zvěřina
štítky
23 knih

Více než 450 receptů na přípravu řízků z vepřového, telecího, hovězícho, drůbežího, králičího a skopového masa, z ryb, zvěřiny, sýra, vajec, zeleniny i hub. Nejoblíbenější jídlo české, středoevropské i světové kuchyně.... více


Brožovaná kuchařka obsahuje řadu receptů na kuchyňskou úpravu zvěřiny. V úvodu knihy najdeme krátkou stať o myslivecké tradici a myslivecké latině. Nechybí ani popis spárkaté, srstnaté a pernaté zvěře i popis kuchání, z... více


Pro publikaci bylo vybráno na 360 receptů, obsahujících návody na přípravu polévek, vnitřností, zvěřinových pokrmů, některých příloh podávaných ke zvěřině i na konzervaci zvěřiny. Byly voleny předpisy na úpravu těch druh... více

Myslivost v Československu - Hospodářský význam myslivosti - Organizace myslivosti - Myslivecká zoologie - Myslivecká péče o zvěř - Stopařství - Lov a zužitkování zvěře - Myslivecké mravy, zvyklosti a obyčeje - Lovecké s... více


V rozsáhlé lexikonové části této publikace najdete všechny základní informace o jatečním mase, drůbeži a zvěřině: od vepřového a bizoního masa přes drůbež a pernatou zvěřinu až po maso kančí či jelení. Praktickými otázka... více


Kuchařka uvádí zásady pro zpracování, úpravu a nakládání zvěřiny před kuchyňskou úpravou. Dále je kniha členěna na recepty podle druhů pokrmů (předkrmy, polévky) a podle druhů zvěře v pořadí srnčí, jelení, dančí, mufloní... více


V kuchařce ZVĚŘINA A LAHODNÁ MASA VE ZDRAVÉ KUCHYNI najdeme řadu skvělých receptů z masa zvěře, tj. zvířat volně žijících v lesích, polích, mokřinách a na rybnících, z masa telecího, skopového i pštrosího. ... více


Kniha obsahuje více než dvě stovky originálních receptů a udivuje množstvím způsobů, na které je možné připravit dobrý guláš. Lákavé jsou i předpisy na další speciality ze zvěřiny. více


Kniha je kuchařkou k přípravě zvěřiny, ale také ryb, ve které naleznete mnoho oblíbených, známých i méně známých receptů a mnoho skvělé inspirace pro pestrý jídelníček. Obsahuje recepty na polévky, přípravu kapra na 100 ... více


Jedinečné recepty ze zvěřiny a ryb potěší každého labužníka. Lahodná chuť specialit z jelena, kance, bažanta, kapra, nebo štiky Vám naznačí, proč si fajnšmekři, a nejen myslivci a rybáři, tyto pochoutky nemohou vynachvál... více


Kniha mysliveckých příběhů a receptů zvěřinové kuchyně. více


Znáte to určitě všichni. Správný myslivec rozhodně není a nikdy nesmí být „masařem“, co měří své myslivecké úspěchy plností svého mrazáku. Přesto si však rád pochutná po celodenním trmácení na naháňce či kruhovém honu na... více


Publikace zahrnuje nejen předpisy na teplá a studená jídla ze zvěřiny, ale i recepty na přílohy, omáčky a saláty, vhodné ke zvěřině. více


Množství kuchařských předpisů, i méně obvyklých, uvedených kalendářem o odstřelu, hájení a době výskytu různych druhů zvěřiny na trhu. více


Po všeobecných informacích o drůbeži autorka přistupuje k receptům na studené a teplé předkrmy a pokrmy z kuřat a na polévky z drůbeže. Dále popisuje přípravu kuřat vařených, dušených, smažených a pečených. Jiné recepty ... více