česká kuchyně

štítky

136 knih


Nejlepší recepty z české kuchyně od A do Z 60% Nejlepší recepty z české kuchyně od A do Z 2011, Jaroslav Vašák

3333 receptů pestré domácí kuchařky určené všem generacím. Pro všední den i pro svátek, pro začátečníky i pokročilé. Inspirace pro vaření, pečení, dušení, grilování stejně jako nekonečně lákavý výběr sladkostí a pikantní... více


Kuchařka 1 - Vaříme podle vyzkoušených receptů 80% Kuchařka 1 - Vaříme podle vyzkoušených receptů 1992, Jarmila Mandžuková

kuchařská kniha s téměř 350 nepublikovanými specialitami především z jihočeské kuchyně praktická příručka s nepostradatelnými typy a návody, které jak začínajícím, tak i zkušeným hospodyňkám zjednoduší a ... více


Chrudimský kuchtánek aneb Gastronomické putování po kraji chrudimském 100% Chrudimský kuchtánek aneb Gastronomické putování po kraji chrudimském 2013, Kamila Skopová

Jednoduchá jídla tradiční lidové kuchyně Chrudimska více




Česká kuchyně: Průvodce pro labužníky s fotografiemi a původními recepty 80% Česká kuchyně: Průvodce pro labužníky s fotografiemi a původními recepty 2021, Harald Salfellner

Kdo ještě neokusil báječnou kulajdu, dršťkovou či škubánky a lívance a vdolky zná spíš z doslechu, tak pro toho je tahle kulinární jízda do vnitrozemí Čech přesně ta správná věc. Mezi Krkonošemi a Šumavou svůdně voní vep... více


Tradičná kuchárka 100% Tradičná kuchárka 2003, Mária Hajková

Prvá kniha tejto autorky Múčniky, vyšla v roku 1956 a hovorí sa, že na nej vyrastali celé generácie našich gazdiniek. Medzitým napísala ďalšie kuchárske knihy, ktoré boli preložené aj do iných jazykov. V roku 1995 jej vy... více


Kuchařka pro labužníky (české, moravské a slovenské speciality) 100% Kuchařka pro labužníky (české, moravské a slovenské speciality) 1998, Ivanka Abrahamová

250 receptů z české, moravské a slovenské kuchyně. více


Staročeské umění kuchařské 80% Staročeské umění kuchařské 2011, Čeněk Zíbrt

Stovky a stovky receptů pro všechny zájemce o kuchyni našich praprababiček, jejichž prostřednictvím lze nahlédnout do talířů vzdálených předků. Kuchařům u moderních sporáků poskytne rozkoš experimentovat podle jídel z do... více


Co se vaří v našich krajích 80% Co se vaří v našich krajích 1996, Jaroslav Vašák

Jako inspiraci,co vařit ve dnech všedních i svátečních,Vám náš přední sběratel receptů a kuchařských zajímavostí bybral téměř 400 jídel ze své oblíbené sbírky. více


Pravá česká kuchařka 0% Pravá česká kuchařka 1923, Libuše Macháčková

Pravá česká kuchařka - sborník vyzkoušených předpisů kuchařských. O výživě nemocných. Slovníček praktických rad o domácnost. Napsala Helena Voborská. Uspořádala a doplnila vyzkoušenými předpisy Libuše Macháčková, r... více


Názvy a popisy jídel 0% Názvy a popisy jídel 1993, kolektiv autorů

Lexikon popisů jídel české kuchyně se stručnou charakteristikou, informacemi o přípravě a použitých základních surovinách. Nejprve uvedeno v jazyce českém, potom v překladech do italštiny, němčiny, angličtiny a francouzs... více


Mladá hospodyňka 0% Mladá hospodyňka 1911, Anna Drůbková

Mladá hospodyňka. Kniha kuchařská, obsahující osvědčené předpisy pro přípravu jídel k rozličným příležitostem dle doby denní a období ročních. Sepsala a vydala Anna Drůbková, vdova po řediteli obecné školy dívčí na Sm... více


Regionální kuchařka z Čech, Moravy a Slezska 0% Regionální kuchařka z Čech, Moravy a Slezska 2013, Jaroslav Vašák

Recepty z gastronomické sbírky mistra kuchaře Jaroslava Vašáka. Obsahuje nejen regionální tradiční předpisy na pokrmy našich předků, ale i recepty na současné krajové speciality. Kniha je doplněna úvodní studií o tradičn... více


Národní kuchařka pro šetrnou hospodyni 0% Národní kuchařka pro šetrnou hospodyni 1920, Vlasta Veselá

Národní kuchařka pro šetrnou hospodyni. Stručný a snadno pochopitelný návod k připravování chutných jídel všeho druhu, jež hodí se zvláště pro kruhy občanské. Zároveň s mnohými praktickými poučeními a pokyny s ohledem ... více


Regionální pokrmy z Čech, Moravy a Slezska od A (Adamov) do Ž (Žďár) 0% Regionální pokrmy z Čech, Moravy a Slezska od A (Adamov) do Ž (Žďár) 2001, Jaroslav Vašák

Gastronomické speciality českých, moravských a slezských regionů. Vydatné recepty, kouzelné názvosloví, pomocný slovníček, tabulka měr a vah, z níž se dozvíme, zač je toho loket a kolik žejdlíků čeho je zapotřebí k dobré... více


Zdraví v bylinkách, ovoci a zelenině 0% Zdraví v bylinkách, ovoci a zelenině 2005, Eva Večeřová

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Jak se u nás vaří 0% Jak se u nás vaří 1980, Oldřich Dufek

Vedle tradičních pokrmů české kuchyně uvádí předpisy na pokrmy netradiční, které zpracovávají především potraviny s vysokou biologickou hodnotou - maso, drůbež, ryby, mléko a mléčné výrobky, vejce, zeleninu a ovoce. Před... více


Lexikón kuchárskeho umenia 21. storočia 0% Lexikón kuchárskeho umenia 21. storočia 2007, Konrád Kendik

Základný repertoár pokrmov, v ktorom je obsiahnutá celá oblasť medzinárodnej, slovenskej a českej gastronómie. Kniha obsahuje odborné rady a je vlastne určitým druhom príručky pre kuchárske umenie. více


Česká kuchařka - klasické české recepty 0% Česká kuchařka - klasické české recepty 2012, Veronika Motalová

Kuchařka přináší osvědčené recepty české klasické kuchyně. Kuchařka je ideální jak pro začínající hospodyňky, tak pro zkušené kulináře. Všechny recepty vycházejí z běžně dostupných surovin, jsou nenáročné na zhotovení. O... více


Česká kuchyně 0% Česká kuchyně 2002, Lea Filipová

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Tradičná babičkina kuchárka 6 0% Tradičná babičkina kuchárka 6 2017, Vladimír Horecký

Slovenská, česká a maďarská kuchyňa. Najlepšie recepty zo slovenskej, českej a maďarskej kuchyne nájdete v tejto knihe úspešných autorov manželov Horeckých. Recepty sú rozdelené na časť: predjedlá, nátierky, šaláty, pol... více