Ženich.

recenze

Podivné zásnuby (2014) 5 z 5 / TerezaMondeková
Podivné zásnuby

Amity Doncasterová je svérázná mladá žena, která cestuje po celém světe a je zvyklá na dobrodružství a rizika. Ale to poslední, co čekala, je náhodné setkání s Benedictem Stanbridgem. Je vážně zraněný a proto poprosí Amity, aby v nehorším případě doručila dopis jeho strýci.

To poslední, co člověk čekal je, že bude unesen na londýnské ulici za denního světla. Unesl ji člověk, kterému média přezdívají Ženich. Unáší a vraždí ženy, které se podle jeho mínění provinily... jde o soužití mezi mužem a ženou. Ženich si teď vybral ji, protože se Londýnem roznesla fáma o aférce Amity a Benedicta. Amity zachrání jenom její rychlé jednání... a tajná zbraň.

Ženich zranění přežije a má v plánu znovu zabíjet. Amity nemůže dovolit, aby se to opakovalo, proto se rozhodla pustit se do párání na vlastní pěst, ale nebude na to sama. Připojí se k ní její sestra Penny, inspektor Logan a Bedenict, který se znovu objevil v jejím životě a nehodlá dovolit, aby kdokoliv této ženě ublížil...



Skvělý příběh. Moc se líbí ta směs romantiky a detektivní zápletky. Navíc se mi líbí i to, že je to i taková historická romance. Zápletka v knize byla skvěle vymyšlená a na konci do sebe všechno zapadlo. Zajímavý byl i nápad špionáže. Rozhodně nechybělo překvapení, napětí, nebezpečí, akce... Líbilo se mi i jiskření mezi hlavními hrdiny, vývoj jejich vztahu, budování důvěry, vzájemná ochrana.

Komentáře (0)

Přidat komentář