Mlčení jehňátek

Hannibal Lecter série

Thomas Harris

přehled

Psychopatický vrah Dr. Lecter pomáhá agentům FBI při pátrání po sadistovi vraždícím mladé ženy, aby se nakonec sám ve svých představách stal ženou. Mladá agentka Clarice Starlingová je jediná, se kterou Dr. Lecter hodlá spolupracovat, ale žádnou informaci jí nedá lehce.

Co říkají o knize uživatelé?

Mlčení jehňátek je fascinující thriller, který zanechává silný dojem. Hlavní postava, Clarice Starlingová, je mladá agentka FBI, která se snaží navázat kontakt s psychopatickým kanibalem Hannibalem Lecterem. Jejich interakce je napínavá a plná psychologických her. Kniha obsahuje brutální scény, ale i tak je čtivá a poutavá. Mnozí čtenáři ji považují za klasiku, která si zaslouží pozornost. I po letech se k ní rádi vracejí a doporučují ji dalším. Kniha nabízí víc než film, ačkoliv oba formáty se skvěle doplňují. Více v komentářích.

Komu by se kniha Mlčení jehňátek mohla líbit?

• Fanoušci psychologických thrillerů
  • Čtenáři hledající napínavé příběhy
  • Milovníci silných ženských postav
  • Ti, kteří ocení propracované charaktery
  • Čtenáři, kteří mají rádi temné a mrazivé atmosféry

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mlčení jehňátek. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

atom018
07.04.2026

Thrillerová klasika všech klasik, kterou jsem přece až poměrně nedávno.
O filmové adaptaci a o tom, jaký kultovní film to je ani nemluvě.
Když jsem knihu přečetl, napadl poněkud vtipná. Kdyby ji totiž napsal někdo v dnešní době. Byl by to úplný hadr pro ochránce "tradičních hodnot", který bojují proti woke šílenství. A tahle kniha by pro ně bylo přímo esencí. Vytvořili by z ní karikaturního slaměného panáka asi takto :

Hl. Postava- žena, která je nezávislá inteligentní, bojují proti překážkám patriarchátu.
Samozřejmě jsou všichni muži sexističtí.
Kromě kanibala ze kterým vytvoří pouto.
Dále je tu trans sériový vrah, který jistě chce obtěžovat ženy na toaletách.
Toto není kriminální thriller, nýbrž vlhký sen všech woke progresivistů . Máme informace že vydání této knihy ČR financovaly politické neziskovsky! Něco tak nechutné je odpornou indotrinací dětí.
Tuto recenzi vám přináší Sekta přímé diktatury a Motoristé v sobě

všech 293 komentářů

Související novinky - Mlčení jehňátek (2)

Sezona pomsty, Vyrytá znamení a další knižní novinky (47. týden)

17.11.2024

Tipy na filmy a seriály podle knižní předlohy

07.04.2024

Vás totiž žene kupředu utrpení, vy je cítíte, a proto ono utrpení nikdy neskončí.

Ocenění knihy (3)

1991 - Grand Prix de Littérature Policiere (Romans Etrangers)
1989 - Anthony Award (Best Novel)
1988 - Bram Stoker Award (Best Novel)

Zfilmováno

Mlčení jehňátek (1991)

Kniha Mlčení jehňátek v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených3 044x
v Mé knihovně977x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi