Láska, duše a francouzská kuchyně přehled

Láska, duše a francouzská kuchyně https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155557/bmid_laska-duse-a-francouzska-kuchyne-B7c-155557.jpg 4 36 36

Využijte tuto jedinečnou příležitost a staňte se svědkem neobyčejného setkání autora tohoto pravdivého příběhu, Jamese Twymana, s francouzským šéfkuchařem Rogerem Dufauem, který má vzácný dar - vidět do lidské duše. Jamesovi, který se shodou náhod octne uvězněn v Rogerově penzionu nedaleko Toronta, pomůže lépe pochopit jeho vlastní minulost, současné nezdary v lásce a nakonec i najít tu správnou cestu do budoucna. Během vášnivých rozhovorů, které probíhají většinou v útulné kuchyni penzionu, připravuje Roger více či méně složité lahůdky francouzské kuchyně, která mu v jeho lekcích o životě, duši, lásce, vášni i pravém významu slova bohatství zároveň slouží i jako učební pomůcka. Přesvědčí i vás o pravdivosti svých slov - že jídlo má k pravé spiritualitě nejblíže.... celý text

Duchovní literatura Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: , Synergie
Originální název:

Love, God, And The Art Of French Cooking , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Láska, duše a francouzská kuchyně. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Martina1725
11.08.2022 3 z 5

Hezké myšlenky a autor si vylil do knihy srdce. Ovšem mi trochu víc chyběl příběh v knize a také trochu víc tipů do kuchyně. Celá kniha jsou v podstatě jen rozhovory.

Jungkookie
16.12.2021 1 z 5

Je to na jednu stranu plný namyšlenosti ohledně dokonalýho vaření a filosofie všeho, na druhou to začíná fňukáním hned na začátku a přitom vůbec není proč, ani spolu nechodili proboha...takže ne, tohle mě nepřesvědčilo.


Atanone
06.12.2019 4 z 5

Ne že by to byla špatná kniha. Ne že by tam nebyla spousta krásných myšlenek, ale celému tomu, jak je to napsané, nějak nevěřím. A ta víra nemá vážně nic společného ani s uvedenými kvalitami a ani s dalšími rozumově uznatelnými důvody. Přijde mi daleko uvěřitelnější filozofující kuchař, vždy připravený debatovat o hloubkách vesmíru na příkladech zeleniny, než autor, který mi chce namluvit, že jeden den stojí jako hromádka neštěstí poté, co jeho přítelkyně bouchla dveřmi a druhý den sype z rukávu podobná vesmírná moudra. Báseň na závěr to jen dorazila, pro mě by něco takového byl důvod utéct hodně daleko. Muži, kteří moc filozofují a mluví, jsou skvělí přátelé, ale příšerní partneři. Pokud se navíc dočtu, že autor je zaměřený na náboženství a duchovní publikace, tak myslím, že jen chtěl přijít s něčím novým, co by mu lidi „zbaštili“.
Dobře – proč ne? Konec konců stejně málo můžu věřit francouzskému letci, který havaruje v poušti a potká chlapce, který po něm chce, aby mu nakreslil beránka, a přece ten příběh může ovlivnit můj život.
Přesto dávám 4 a doporučuji. Protože zmoudření je krásná a prospěšná věc a je úplně jedno, kde a jak nás potká. Jde přece o ty myšlenky, ne?
Kniha bude při nejbližší příležitosti „zapomenuta“ ve vlaku. Ať slouží ☺

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Láska, duše a francouzská kuchyně v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených48x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených1x
v Knihotéce8x
v Chystám se číst10x

Štítky knihy

spiritualita jídlo

Autorovy knížky

2013  71%Láska, duše a francouzská kuchyně