zvěřina

štítky

23 knih

Ottova kuchařka: ŘízkyOttova kuchařka: Řízky2009, neznámý - neuveden

Více než 450 receptů na přípravu řízků z vepřového, telecího, hovězícho, drůbežího, králičího a skopového masa, z ryb, zvěřiny, sýra, vajec, zeleniny i hub. Nejoblíbenější jídlo české, středoevropské i světové kuchyně.... více


Zvěřinové hodyZvěřinové hody2002, Jana Tetíková

Brožovaná kuchařka obsahuje řadu receptů na kuchyňskou úpravu zvěřiny. V úvodu knihy najdeme krátkou stať o myslivecké tradici a myslivecké latině. Nechybí ani popis spárkaté, srstnaté a pernaté zvěře i popis kuchání, z... více


Ošetřování a kuchyňská úprava zvěřinyOšetřování a kuchyňská úprava zvěřiny1983, Jarmila Rakušanová

Pro publikaci bylo vybráno na 360 receptů, obsahujících návody na přípravu polévek, vnitřností, zvěřinových pokrmů, některých příloh podávaných ke zvěřině i na konzervaci zvěřiny. Byly voleny předpisy na úpravu těch druh... více




MyslivostMyslivost1975, Luboš Zelený

Myslivost v Československu - Hospodářský význam myslivosti - Organizace myslivosti - Myslivecká zoologie - Myslivecká péče o zvěř - Stopařství - Lov a zužitkování zvěře - Myslivecké mravy, zvyklosti a obyčeje - Lovecké s... více


Maso a zvěřinaMaso a zvěřina2010, Christian Teubner

V rozsáhlé lexikonové části této publikace najdete všechny základní informace o jatečním mase, drůbeži a zvěřině: od vepřového a bizoního masa přes drůbež a pernatou zvěřinu až po maso kančí či jelení. Praktickými otázka... více


Zvěřina v naší kuchyni - 342 receptůZvěřina v naší kuchyni - 342 receptů2004, Lenka Mahelová

Kuchařka uvádí zásady pro zpracování, úpravu a nakládání zvěřiny před kuchyňskou úpravou. Dále je kniha členěna na recepty podle druhů pokrmů (předkrmy, polévky) a podle druhů zvěře v pořadí srnčí, jelení, dančí, mufloní... více


Zvěřina a lahodná masa ve zdravé kuchyniZvěřina a lahodná masa ve zdravé kuchyni2006, Oldřich Dufek

V kuchařce ZVĚŘINA A LAHODNÁ MASA VE ZDRAVÉ KUCHYNI najdeme řadu skvělých receptů z masa zvěře, tj. zvířat volně žijících v lesích, polích, mokřinách a na rybnících, z masa telecího, skopového i pštrosího. ... více


Myslivecké guláše a jiné speciality ze zvěřinyMyslivecké guláše a jiné speciality ze zvěřiny2002, kolektiv autorů

Kniha obsahuje více než dvě stovky originálních receptů a udivuje množstvím způsobů, na které je možné připravit dobrý guláš. Lákavé jsou i předpisy na další speciality ze zvěřiny. více


Speciality myslivecké a rybářské kuchyněSpeciality myslivecké a rybářské kuchyně2002, Zdenka Horecká

Kniha je kuchařkou k přípravě zvěřiny, ale také ryb, ve které naleznete mnoho oblíbených, známých i méně známých receptů a mnoho skvělé inspirace pro pestrý jídelníček. Obsahuje recepty na polévky, přípravu kapra na 100 ... více


Recepty ze zvěřiny a rybRecepty ze zvěřiny a ryb2003, Dáša Ostertágová

Jedinečné recepty ze zvěřiny a ryb potěší každého labužníka. Lahodná chuť specialit z jelena, kance, bažanta, kapra, nebo štiky Vám naznačí, proč si fajnšmekři, a nejen myslivci a rybáři, tyto pochoutky nemohou vynachvál... více


Z myslivcova deníku a receptářeZ myslivcova deníku a receptáře2012, Zdeněk Hlaváč

Kniha mysliveckých příběhů a receptů zvěřinové kuchyně. více


Mezi puškou a vařečkouMezi puškou a vařečkou2010, Zdeněk Hlaváč

Znáte to určitě všichni. Správný myslivec rozhodně není a nikdy nesmí být „masařem“, co měří své myslivecké úspěchy plností svého mrazáku. Přesto si však rád pochutná po celodenním trmácení na naháňce či kruhovém honu na... více


100 a 1 zvěřinových jídel100 a 1 zvěřinových jídel1984, Drahomíra Peukertová

Publikace zahrnuje nejen předpisy na teplá a studená jídla ze zvěřiny, ale i recepty na přílohy, omáčky a saláty, vhodné ke zvěřině. více


Zvěřina do naší kuchyněZvěřina do naší kuchyně1959, Antonín Nestával

Množství kuchařských předpisů, i méně obvyklých, uvedených kalendářem o odstřelu, hájení a době výskytu různych druhů zvěřiny na trhu. více


Drůbež a zvěřinaDrůbež a zvěřina1972, Jaroslava Böhmová

Po všeobecných informacích o drůbeži autorka přistupuje k receptům na studené a teplé předkrmy a pokrmy z kuřat a na polévky z drůbeže. Dále popisuje přípravu kuřat vařených, dušených, smažených a pečených. Jiné recepty ... více


1