jídlo

štítky

59 knih


Jídlo na prvním místě 83% Jídlo na prvním místě 2014, Melissa Hartwig

Převratná kniha shrnující nejnovější vědecké poznatky o vlivu jídla na zdraví. Věda + zkušenosti tisíců lidí + recepty. více


Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete 90% Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete 2020, Karolína Fourová

Výživa člověka se stala jedním z nejkontroverznějších témat poslední doby. Díky internetu a sociálním sítím, kde má možnost sdílet kdokoliv cokoliv, a to hned, se výživové mýty šíří rychlostí blesku. Pro běžného smrtelní... více


Nervy 86% Nervy 2020, Raina Telgemeier

Jídlo nás všechny spojuje, ale co když má člověk z jídla strach a bojí se, že mu některé potraviny nedělají dobře? Právě tím si puberťačka Raina prochází, spolužáci si přitom libují v nechutnostech a největší událostí je... více




Mluvit o ex… není dobré pro sex 71% Mluvit o ex… není dobré pro sex 2018, Alena Jakoubková

Ella je vynikající kuchařka, vaří v obyčejné hospůdce, ale její tradiční česká jídla jsou vyhlášená široko daleko. Robert, její přiženěný bratranec, je též skvělý kuchař, má michelinskou hvězdu ze svého působení v cizině... více


Tajný spolek hladových žen 44% Tajný spolek hladových žen 2020, Lara Williams

Robertě táhne na třicet let, pracuje pro módní web a na obzoru žádný vážný vztah. Její snahy dostát ideálům současné ženy pokaždé něco zhatí. Pak ale potká Stevie a společně založí Tajný spolek hladových žen, bezpečný kr... více


Jíme zdravě ve městě i na venkově – Příběhy kuchařů, jako jste vy 82% Jíme zdravě ve městě i na venkově – Příběhy kuchařů, jako jste vy 2018, kolektiv autorů

Máme za sebou pěkný kus cesty. Slíbili jsme, že připravíme kuchařku podle vašich přání. Tak jsme pracovali 8 měsíců, ujeli 1 438 kilometrů, vařili v osmi kuchyních po různých koutech Česka – a nezapomněli se radit s vámi... více


Dilema všežravce 80% Dilema všežravce 2013, Michael Pollan

Podtitul: Přírodopis čtyř jídel Autor se ve své mimořádně čtivé práci zaměřuje na velkovýrobu potravin v USA, ovšem jeho poznatky jsou stejně platné pro všechny vyspělé země západního světa. Krom alarmujícího reportáž... více


Francouzské hodokvasy 79% Francouzské hodokvasy 2002, Peter Mayle

Vyprávění anglického autora o půvabu francouzských kulinářských zvyklostí, o francouzské národní povaze a o anglickém smyslu pro humor, jedná se o kulinářský cestopis. více


Láska, duše a francouzská kuchyně 71% Láska, duše a francouzská kuchyně 2013, James F. Twyman

Využijte tuto jedinečnou příležitost a staňte se svědkem neobyčejného setkání autora tohoto pravdivého příběhu, Jamese Twymana, s francouzským šéfkuchařem Rogerem Dufauem, který má vzácný dar - vidět do lidské duše. Jame... více


Jídlo jako jed, jídlo jako lék 72% Jídlo jako jed, jídlo jako lék 1998, kolektiv autorů

Abecední průvodce bezpečnou a zdravou výživou více


Manazuru 75% Manazuru 2024, Hiromi Kawakami

Hlavní hrdinka Kei se snaží vyrovnat s tím, že její manžel Rei před dvanácti lety beze stopy zmizel. Netuší, zda je manžel mrtvý, nebo zda od rodiny utekl. V jeho diáři ji zaujala poznámka Manazuru, což je název malého p... více


Nebe v hubě aneb Chrocht, chrocht 80% Nebe v hubě aneb Chrocht, chrocht 2007, Zdeněk Troška

Vyprávění, fotografie a neuvěřitelných 300 receptů, u nichž se Zdeněk troška dušuje, že ani jeden není jeho. O to raději jídla připravuje. Dobře si uvařit a dobře se najíst je neochvějnou jistotou v každé době. Proto jez... více


Kouzlo domácí pekárny 91% Kouzlo domácí pekárny 2022, Iva Trhoňová

Zamilujte si pečení s domácí pekárnou. I s malou domácí pekárnou se dají dělat velké zázraky. Inspirujte se postupy známé pekařky Ivy Trhoňové, která ve vaší kuchyni rozehraje lahodný koncert chutí a vůní! Čekají na ... více


Hlad - paměti mého těla 53% Hlad - paměti mého těla 2019, Roxane Gay

„Jedla jsem v naději, že když budu obrovská, moje tělo bude v bezpečí. Pohřbila jsem dívku, kterou jsem byla, protože té se děly nehezké věci. Ale ona tu je i nadále. Pokouším se propsat zpátky k ní a říct jí to, co potř... více


Objevujeme svět! Jídlo 92% Objevujeme svět! Jídlo 2017, Nathalie Choux

Jak vypadá jablíčko, když se rozkrojí? Co bude dnes k obědu? A co se maže na chleba k snídani? Je zdravější hrášek, nebo hranolky? Které ovoce je oranžové? Rozdělí se mlsná holčička o bonbony? Stačí jen vložit prstík do ... více


Žranice 61% Žranice 2018, Ladislav Pecháček

Je začátek normalizace. 51. vojenský prapor potrubní dopravy provedl povinné čistky, mezi suspendovanými je i prostořeký štábní lékař Josef a prvotřídní kuchař útvaru Hans. Navzdory politické nespolehlivosti jsou nečekan... více


Čo sa varí v Kremli: (Ako vybudovať impérium nožom, naberačkou, vidličkou) 99% Čo sa varí v Kremli: (Ako vybudovať impérium nožom, naberačkou, vidličkou) 2022, Witold Szabłowski

Ako vybudovať impérium nožom, naberačkou, vidličkou Prečo s posledným ruským cárom Mikulášom II. zastrelili aj jeho kuchára? Čo sa varilo prvým likvidátorom černobyľskej katastrofy? A kto dal Gagarinovi pred odletom d... více


Darebák David a jídlo 80% Darebák David a jídlo 2014, Francesca Simon

Věděli jste, že mrkev byla původně červená? Jak dlouho trvá soustu, než se dostane z pusy do žaludku? Opravdu vám zkudrnatí vlasy, když budete jíst chlebové kůrky? Knížka nabitá bizarními informacemi i nahodilými ma... více


Proč pláčeme při krájení cibule? 83% Proč pláčeme při krájení cibule? 2018, Andy Brunning

.... plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla. Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody... více


Lahoda 82% Lahoda 2022, Rob Dunn

Touha po lahodných chutích ovlivnila běh lidských dějin. Autoři nabízejí nový pohled na to, proč nám jídlo přináší radost. Jak chuť přispěla ke vzniku prvních nástrojů, jaký mohla mít vliv na vyhynutí dávných velkých sav... více