potraviny
štítky
111 knih
Chemie potravin I. 2009, Jan Velíšek
Chemie potravin, od jejíhož prvního vydání právě letos uplynulo 10 let, je rozsáhlým a přehledným souborem informací určených původně pro výuku studentů magisterských a doktorských studijních programů Fakulty potravinářs... více
Mikrobiologie potravin 1997, Růžena Cempírková
Potravinářská mikrobiologie vychází z poznatků obecné mikrobiologie, která se zabývá morfologií, citologií, taxonomií, biochemií, fyziologií a genetikou mikroorganismů. Těchto poznatků využívá potravinářská mikrobiologie... více
Co máme vědět o přípravě pokrmů 1956, Maryna Klimentová
Kniha ukazuje hospodyním i pracovníkům v kuchyních celého sektoru veřejného stravování, jak složitá a odpovědná práce je příprava pokrmů. Seznamuje se základními zdravotnickýmí nároky na složení potravy a s péčí, kterou ... více
Chemie potravin II. 2009, Jan Velíšek
Chemie potravin, od jejíhož prvního vydání právě letos uplynulo 10 let, je rozsáhlým a přehledným souborem informací určených původně pro výuku studentů magisterských a doktorských studijních programů Fakulty potravinářs... více
Kakao, čokoláda, cukrovinky, trvanlivé pečivo 1967, Jindřich Rež
Pomůcka,která seznamuje s charakteristikou cukrovinářských výrobků a trvanlivého pečiva.V příručce se rovněž hovoří o záručních lhůtách a vadách v jakosti. více
Moje první slůvka - Vše o mně 2017, Caroline Young
Tato jednoduchá, roztomilá knížka pokrývá základní slovní zásobu, kterou by předškolní dítě již mělo znát. Funguje jako obrázkový slovník a je rozdělena do témat: tělo, dovednosti, oblečení, dům, předměty, průběh dne, mě... více
Funkční potraviny 2003, Pavel Kalač
Autor seznamuje s významen správné výživy v prevenci některých civilizačních chorob. Uvádí funkční potraviny jako zdroj nezbytných živin se složkami s příznivými účinky na zdraví konzumenta a jeho tělesný i duševní stav.... více
Fešák nie som, ale variť viem! 2015, Richard Sulík
Richard Sulík varí rád a neberie pritom ohľad na kalórie. A keďže mu to varenie celkom dobre ide, tak sa nevie zbaviť pupka. To je síce smutná správa pre neho, ale dobrá pre vás, lebo v tejto knihe prezradil svoje najobľ... více
Hospodaříme s potravinami 1967, Anna Straková
Příručka seznamuje s hlavními vlastnostmi potravin a se zásadami, jak je uskladňovat, jak s nimi zacházet, aby váhové a nutriční ztráty byly co nejmenší, jak a čím upravit chuť pokrmů a jak vhodně využít zbytků. více
Zmrazování potravin v mrazničkách 1990, Zdenka Lifková
10 kapitol: 1. Základní pojmy - stručné objasnění 2. Změny v potravinách při jejich zmrazování 3. Podmínky prodeje mrazených potravin 4. Výběr a použití mrazniček 5. Balení potravin 6. Zmrazování jednotlivých druhů... více
Poselství potravin 2016, Lenka Drgoncová
Přehledně uspořádaná příručka uvádí konkrétní druhy ovoce, zeleniny a jiných potravin a jejich vnitřní (symbolický i ergetický) význam a vliv. V této knize se dozvíte, jaká je symbolika stravy, kterou konzumujete. Co str... více
Jak uchovávat potraviny 2011, Gabriele Lehari
Příručka radí, jak správně uchovávat, skladovat, konzervovat, zmrazovat, sušit, nakládat, zavařovat či kandovat různé druhy potravin. více
101 potravin, které vám mohou zachránit život 2009, David Grotto
Pokud jde o jídlo, nabízí příroda bohatý výběr lahůdek, od avokáda po zelí. Každá z nich navíc obsahuje jedinečné zdraví prospěšné látky. Špičkový odborník na výživu David Grotto ve své vyčerpávající encyklopedii 'nabitý... více
Bezpečnost potravin ve stravovacích provozech 2014, Lucie Janotová
Kniha je určena pro všechna zařízení, kde se připravují pokrmy. Knihu je možno využít jako pomůcku ke školení pracovníků, nebo při vzdělávání na odborných školách. Kniha poskytuje základní přehled v oblasti dodržování ... více
Tabulky složení a výživových hodnot poživatin 1986, Igo Kajaba
Kniha začíná pojednáním o výživě, které je následováno velkým množstvím přehledných tabulek 4. vydání (2. české) více
Výživa v kostce 1997, Stanislav Hrubý
Publikace Výživa v kostce je součástí edice "Gastronomie" a svým charakterem navazuje na předcházející díly. Je určena jak studentům všeobecně vzdělávacích a hlavně odborných škol, tak i veřejnosti.Výživa je jedním ze zá... více
Barevná dieta 2004, Marcia Zimmerman
Výživa mocně ovlivňuje mysl, emoce, fyzickou a imunitní odpověď organismu. Barevná dieta vysvětluje, proč pro nás některé potraviny nejsou vhodné a jiné naopak zvyšují naši pozornost a energii. Barevná dieta vám umožní v... více
Nové terapeutické směry 2014, Jana Sýkorová
Kniha Nové terapeutické směry se zaměřuje na spirituální rozvoj člověka pomocí nejrůznějších technik – od terapií přes design až po stravu. Dvanáct autorů, bez výjimky praktikujících odborníků, popsalo metody své praxe, ... více
140 otázek a odpovědí o výživě a potravinách 2012, Jan Piťha
Kniha je založena na otázkách, na něž v průběhu let odpovídali pracovníci Fóra zdravé výživy na telefonních linkách a webových stránkách (www.fzv.cz). Otázky a odpovědi na ně jsou pro potřeby této příručky systematicky r... více
Potraviny - Zbožíznalecká příručka 1973, Josef Kavina
Kapitoly: Rýže, Výrobky z obilovin, Luštěniny, Mák, Mlýnské a krupařské výrobky, Polotovary z mlynských výrobků v prášku, Těstoviny, Škrobárenské výrobky, Polotovary z brambor v prášku, Cukr, Oleje a pokrmové tuky, Sušen... více