Carrie zajímavosti

Carrie https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486982/bmid_carrie-NxT-486982.jpg 4 4163 547

Kultovní dílo mistra hororu. Nešťastné neatraktivní Carrie se spolužáci smějí a doma ji krutě trýzní její vlastní matka, náboženská fanatička. Tyranizovaná dívka se rozhodne za své trápení krutě pomstít. Využije k tomu své nečekaně objevené paranormální schopnosti. Přetrhá dráty vysokého napětí, zvedne do vzduchu kostelní lavice, nechá vybuchnout benzinovou pumpu, spustí na střechy ničivý déšť kamenů, zboří domy, způsobí neuhasitelné požáry… Carriin vzrušující příběh vytvořený autorovou bezbřehou fantazií vyústí v děsivou tragédii, ba spíše apokalypsu.... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Carrie , 1974


více info...

Zajímavosti (7)

Samotný King se vyjádřil, že Carrie nikdy moc rád neměl. Přirovnal ji spíše k Ericu Harrisovi a Dylanu Kleboldovi, zabijákům z Columbínské střední. Bylo mu jí líto, ale litoval i její spolužáky. (HematomMyokardu)


Stephen King, jakožto špatně placený učitel angličtiny, neměl před vydáním knihy ani telefonní účty.
Vydavatel mu musel o jeho rozhodnutí poslat telegram. (HematomMyokardu)


Stephen King po napsání prvních tří stránek Carrie vyhodil do koše. Druhý den je při vynášení smetí objevila jeho žena Tabitha a po jejich přečtení manžela donutila, aby knihu dopsal. A zbytek už znáte... (Obuvník)


Na motivy knihy byly natočeny 2 stejnojmenné filmy, starší je z roku 1976 a novější z roku 2002. Třetí film půjde do kin v roce 2013. (Gerret)


Jeden z učitelů v Carriině škole se jmenuje Edwin King, není to náhoda, jelikož Kingovo celé jméno zní Stephen Edwin King. (smetyl)


Jedná se o první publikované dílo Stephena Kinga z roku 1974. V pořadí napsaných děl byla Carrie ale až čtvrtá. (paulhunter)


Carrie je jednou z nejzakazovanějších knih na amerických školách. (paulhunter)