Život s kudlankou

recenze

Podívej se podruhé... (2023) 5 z 5 / neubam02
Podívej se podruhé...

Když vám ze srdce spadne balvan, vaše křídla vás znovu mohou nést.



Oldřich si žije spokojený život. Zvládá skloubit práci se psaním detektivních knih a absolutně mu nevadí, že žije sám, protože on vlastně nikdy není sám. Společnost mu dělá jeho knižní hrdina a nejlepší imaginární kamarád Xaver.
Jednoho dne mu do života vstoupí Heda. Mladá, krásná, vtipná, milující žena. Obdivuje ho, vynáší ho na obláčku do nebes, dává mu pocit, že je nejlepší muž na světě. Heda má jediný cíl a tím je klofnout tohoto spisovatele.


Muži už od pravěku nesnáší, když jim pracně ulovenou kořist někdo očichává.


Líbí se mi, jak se hlavní postava Oldřich v čase vyvíjí - z podpantofláka k pořádnému chlapovi. Mnohdy mi ho bylo opravdu líto, ale zároveň jsem měla chuť ho plesknout za to, jak je slepý a nevidí pravdu.

Dalšími hlavními postavami v knize jsou tatínek Oldřicha a nevlastní maminka Květa. Velice jsem si je oblíbila. Milující otec pro svého syna nechce nic jiného, než aby byl v životě šťastný a dělal, co ho baví. Jen jednu podstatnou chybu má a to je, že ne vždy věří vlastnímu synovi víc, než "cizím" lidem. Květa je milující žena, krásná ukázka toho, jak má vypadat ideální manželka. Na této postavě zkrátka nenajdete nic špatného.

Hodně se mi líbil mini příběh, kdy Oldřich odjel na menší dovolenou, aby načerpal novou inspiraci. Obě ženy jsem si tam zamilovala. Díky nim nakonec Oldřich novou inspiraci našel, ale říkám si, co kdyby místo příběhu o nich, napsal ten svůj? :)

Od poloviny knihy jsem napjatě čekala, jak se to celé vyvrbí, kdy už se konečně dočkám toho šťastného konce.
Byly to hrozné nervy a na konci, jak už je u knih od paní D. D. Čechové zvykem, jsem měla zase oči plné slz.
Rozhodně jedna z nejlepších knih, jakou autorka napsala. Kam na ty nápady chodí, že každá její kniha je zcela originální a geniální?!


Žádný autor se nezavděčí všem.

Komentáře (0)

Přidat komentář