)


Časopis Time označil Neopouštěj mě jako nejlepší román roku 2005. (paulhunter)


V roce 2016 byla kniha v Japonsku adaptována jako desetidílný televizní seriál nazvaný Wataši o hanasaneide. (Teckovana)


V roce 2010 byl zfilmovaný stejnojmenný film:
http://www.csfd.cz/film/255017-neopoustej-me/ (Niky Coffee)


Ocenění knihy (1)

2006 - YALSA Book Awards (Axel Awards)


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (2)

Brali jsme vám vaše výtvory, protože jsme si mysleli, že odhalují vaši duši. Nebo, lépe řečeno, abychom dokázali, že vůbec duši máte.


Pořád myslím na jednu takovou řeku, ve který hrozně rychle teče voda. A v tý vodě jsou dva lidi, který se snažej se navzájem držet, držej se, jak nejsilnějc můžou, ale nakonec to nestačí. Ten proud je moc silnej. Musej se pustit a rozdělit se.