Láska, duše a francouzská kuchyně

Láska, duše a francouzská kuchyně https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155557/bmid_laska-duse-a-francouzska-kuchyne-B7c-155557.jpg 4 36 15

Využijte tuto jedinečnou příležitost a staňte se svědkem neobyčejného setkání autora tohoto pravdivého příběhu, Jamese Twymana, s francouzským šéfkuchařem Rogerem Dufauem, který má vzácný dar - vidět do lidské duše. Jamesovi, který se shodou náhod octne uvězněn v Rogerově penzionu nedaleko Toronta, pomůže lépe pochopit jeho vlastní minulost, současné nezdary v lásce a nakonec i najít tu správnou cestu do budoucna. Během vášnivých rozhovorů, které probíhají většinou v útulné kuchyni penzionu, připravuje Roger více či méně složité lahůdky francouzské kuchyně, která mu v jeho lekcích o životě, duši, lásce, vášni i pravém významu slova bohatství zároveň slouží i jako učební pomůcka. Přesvědčí i vás o pravdivosti svých slov - že jídlo má k pravé spiritualitě nejblíže.... celý text

Duchovní literatura Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: , Synergie
Originální název:

Love, God, And The Art Of French Cooking , 2011


více info...

Přidat komentář

Martina1725
11.08.2022 3 z 5

Hezké myšlenky a autor si vylil do knihy srdce. Ovšem mi trochu víc chyběl příběh v knize a také trochu víc tipů do kuchyně. Celá kniha jsou v podstatě jen rozhovory.

Jungkookie
16.12.2021 1 z 5

Je to na jednu stranu plný namyšlenosti ohledně dokonalýho vaření a filosofie všeho, na druhou to začíná fňukáním hned na začátku a přitom vůbec není proč, ani spolu nechodili proboha...takže ne, tohle mě nepřesvědčilo.


Atanone
06.12.2019 4 z 5

Ne že by to byla špatná kniha. Ne že by tam nebyla spousta krásných myšlenek, ale celému tomu, jak je to napsané, nějak nevěřím. A ta víra nemá vážně nic společného ani s uvedenými kvalitami a ani s dalšími rozumově uznatelnými důvody. Přijde mi daleko uvěřitelnější filozofující kuchař, vždy připravený debatovat o hloubkách vesmíru na příkladech zeleniny, než autor, který mi chce namluvit, že jeden den stojí jako hromádka neštěstí poté, co jeho přítelkyně bouchla dveřmi a druhý den sype z rukávu podobná vesmírná moudra. Báseň na závěr to jen dorazila, pro mě by něco takového byl důvod utéct hodně daleko. Muži, kteří moc filozofují a mluví, jsou skvělí přátelé, ale příšerní partneři. Pokud se navíc dočtu, že autor je zaměřený na náboženství a duchovní publikace, tak myslím, že jen chtěl přijít s něčím novým, co by mu lidi „zbaštili“.
Dobře – proč ne? Konec konců stejně málo můžu věřit francouzskému letci, který havaruje v poušti a potká chlapce, který po něm chce, aby mu nakreslil beránka, a přece ten příběh může ovlivnit můj život.
Přesto dávám 4 a doporučuji. Protože zmoudření je krásná a prospěšná věc a je úplně jedno, kde a jak nás potká. Jde přece o ty myšlenky, ne?
Kniha bude při nejbližší příležitosti „zapomenuta“ ve vlaku. Ať slouží ☺

Tevik
14.12.2018 4 z 5

Pěkná kniha k zamyšlení.

zuzka894
21.07.2018 odpad!

nuda, nuda a zase nuda. No, já na tu ezoteriku nejsem. Už od dvacáté strany jsem to četla s velkým přemáháním. Stejně jsem ji nedočetla, to se fakt nedalo.

Mrňous1
20.06.2018 3 z 5

Musím přiznat, že jsem ji nedočetla. Zkraje mě to bavilo, přinášelo zajímavé myšlenky a podněty, ale časem jsem se začala trochu nudit, bylo tam na můj vkus asi příliš mnoho vztahů, některé myšlenky jsem nepobrala a nepochopila a asi na 150 straně jsem to vzdala. Zřejmě jsem nečetla knihu v pravý čas, věřím, že pro někoho může být velmi zajímavá a přínosná a některé myšlenky jsou opravdu zajímavé a z mého pohledu zásadní.

Anie94
24.02.2018 4 z 5

Moc krásná knížka plná zajímavých myšlenek obohacená prostředím jídla a dobré francouzské kuchyně.

Marla
20.05.2017 3 z 5

Zkraje mně čtení velmi bavilo, v půlce jsem zjistila, že mně to vlastně nudí a dočetla jsem to jen proto, že je to krátká knížka. Asi jsem ji četla ve chvíli, kdy jsem na tento druh literatury nebyla správně naladěná.....

P...
19.03.2016

Kniha, kterou nemůžu ohodnotit, ani kladně ani záporně. Příběh je obohacen o skvělé myšlenky, ale na druhou stranu tak prvoplánově (člověk nemůže číst mezi řádky, vše je napsáno, což je docela škoda) a v opakujícím rytmu (v polovině zjistíte, že žádná nová myšlenka nebude). Pro mně to byl převlečený Coelho v kuchařském (ono ani té kuchyně moc nehledejte). Myšlenky jsou super, ale pokud je čtete pořád dokola ztrácejí smysl (dle mého).

Samanicus
19.02.2016

Nejen pro milovníky francouzské kuchyně.

Florianna
18.01.2016 5 z 5

pohlazení pro duši ..

evikt
05.11.2015 5 z 5

Moje oblibena, kdyz potrebujete zahrat na dusi a mate pocit, ze vam konecne nekdo rozumi. Jsou v ni pekne citaty a moudra..

Danafantom
08.12.2014 4 z 5

Příjemná knížka, která mi místama mluvila s duše, místy jsem se ztrácela, ale celkově jsem ráda, že se se mnou někdo podělil o své myšlenky, je pro mě zajímavé se dozvědět, jak svou duchovní cestu prožívá někdo jiný.

petshop
02.02.2014 1 z 5

Knížka mě velmi zklamala. Kombinace těch témat v názvu mi přišla hodně lákavá a čekala jsem od toho mnohem silnější zážitek. Bohužel mně to přišlo povrchní - není to pořádně ani o duši, lásce, ani o té francouzské kuchyni. Je tam pár hezkých myšlenek, to nepopírám, ale bohužel to zaniká v podprůměrnosti toho zbytku. Čekala jsem, že v té knize objevím něco, co mě třeba někam nasměruje nebo aspoň nabije optimismem, ale nic tam z tohoto soudku pro mě nebylo. Třeba někdo jiný tam něco najde.

Merci72
15.08.2013 5 z 5

Nádherná kniha plná úžasných přirovnání a moudrosti. Ačkoliv to normálně nedělám, tak tato kniha mne donutila vzít pero a některé pasáže s myšlenkami si vypsat, abych se k nim mohla zase vrátit.

Štítky knihy

spiritualita jídlo

Autorovy knížky

2013  71%Láska, duše a francouzská kuchyně

Kniha Láska, duše a francouzská kuchyně je v

Právě čtených1x
Přečtených48x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chystám se číst10x