Zabila opravdu svého syna?

recenze

Ztichlý dům (2018) 5 z 5 / eva3695
Ztichlý dům

Emma Cartwrightová, dříve byla Susan Websterová, a zabila svého 3 měsíčního syna Dylana. Po této nehodě ji byla diagnostikována laktační psychóza a strávila 3 roky zavřená v psychiatrické léčebně Oakdale.
Po propuštění bylo celkem logické, že si změnila jméno na Emmu, aby mohla žít nový život. I když to, co se stalo, jí bude pronásledovat do konce jejího života. Za svůj hrůzný čin se velmi stydí, ale hlavně si na něj vůbec nepamatuje. Je možné, že by zabila svého syna, kterého nesmírně milovala? Asi ano, protože všichni jí to tvrdí. Ať už policie, lékaři nebo její blízcí. Komu jinému by měla věřit, když nevěří ani sama sobě?
Jenže vše se změní, když najde v poště obálku adresovanou na její pravé jméno. Když otevře obálku, objeví v ní fotografii čtyřletého usměvavého chlapečka a na zadní straně stojí jméno jako jejího mrtvého syna. A v tu chvíli vše začne nabírat úplně jiný směr.
Začnou se dít vážně divné věci a vše bude nasvědčovat tomu, že je Dylan na živu. Proto musí Emma/Susan zjistit pravdu o tom, co se ve skutečnosti stalo, jinak nebude mít klid. Při pátrání odhalí tajemství, o kterém neměl nikdo vědět. Komu může věřit a na koho si musí dát pozor?
A je možné, že její syn žije, nebo jí chce někdo jen ublížit?
Jak s tím souvisí minulost jednoho univerzitního bratrstva? Bylo to bratrstvo, které dělalo hrůzné věci a nebyl za to nikdy nikdo potrestaný. Všemu velel Jack, který na první pohled vypadal jako milý kluk, ale opak byl pravdou. Nastal právě teď čas odplaty?



Ztichlý dům je naprosto skvělý thriller od samého začátku. A nic v něm není tak, jak se na první pohled může zdát.
Hlavním problémem celého děje je psychická porucha, kterou údajně Susan trpěla. Ale bylo tomu tak? Děj je plný akce, napětí a tajemství, které postupně vyplouvá na povrch.
Knihou probíhají dvě dějové linky. Jedna promítá přítomnost, kde je hlavní hrdinkou Susan. Druhá linka je z minulosti. Vypráví ji právě Jack a seznamuje nás s jeho bratrstvem a kamarády v něm. Nakonec se tyto dvě linky prolnou. A my dostaneme odpovědi na otázky, které se objeví během čtení, protože staré křivdy nejsou nikdy zapomenuty. Jen se schovávají a čekají na vhodný okamžik.
Tato kniha je naprosto skvělá a hlavně čtivá. Příběh není ani trochu nudný. Ale osobně si myslím, že je vhodný spíš pro ženy, protože se lépe vcítí do problémů hlavní hrdinky. Za mě to bylo skvělé a musíte si to přečíst. A už se těším na další knihy od této autorky.

Za možnost si tuto knihu přečíst a napsat recenzi vděčím nakladatelství Domino

Komentáře (0)

Přidat komentář