Řekneme to prezidentce? zajímavosti

Řekneme to prezidentce? https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72343/bmid_rekneme-to-prezidentce-6QJ-72343.png 4 25 3

Kane a Abel série

< 3. díl

Pouhých šest dnů má FBI na to, aby odhalila skupinu připravující atentát na první prezidentku Spojených států. Pátrání je velice dramatické, protože jeden z pachatelů je bývalý agent FBI, který je podrobně obeznámený s prací tohoto úřadu. Napínavý příběh z nejvyšších politických a společenských kruhů je dalším ze série románů autora, který si už získal přízeň českých čtenářů.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

Shall we Tell the President? , 1977


více info...

Zajímavosti (1)

Jeffrey Archer knihu napsal a poté vydal v roce 1977. Po úspěchu knih Kain a Ábel a Florentyna knihu přepracoval a revidované vydání vyšlo v roce 1986.

V prvním vydání knihy jde o spiknutí s cílem zabít prezidenta Spojených států Edwarda Kennedyho, které je zmařeno FBI. Kniha obsahuje spoustu podrobností o oficiálním politickém prostředí Washingtonu, pro které autor dokonce uvádí zdroje.

V USA tuto verzi vydalo nakladatelstvím Viking Press, kde tehdy jako konzultantka pracovala Kennedyho švagrová Jacqueline Onassisová. Ona sama se na přípravě knihy nepodílela, přesto byla kritizována za to, že se nepokusila vydání knihy zabránit. Nakonec krátce po jejím vydání z nakladatelství Viking Press odešla.

Po úspěchu Kanea a Abela a Florentyny Archer román revidoval. Edwarda Kennedyho (ve skutečném životě senátora a prezidentského kandidáta, ale ne prezidenta) nahradil fiktivní postavou Florentyny Kane (která se stala prezidentkou v předchozím románu), a tak všechny knihy vzájemně propojil.
(více wikipedia) (ddkk)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.