Mlčení jehňátek zajímavosti

Mlčení jehňátek https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45004/bmid_mlceni-jehnatek-Nqu-45004.jpg 5 1950 1950

Hannibal Lecter série

< 2. díl >

Clarice Starlingová, nadaná studentka na akademii FBI, se specializuje na psychologii a kriminalistiku a připravuje se ve výcvikovém středisku Quantico ve Vermontu. Je přidělena k vedoucímu oddělení, agentovi Jacku Crawfordovi, vyšetřujícímu případ masového vraha, který dostal přezdívku Buffalo Bill, protože zabíjí plnoštíhlé ženy, které pak stahuje z kůže. Domnívá se, že stopu by mu mohl poskytnout jiný masový vrah, nebezpečně inteligentní bývalý vynikající psychiatr Hannibal Lecter, který si pro svou úchylku vysloužil přezdívku Hannibal Kanibal. Crawford za ním do baltimorské vězeňské nemocnice, kde je přísně střežená speciální cela, pošle Clarice, ale důrazně ji před Lecterem varuje. Odsouzený psychiatr Clarice zároveň děsí a fascinuje. Ten ji provokuje a pohrává si s ní jako kočka s myší, ale skutečně jí naznačí stopu vedoucí k vrahovi.... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: , Cinema
Originální název:

The Silence of the Lambs , 1988


více info...

Zajímavosti (3)

Dr. Lecter se ve vězení zmiňuje Starlingové o obrazu Apollon trestá Marsya od Tiziana, který je běžně vystaven na zámku v Kroměříži. (Milf)


Mlčení jehňátek je chronologicky třetí kniha série Hannibal Lecter. (vhojta)


Dílo T. Harrise se dočkalo slavného filmového zpracování v roce 1991. Film získal celkově pět Oscarů. Anthony Hopkins (jeden z držitelů Oskarů za hlavní roli) svou roli vraha studoval několik měsíců. Četl publikace o sériových vrazích, chodil na návštěvy do vězení, či na soudní procesy. (vhojta)