ZÁMEK Z PAVUČINY KOUZEL

recenze

Zámek z pavučiny kouzel (2024) 5 z 5 / Knižní střípky
Zámek z pavučiny kouzel

74/2024
ZÁMEK Z PAVUČINY KOUZEL
SOPHIE ANDERSON
Nakl. HOST
Rok vydání 2024
384 stran
5*/5

Již potřetí mě tato velšská autorka okouzlila svým dalším krásným pohádkovým příběhem. Je to přesně ten typ pohádky, která je pro všechny věkové kategorie. I dospělý si zde najde spoustu moudra a ponaučení, ale hlavně dostane nádherný zážitek ze čtení. Možná to třeba ani není vysloveně pohádka, ale já ji tak vnímám.

Hlavní hrdinkou nejnovějšího Sophiina příběhu je Olja, která pochází ze starého šlechtického rodu. Je jí 13 a žije ve starém kouzelném zámku, který v sobě skrývá spoustu komnat, tajemných zákoutí, dlouhých chodeb a hlavně bránu do staré zakleté říše, které vládne zlý černokněžník. Spolu s dalšími kouzelnými bytostmi se vydává na její záchranu. Asi je vám jasné, že na cestě je čeká spousta dobrodružství...

Budu se znovu opakovat, ale již potřetí mi paní autorka dokázala, jak obrovskou má fantazii, jaký velký dar v sobě skrývá. Dar pro psaní příběhů nejen pro děti, i když primárně pro ně jsou její knihy určené.

Mám vždy obrovskou radost, když se mi dostane do rukou kniha pro děti, která má v sobě vše, co má mít. Tajemství, dobrodružství, odvěký boj dobra se zlem, který přeci nesmí chybět v žádné dětské knize. Děti musí vědět již odmala, že by se neměly vzdávat a měly by bojovat za spravedlnost. A přesně to v knihách paní Sophie je. Pokud jste náhodou ještě od paní autorky nic nečetli, vřele doporučuji všechny tři její knihy, které u nás vyšly. Ani s jednou nešlápnete vedle.
( KVĚTEN 2024)


Zámek z pavučiny kouzel Zámek z pavučiny kouzel Sophie Anderson

Magie je všude kolem nás, stačí jen věřit. Když třináctiletá Olja projde kouzelnou bránou ukrytou na rodném zámku, na druhé straně najde úplně jiný svět: zakletou magickou říši plnou zoufalství a beznaděje, kterou ovládá všemo... více


Komentáře (0)

Přidat komentář