Zámek z pavučiny kouzel

Zámek z pavučiny kouzel https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531093/bmid_zamek-z-pavuciny-kouzel-65b923dcc7f54.jpg 5 8 5

Magie je všude kolem nás, stačí jen věřit. Když třináctiletá Olja projde kouzelnou bránou ukrytou na rodném zámku, na druhé straně najde úplně jiný svět: zakletou magickou říši plnou zoufalství a beznaděje, kterou ovládá všemocný černokněžník. V nebezpečí se brzy ocitá nejen ona sama, ale i její rodina a noví přátelé. A čas se krátí. Dokáže v sobě Olja objevit čarovnou moc a zachránit tak magickou říši, svůj vlastní domov i všechny, na kterých jí záleží? Podobně jako v Chaloupce na muřích nožkách nebo v Dívce v medvědí kůži napsala Sophie Andersonová i tentokrát pohádkový, dojemný a hřejivý příběh o hledání sebe sama, o síle přátelství a nalézání odvahy.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Host
Originální název:

The Castle of Tangled Magic , 2020


více info...

Přidat komentář

PosPol
20.04.2024 3 z 5

"Magie je všude tam, kde věříš, že ji najdeš. Je obzvláště snadné na ni zapomenout, pochybuješ-li o její existenci..."

Třináctiletá Olja žije v prastarém kouzelném zámku, ve kterém se ukrývá tolik tajných chodeb a tajemství, že každý den objeví něco nového! Co teprve když náhodou najde portál do zakleté magické říše, která se díky zlovolnému černokněžníkovi může brzy rozpadnout. Společnost jí na dobrodružné cestě dělá domovoj a spousta dalších kouzelných tvorů ze slovanské mytologie. Dokáží společně porazit mocného nepřítele a zachránit oba světy?

Po Chaloupce na muřích nožkách a Dívce v medvědí kůži jsem se těšila jako malé dítě na další pohádkový a dojemný příběh. Možná jsem se těšila moc, možná očekávání byla přílišná. Faktem je, že i přes skvělý námět jsem poměrně zklamaná. Trvá sto stran, než se něco začne vůbec dít. Ilustrací oproti předchozím knihám pomálu. Styl příběhu je spíše obšírné (i když krásně napsané) vyprávění a popis, chyběl jakýkoli zvrat, Olja vše vyřešila de facto jen lusknutím prstů a tím, že věřila.

Hlavní hrdince je 13, ale přesto její myšlenkové pochody odpovídají dospělému člověku a postava mi tak nepřišla uvěřitelná. Ostatní také nejsou příliš rozepsané a proto mě příliš nelákalo otáčet stránky jednu za druhou a spíše jsem si říkala, ať už to skončí...

Upřímně - nedovedu si představit, že by kniha mladší čtenáře nenudila, ale třeba je to jen můj dojem. Poselství příběhu je skvělé - důležitost přátelství, lásky, hledání sebe sama, budování sebedůvěry a také je čtenář nenápadně ponoukán, aby nedělal ukvapené závěry a nedal na první dojem. I když mě kniha nenadchla jako ty předchozí, stále je to milé, oddechové čtení pro čtenáře velkého rozpětí věkové kategorie a rozhodně si přečtu i další Sophiiny knihy. Hodnotím 3/5 a děkuji nakladatelství Host za poskytnutí knihy.

Jaehyun
07.04.2024 4 z 5

Olja žije s rodinou na starém zámečku, kde se v jedné z kupolí nachází kouzelná brána, za kterou se skrývá celý magický svět, ovládaný všemocným černokněžníkem. Čas se krátí a aby Olja zachránila svou rodinu před proudy magie, která uniká do jejího světa v podobě ničivé bouře, musí se vydat spolu s magickými bytostmi na záchrannou výpravu.

Od autorky už jsem četla Chaloupku na muřích nožkách, která se mi opravdu líbila a tak jsem chtěla zkusit i něco dalšího. No a opět jsem narazila na skvělý příběh.

Příběh o přátelství, magii a o tom, že domov není jen místo, ale jsou to především lidé, se kterými ho sdílíte.

Knihy od této autorky můžu vřele doporučit, ať už dětem tak dospělým.


Anoel1
01.04.2024 5 z 5

Do tvorby Sophie Anderson jsem se zamilovala. Uchvacuje mě způsobem, jakým píše, svou úžasnou fantazií, na které tká své příběhy, i tím, jaká poselství předává ve svých knihách.
V Zámku z pavučiny kouzel si silně zvědomujeme hodnoty rodiny, domova, přátelství a také důležitost svobody jednotlivce i celku.
Putování Olji do magického světa je poutavé od první do poslední stránky. Vřele doporučuji starším dětem i dospělým.

Jane2016
19.03.2024 5 z 5

Od té doby, co jsem přečetla Chaloupku na muřích nožkách, miluju tvorbu Sophie Anderson. Příběhy jsou tak krásné, že i když nepatříte mezi cílovou skupinu, její příběhy si oblíbíte.

Zámek z pavučiny kouzel na mne hned po prvních stránkách dýchl stejně krásnou a pohádkovou atmosférou jako kdysi chaloupka na muřích nožkách. Anderson dokáže psát tak poutavě, že během čtení ztratíte pojem o čase. Příběh je plný magie, dobrodružství a tajemství. A stejně jako předchozí knihy je plný odvahy hlavní hrdinky.

Pokud hledáte krásnou a zajímavou knihu pro děti, tak Vám nejen tuto knihu, ale i předchozí příběhy autorky doporučuji všemi deseti! Jak jsem psala výše, já jsem nadšená, a to mi je už přes dvacet!

Ivuska.09
09.03.2024 5 z 5

Miluji styl psaní této autorky. Další krásný příběh, který potěší děti i dospělé s duší dítěte. Máte rádi magii, pohádky a kouzelné světy? Pak se pusťte do čtení!

Autorovy další knížky

2023  89%Chaloupka na muřích nožkách
2023  93%Dívka v medvědí kůži
2024  93%Zámek z pavučiny kouzel

Kniha Zámek z pavučiny kouzel je v

Právě čtených1x
Přečtených7x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce30x
Chystám se číst43x
Chci si koupit19x
dalších seznamech3x