česká kuchyně
štítky
136 knih
Nejlepší recepty z české kuchyně od A do Z 2011, Jaroslav Vašák
3333 receptů pestré domácí kuchařky určené všem generacím. Pro všední den i pro svátek, pro začátečníky i pokročilé. Inspirace pro vaření, pečení, dušení, grilování stejně jako nekonečně lákavý výběr sladkostí a pikantní... více
Kuchařka 1 - Vaříme podle vyzkoušených receptů 1992, Jarmila Mandžuková
kuchařská kniha s téměř 350 nepublikovanými specialitami především z jihočeské kuchyně praktická příručka s nepostradatelnými typy a návody, které jak začínajícím, tak i zkušeným hospodyňkám zjednoduší a ... více
Chrudimský kuchtánek aneb Gastronomické putování po kraji chrudimském 2013, Kamila Skopová
Jednoduchá jídla tradiční lidové kuchyně Chrudimska více
Česká kuchyně: Průvodce pro labužníky s fotografiemi a původními recepty 2021, Harald Salfellner
Kdo ještě neokusil báječnou kulajdu, dršťkovou či škubánky a lívance a vdolky zná spíš z doslechu, tak pro toho je tahle kulinární jízda do vnitrozemí Čech přesně ta správná věc. Mezi Krkonošemi a Šumavou svůdně voní vep... více
Tradičná kuchárka 2003, Mária Hajková
Prvá kniha tejto autorky Múčniky, vyšla v roku 1956 a hovorí sa, že na nej vyrastali celé generácie našich gazdiniek. Medzitým napísala ďalšie kuchárske knihy, ktoré boli preložené aj do iných jazykov. V roku 1995 jej vy... více
Kuchařka pro labužníky (české, moravské a slovenské speciality) 1998, Ivanka Abrahamová
250 receptů z české, moravské a slovenské kuchyně. více
Staročeské umění kuchařské 2011, Čeněk Zíbrt
Stovky a stovky receptů pro všechny zájemce o kuchyni našich praprababiček, jejichž prostřednictvím lze nahlédnout do talířů vzdálených předků. Kuchařům u moderních sporáků poskytne rozkoš experimentovat podle jídel z do... více
Co se vaří v našich krajích 1996, Jaroslav Vašák
Jako inspiraci,co vařit ve dnech všedních i svátečních,Vám náš přední sběratel receptů a kuchařských zajímavostí bybral téměř 400 jídel ze své oblíbené sbírky. více
Pravá česká kuchařka 1923, Libuše Macháčková
Pravá česká kuchařka - sborník vyzkoušených předpisů kuchařských. O výživě nemocných. Slovníček praktických rad o domácnost. Napsala Helena Voborská. Uspořádala a doplnila vyzkoušenými předpisy Libuše Macháčková, r... více
Názvy a popisy jídel 1993, kolektiv autorů
Lexikon popisů jídel české kuchyně se stručnou charakteristikou, informacemi o přípravě a použitých základních surovinách. Nejprve uvedeno v jazyce českém, potom v překladech do italštiny, němčiny, angličtiny a francouzs... více
Mladá hospodyňka 1911, Anna Drůbková
Mladá hospodyňka. Kniha kuchařská, obsahující osvědčené předpisy pro přípravu jídel k rozličným příležitostem dle doby denní a období ročních. Sepsala a vydala Anna Drůbková, vdova po řediteli obecné školy dívčí na Sm... více
Regionální kuchařka z Čech, Moravy a Slezska 2013, Jaroslav Vašák
Recepty z gastronomické sbírky mistra kuchaře Jaroslava Vašáka. Obsahuje nejen regionální tradiční předpisy na pokrmy našich předků, ale i recepty na současné krajové speciality. Kniha je doplněna úvodní studií o tradičn... více
Národní kuchařka pro šetrnou hospodyni 1920, Vlasta Veselá
Národní kuchařka pro šetrnou hospodyni. Stručný a snadno pochopitelný návod k připravování chutných jídel všeho druhu, jež hodí se zvláště pro kruhy občanské. Zároveň s mnohými praktickými poučeními a pokyny s ohledem ... více
Regionální pokrmy z Čech, Moravy a Slezska od A (Adamov) do Ž (Žďár) 2001, Jaroslav Vašák
Gastronomické speciality českých, moravských a slezských regionů. Vydatné recepty, kouzelné názvosloví, pomocný slovníček, tabulka měr a vah, z níž se dozvíme, zač je toho loket a kolik žejdlíků čeho je zapotřebí k dobré... více
Zdraví v bylinkách, ovoci a zelenině 2005, Eva Večeřová
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Jak se u nás vaří 1980, Oldřich Dufek
Vedle tradičních pokrmů české kuchyně uvádí předpisy na pokrmy netradiční, které zpracovávají především potraviny s vysokou biologickou hodnotou - maso, drůbež, ryby, mléko a mléčné výrobky, vejce, zeleninu a ovoce. Před... více
Lexikón kuchárskeho umenia 21. storočia 2007, Konrád Kendik
Základný repertoár pokrmov, v ktorom je obsiahnutá celá oblasť medzinárodnej, slovenskej a českej gastronómie. Kniha obsahuje odborné rady a je vlastne určitým druhom príručky pre kuchárske umenie. více
Česká kuchařka - klasické české recepty 2012, Veronika Motalová
Kuchařka přináší osvědčené recepty české klasické kuchyně. Kuchařka je ideální jak pro začínající hospodyňky, tak pro zkušené kulináře. Všechny recepty vycházejí z běžně dostupných surovin, jsou nenáročné na zhotovení. O... více
Česká kuchyně 2002, Lea Filipová
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Tradičná babičkina kuchárka 6 2017, Vladimír Horecký
Slovenská, česká a maďarská kuchyňa. Najlepšie recepty zo slovenskej, českej a maďarskej kuchyne nájdete v tejto knihe úspešných autorov manželov Horeckých. Recepty sú rozdelené na časť: predjedlá, nátierky, šaláty, pol... více