Tato recenze byla smazána.

Znamení smrti

recenze

Dvojitý kříž (2012) / Akinaz
Dvojitý kříž

Na Chrise Cartera jsem narazila náhodou při hledání krimi thrileru, který bych si přečetla. A protože jsem docela náročná, co se tohoto žánru týče, docela to trvalo.

Než jsem knihu zakoupila, přečetla jsem si informace o autorovi, které mě utvrzovaly v tom, že jeho knihy budou nejen dobré, ale možná i skvělé. A měla jsem pravdu, v jeho příbězích se odráží jeho letité zkušenosti z oblasti psychologie sociopatů a jiných odsouzených k nejvyššímu trestu.

Kniha Dvojitý kříž nás seznamuje se samotářským vyšetřovatelem Robertem Hunterem, který pracuje jako detektiv v Los Angeles v oblasti zločinů značených jako ultranásilné. Tohoto času k sobě dostane nového parťáka Carlose Garciu, který je v tomto oboru nováčkem. Ale místo času, který by mu měl být dopřán na seznámení se s novým místem, je vhozen rovnou do vody, kdy se jim do cesty postaví vrah.

Vrah, který si své oběti zdá se pečlivě vybírá, mučí je a co hůř, baví ho to. Jediné, co po něm zůstane (kromě těla v hrůzném stavu a děsivém místě činu páchnoucím smrtí) je znamení vyřezané do kůže obětí. Dvojitý kříž.

Hunter je zdá se ve slepé uličce, buď to před lety popravili nevinného, nebo zde má dokonalého napodobitele.

Pachatel s nimi hraje na kočku a na myš... Kdo je? Proč to vše dělá? Co znamená ono znamení?

Odpovědi se dozvíte jedině tak, že otevřete tuto mistrně napsanou knihu, obalíte se dávkou kuráže a odvahy, protože procházka na Hunterově písečku není nijak růžová a autor se nebojí zajít do nejmenších i nechutnějších detailů povahy celého zločinu.

Jako milovnice tohoto žánru i já musím přiznat, že u knih Chrise Cartera zatínám zuby, ohlížím se přes rameno, trnu spolu s oběťmi, když přijde jejich čas a někdy se i děsím, co dalšího přijde. A i přesto, že je děj děsivý a drsný, pan spisovatel má neskutečný dar vás zaujmout od první strany. Jak začnete, nebudete chtít přestat. Budete se chtít přidat k detektivu Hunterovi a pomoci mu chytit vraha.

Přeji tedy příjemné čtení a šťastný lov.

Komentáře (0)

Přidat komentář