jídlo
štítky
59 knih
Jídlo na prvním místě 2014, Melissa Hartwig
Převratná kniha shrnující nejnovější vědecké poznatky o vlivu jídla na zdraví. Věda + zkušenosti tisíců lidí + recepty. více
Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete 2020, Karolína Fourová
Výživa člověka se stala jedním z nejkontroverznějších témat poslední doby. Díky internetu a sociálním sítím, kde má možnost sdílet kdokoliv cokoliv, a to hned, se výživové mýty šíří rychlostí blesku. Pro běžného smrtelní... více
Nervy 2020, Raina Telgemeier
Jídlo nás všechny spojuje, ale co když má člověk z jídla strach a bojí se, že mu některé potraviny nedělají dobře? Právě tím si puberťačka Raina prochází, spolužáci si přitom libují v nechutnostech a největší událostí je... více
Mluvit o ex… není dobré pro sex 2018, Alena Jakoubková
Ella je vynikající kuchařka, vaří v obyčejné hospůdce, ale její tradiční česká jídla jsou vyhlášená široko daleko. Robert, její přiženěný bratranec, je též skvělý kuchař, má michelinskou hvězdu ze svého působení v cizině... více
Tajný spolek hladových žen 2020, Lara Williams
Robertě táhne na třicet let, pracuje pro módní web a na obzoru žádný vážný vztah. Její snahy dostát ideálům současné ženy pokaždé něco zhatí. Pak ale potká Stevie a společně založí Tajný spolek hladových žen, bezpečný kr... více
Jíme zdravě ve městě i na venkově – Příběhy kuchařů, jako jste vy 2018, kolektiv autorů
Máme za sebou pěkný kus cesty. Slíbili jsme, že připravíme kuchařku podle vašich přání. Tak jsme pracovali 8 měsíců, ujeli 1 438 kilometrů, vařili v osmi kuchyních po různých koutech Česka – a nezapomněli se radit s vámi... více
Dilema všežravce 2013, Michael Pollan
Podtitul: Přírodopis čtyř jídel Autor se ve své mimořádně čtivé práci zaměřuje na velkovýrobu potravin v USA, ovšem jeho poznatky jsou stejně platné pro všechny vyspělé země západního světa. Krom alarmujícího reportáž... více
Francouzské hodokvasy 2002, Peter Mayle
Vyprávění anglického autora o půvabu francouzských kulinářských zvyklostí, o francouzské národní povaze a o anglickém smyslu pro humor, jedná se o kulinářský cestopis. více
Láska, duše a francouzská kuchyně 2013, James F. Twyman
Využijte tuto jedinečnou příležitost a staňte se svědkem neobyčejného setkání autora tohoto pravdivého příběhu, Jamese Twymana, s francouzským šéfkuchařem Rogerem Dufauem, který má vzácný dar - vidět do lidské duše. Jame... více
Jídlo jako jed, jídlo jako lék 1998, kolektiv autorů
Abecední průvodce bezpečnou a zdravou výživou více
Manazuru 2024, Hiromi Kawakami
Hlavní hrdinka Kei se snaží vyrovnat s tím, že její manžel Rei před dvanácti lety beze stopy zmizel. Netuší, zda je manžel mrtvý, nebo zda od rodiny utekl. V jeho diáři ji zaujala poznámka Manazuru, což je název malého p... více
Nebe v hubě aneb Chrocht, chrocht 2007, Zdeněk Troška
Vyprávění, fotografie a neuvěřitelných 300 receptů, u nichž se Zdeněk troška dušuje, že ani jeden není jeho. O to raději jídla připravuje. Dobře si uvařit a dobře se najíst je neochvějnou jistotou v každé době. Proto jez... více
Kouzlo domácí pekárny 2022, Iva Trhoňová
Zamilujte si pečení s domácí pekárnou. I s malou domácí pekárnou se dají dělat velké zázraky. Inspirujte se postupy známé pekařky Ivy Trhoňové, která ve vaší kuchyni rozehraje lahodný koncert chutí a vůní! Čekají na ... více
Hlad - paměti mého těla 2019, Roxane Gay
„Jedla jsem v naději, že když budu obrovská, moje tělo bude v bezpečí. Pohřbila jsem dívku, kterou jsem byla, protože té se děly nehezké věci. Ale ona tu je i nadále. Pokouším se propsat zpátky k ní a říct jí to, co potř... více
Objevujeme svět! Jídlo 2017, Nathalie Choux
Jak vypadá jablíčko, když se rozkrojí? Co bude dnes k obědu? A co se maže na chleba k snídani? Je zdravější hrášek, nebo hranolky? Které ovoce je oranžové? Rozdělí se mlsná holčička o bonbony? Stačí jen vložit prstík do ... více
Žranice 2018, Ladislav Pecháček
Je začátek normalizace. 51. vojenský prapor potrubní dopravy provedl povinné čistky, mezi suspendovanými je i prostořeký štábní lékař Josef a prvotřídní kuchař útvaru Hans. Navzdory politické nespolehlivosti jsou nečekan... více
Čo sa varí v Kremli: (Ako vybudovať impérium nožom, naberačkou, vidličkou) 2022, Witold Szabłowski
Ako vybudovať impérium nožom, naberačkou, vidličkou Prečo s posledným ruským cárom Mikulášom II. zastrelili aj jeho kuchára? Čo sa varilo prvým likvidátorom černobyľskej katastrofy? A kto dal Gagarinovi pred odletom d... více
Darebák David a jídlo 2014, Francesca Simon
Věděli jste, že mrkev byla původně červená? Jak dlouho trvá soustu, než se dostane z pusy do žaludku? Opravdu vám zkudrnatí vlasy, když budete jíst chlebové kůrky? Knížka nabitá bizarními informacemi i nahodilými ma... více
Proč pláčeme při krájení cibule? 2018, Andy Brunning
.... plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla. Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody... více
Lahoda 2022, Rob Dunn
Touha po lahodných chutích ovlivnila běh lidských dějin. Autoři nabízejí nový pohled na to, proč nám jídlo přináší radost. Jak chuť přispěla ke vzniku prvních nástrojů, jaký mohla mít vliv na vyhynutí dávných velkých sav... více