Víno a Čáry (The Vine Witch)

recenze

Víno a čáry (2021) 3 z 5 / ZapisnikTerky
Víno a čáry

Pijete alkohol? Jaký postoj máte k vínu?

Tahle kniha pro mě byla celkem oříšek, co se týká jejího “škatulkování“. Když jsem si ji půjčovala z knihovny, přemýšlela jsem, jestli jde spíš o fantasy nebo o romanci. V knihovně jsem ji však objevila v regálu s fantasy knihami.

Ale nenechte se zmást. Opravdu je v ní i trocha romantiky - uznávám, že bych ocenila o (pořádný) ždibec víc, ale to nechme stranou.
Příběh o čarodějce Eleně je opravdu originální. Ještě v žádné jiné knize jsem nenarazila na takové zajímavé role nebo skoro bych řekla profese, do kterých by se čarodějky rozdělovaly. Velice ráda bych se o tom v knize dočetla více, stejně tak o systému magie.
Kniha je psaná er formou z pohledu Eleny a Jean-Paula. Často se pak ve vyprávění setkáváme i s Eleninou babičkou. Upřímně na mě působily postavy trochu ploše. Přestože se mi kniha četla dobře, nijak zvlášť jsem k čarodějce ani vinaři nepřilnula.
Moc se mi líbilo zasazení děje do Francie minulého století. Autorka dokázala pěkně popisovat přírodu, prostředí vinice a celkem i postavy, zároveň se při popisu tolik nerozepisovala.
Neuvěřitelně povedená byla hned první kapitola. Musím souhlasit s @ivka_s_knihou , že žabí část byla opravdu geniální. Dál mě zaujala téměř až detektivní zápletka a musím uznat, že vraha jsem správně tipla až u jeho poslední oběti. Ovšem závěr knihy… ten pro mě byl opravdu překvapením.

Obálka a grafika: Tahle obálka je naprosto dokonalá. Opravdu moc mě zaujala hned na první pohled.

Verdikt: Kniha se čte velmi dobře a určitě vám Víno a čáry doporučím. Pokud ale hledáte spíš romantickou než fantasy knihu, jděte o dům dál.

Komentáře (0)

Přidat komentář