Zámek z pavučiny kouzel přehled

Zámek z pavučiny kouzel
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531093/bmid_zamek-z-pavuciny-kouzel-65b923dcc7f54.jpg 4 24 24

Magie je všude kolem nás, stačí jen věřit. Když třináctiletá Olja projde kouzelnou bránou ukrytou na rodném zámku, na druhé straně najde úplně jiný svět: zakletou magickou říši plnou zoufalství a beznaděje, kterou ovládá všemocný černokněžník. V nebezpečí se brzy ocitá nejen ona sama, ale i její rodina a noví přátelé. A čas se krátí. Dokáže v sobě Olja objevit čarovnou moc a zachránit tak magickou říši, svůj vlastní domov i všechny, na kterých jí záleží? Podobně jako v Chaloupce na muřích nožkách nebo v Dívce v medvědí kůži napsala Sophie Andersonová i tentokrát pohádkový, dojemný a hřejivý příběh o hledání sebe sama, o síle přátelství a nalézání odvahy.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Host
Originální název:

The Castle of Tangled Magic , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zámek z pavučiny kouzel. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

cestina_s_linus
včera 2 z 5

(SPOILER) Předchozí dva tituly jsem slupla jako malinu a užila jsem si příběhy, které vyprávěly. To (bohužel) nemohu říci o této knize. I přesto, že má kniha nádhernou obálku, milé ilustrace, slovníček, tak si mé srdce příběh vůbec nezískal. Už během čtení jsem přemýšlela nad tím, proč tomu tak je. Vždyť předchozí knihy od Andersonové jsem si zamilovala. Asi za to ve výsledku mohou tyto tři nešvary:
- opět tady máme hlavní hrdinku (proč to nemohl být tentokrát kluk?), která nějaký problém s magií, ale nakonec je to ONA, která všechno a všechny spasí (opakující se motiv)
- místy jsem umírala z toho, jak se nám tu recyklují postavy - zejména další chaloupka na nožkách...
- na to, že se jedná o knihu 10 plus, tak je prvních 120 stran neskutečná nuda. A celkově je vyprávěcí tempo “nijaké a ve výsledku člověk nemá problém knihu odložit a jít dělat něco jiného...

Co se mi na knize líbilo, tak byl důraz na rodinu a vztahy obecně. To autorka umí dětem hezky podat.

Mojepočteníčko
20.07.2024 4 z 5

Bože! Já ty knížky od @sophieandersonauthor prostě zbožňuju. Příběhy jsou krásný, mají špetku něčeho navíc (rozumějte přesah) a @hostbrno je má vymazlený k dokonalosti - navenek i vně. Kam se hrabou barevný ořízky :D

Olja bydlí na zámku. Miluje svoji rodinu, jízdu po zábradlí a průzkumné výpravy.

Před dožínkovou slavností se však strhne silná bouře, která přináší nejen zkázu, ale zároveň je předzvěstí Oljiny budoucnosti.

Jejím úkolem je najít tajnou bránu do čarovné země, postavit se zlému černokněžníkovi, osvobodit magii a zabránit zhroucení vlastního domova...

Myslím, že jsem si na konec března nemohla vybrat nic lepšího. Knížku jsem slupla během dvou dní, četla ji sama sobě nebo předčítala nahlas Matymu.

Příběh je plný kouzel, nadpřirozena, tajemna, dobra i zla, magických/pohádkových bytostí nevyjímaje.

Navíc věřím, že si do svých deníků zapíšete nejednu hezkou větičku, stejně, jako jsem to udělala já :)

Doporučuji všemi deseti!


Áňa 998
12.07.2024 5 z 5

Hurá, další knížka od Sophie Anderson! Jsem strašně ráda, že jsem si mohla přečíst po Chaloupce na muřích nožkách a Dívce v medvědí kůži i Zámek z pavučiny kouzel. A jak název napovídá, tady se bude čarovat!
.
Na styl autorky jsem si zvykla, takže jsem tušila co čekat. Ale opět mě překvapila! Svým čtenářům naservírovala roztomilý příběh o dívce ze zámku, který musí zachránit. Neobejde se to bez magie, dobrodružství a kouzelných bytostí.
.
Hlavní hrdinka Olja je neskutečně statečná a odhodlaná. Věří a je ochotná se obětovat pro svou rodinu... A to dokazovala na každé straně.
.
Kromě příběhu ale autorka čtenářům podsouvá reálie, zvyky a mytologii a to tak, že to v hlavě zafixujete, ale ani si to neuvědomíte. Díky velmi čtivé podobě a krátkým kapitolám. Navíc, vzadu najdete Oljin slovníček.
.
Mrkněte na další fotky na ilustrace, které bohatě zdobí celou knihu!
.
Nemyslím si, že je kniha výhradně pro děti. Klidně bych ji doporučila i dospělému čtenáři, který si v ní najde plno hlubších myšlenek, ale také ponaučení.
.
Opět úžasná kniha, která mě nezklamala. Autorka se řadí k mým oblíbencům, a já doufám, že se brzy zase nějaké knihy dočkáme. A pokud jste četli i její předchozí knihy, na konci najdete detail, který Vás zaručeně potěší. Mě neskutečně dojal!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Příběh mateřídoušky, Pán hory a další knižní novinky (8. týden)

18.02.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Zámek z pavučiny kouzel v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených26x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce36x
v Chystám se číst50x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech4x

Autorovy další knížky

2023  89%Chaloupka na muřích nožkách
2023  92%Dívka v medvědí kůži
2024  85%Zámek z pavučiny kouzel