jídlo

štítky

48 knih


Jídlo na prvním místěJídlo na prvním místě2014, Melissa Hartwig

Převratná kniha shrnující nejnovější vědecké poznatky o vlivu jídla na zdraví. Věda + zkušenosti tisíců lidí + recepty. více


Jediná kniha o jídle, kterou potřebujeteJediná kniha o jídle, kterou potřebujete2020, Karolína Fourová

Výživa člověka se stala jedním z nejkontroverznějších témat poslední doby. Díky internetu a sociálním sítím, kde má možnost sdílet kdokoliv cokoliv, a to hned, se výživové mýty šíří rychlostí blesku. Pro běžného smrtelní... více


Jíme zdravě ve městě i na venkově – Příběhy kuchařů, jako jste vyJíme zdravě ve městě i na venkově – Příběhy kuchařů, jako jste vy2018, kolektiv autorů

Máme za sebou pěkný kus cesty. Slíbili jsme, že připravíme kuchařku podle vašich přání. Tak jsme pracovali 8 měsíců, ujeli 1 438 kilometrů, vařili v osmi kuchyních po různých koutech Česka – a nezapomněli se radit s vámi... více




Francouzské hodokvasyFrancouzské hodokvasy2002, Peter Mayle

Vyprávění anglického autora o půvabu francouzských kulinářských zvyklostí, o francouzské národní povaze a o anglickém smyslu pro humor, jedná se o kulinářský cestopis. více


Dilema všežravceDilema všežravce2013, Michael Pollan

Podtitul: Přírodopis čtyř jídel Autor se ve své mimořádně čtivé práci zaměřuje na velkovýrobu potravin v USA, ovšem jeho poznatky jsou stejně platné pro všechny vyspělé země západního světa. Krom alarmujícího reportáž... více


Láska, duše a francouzská kuchyněLáska, duše a francouzská kuchyně2013, James F. Twyman

Využijte tuto jedinečnou příležitost a staňte se svědkem neobyčejného setkání autora tohoto pravdivého příběhu, Jamese Twymana, s francouzským šéfkuchařem Rogerem Dufauem, který má vzácný dar - vidět do lidské duše. Jame... více


Jídlo jako jed, jídlo jako lékJídlo jako jed, jídlo jako lék1998, kolektiv autorů

Abecední průvodce bezpečnou a zdravou výživou více


Nebe v hubě aneb Chrocht, chrochtNebe v hubě aneb Chrocht, chrocht2007, Zdeněk Troška

Vyprávění, fotografie a neuvěřitelných 300 receptů, u nichž se Zdeněk troška dušuje, že ani jeden není jeho. O to raději jídla připravuje. Dobře si uvařit a dobře se najíst je neochvějnou jistotou v každé době. Proto jez... více


ŽraniceŽranice2018, Ladislav Pecháček

Je začátek normalizace. 51. vojenský prapor potrubní dopravy provedl povinné čistky, mezi suspendovanými je i prostořeký štábní lékař Josef a prvotřídní kuchař útvaru Hans. Navzdory politické nespolehlivosti jsou nečekan... více


Kouzlo domácí pekárnyKouzlo domácí pekárny2022, Iva Trhoňová

Zamilujte si pečení s domácí pekárnou. I s malou domácí pekárnou se dají dělat velké zázraky. Inspirujte se postupy známé pekařky Ivy Trhoňové, která ve vaší kuchyni rozehraje lahodný koncert chutí a vůní! Čekají na ... více


Hlad - paměti mého tělaHlad - paměti mého těla2019, Roxane Gay

„Jedla jsem v naději, že když budu obrovská, moje tělo bude v bezpečí. Pohřbila jsem dívku, kterou jsem byla, protože té se děly nehezké věci. Ale ona tu je i nadále. Pokouším se propsat zpátky k ní a říct jí to, co potř... více


Objevujeme svět! JídloObjevujeme svět! Jídlo2017, Nathalie Choux

Jak vypadá jablíčko, když se rozkrojí? Co bude dnes k obědu? A co se maže na chleba k snídani? Je zdravější hrášek, nebo hranolky? Které ovoce je oranžové? Rozdělí se mlsná holčička o bonbony? Stačí jen vložit prstík do ... více


Darebák David a jídloDarebák David a jídlo2014, Francesca Simon

Věděli jste, že mrkev byla původně červená? Jak dlouho trvá soustu, než se dostane z pusy do žaludku? Opravdu vám zkudrnatí vlasy, když budete jíst chlebové kůrky? Knížka nabitá bizarními informacemi i nahodilými ma... více


Proč pláčeme při krájení cibule?Proč pláčeme při krájení cibule?2018, Andy Brunning

.... plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla. Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody... více


Víme, co jímeVíme, co jíme2012, Lenka Žák

Kuchařka Víme , co jíme - Vědomé vaření chce čtenářům ukázat, jak můžeme šetřit peníze, své zdraví a přírodu tím, že maximálně využijeme navařené suroviny. Zaměřuje se hlavně na obiloviny. více


1