Stříbrné město zajímavosti

Stříbrné město https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466901/bmid_stribrne-mesto-AwS-466901.jpg 4 417 112

Arila série

1. díl >

První fantasy kniha od hráče a youtubera Sterakdary! Svět Aldolonu před tisíci lety postihla zničující událost, když se realita roztříštila na stovky a tisíce malých bublin světů. Národ Nurů už po staletí skáče z jednoho takového světa na druhý a hledá potravu, nerosty, ale také nový domov. Musí být neustále v pohybu, protože je pronásleduje šílená bohyně, která touží po jediném – zničit je. Arila se protlouká životem a postupně odhaluje tajemství minulosti, ale také pradávného řádu Hlídačů. A dřív, než se naděje, bude i ona vržena do vírů událostí, kdy bude muset nejen pomoci se záchranou svého města, ale také čelit vlastním démonům. Dokáže v sobě nalézt dostatek síly, aby se mohla i ona stát opravdovým hrdinou?... celý text

Zajímavosti (6)

Sterakdary má na svém youtubovém kanálu video, ve kterém sdílí své pocity a události během psaní své první knihy.

Video: https://youtu.be/JqiCNvAPtfk (Petr874)


Na začátku dubna 2022 kniha překonala 10 000 prodaných výtisků a po necelém roce prodejů se stala bestsellerem. (mikroslavek)


Do konce července 2021, tedy za pouhé dva měsíce a týden, se podle informací z Albatrosu prodalo 6000 kusů knihy. (mikroslavek)


Kniha oficiálně vyšla 24. 5. 2021, v den autorových 29. narozenin. (mikroslavek)


Jedná se o první díl 1. série Kroniky Aldolonu. Příběh v listopadu 2021 uzavírá Poslední hvězda. Druhá, závěrečná sezóna je plánovaná na tři díly. (mikroslavek)


Práce na knize začaly 15. 2. 2020, vymýšlení světa trvalo měsíc, psaní čtyři a půl měsíce, revize pak okolo dvou měsíců. (mikroslavek)


Ocenění knihy (1)

2021 - HumbookAwards (Česká kniha roku - 3. místo)


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (6)

Radši žít s hřejivým pocitem snu v srdci navždy, nebo se ho pokusit rozdmýchat ve skutečnost, ale riskovat jeho zhasnutí?


Dobrý skutek je takový, který končí, jakmile ho provedeš. Nečekáš na poděkování a nechceš se vyhřívat na výsluní. Opravdový dobrý skutek je nezištný.


Každý může být hrdinou, záleží, jak vysoko míříš.


Více citátů z knihy najdete u autora.